Az LMP törvényjavaslattal változtatna a nyugdíjprémium számításának gyakorlatán a kisnyugdíjasok érdekében – közölte a párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet elmondta: javaslatuk lényege, hogy azok is kapják meg a nyugdíjprémium teljes összegét, már novemberben is, akiknek 80 000 forint alatti a nyugdíjuk.

Máshogy számítaná az LMP a nyugdíjprémiumot, hogy mindenki a teljes összeget kaphassa

Fotó: pixabay.com CCO

Jelenleg a 80 000 forint alatti nyugdíjjal rendelkezők számára arányosan csökken a nyugdíjprémium összege – mutatott rá az ellenzéki politikus, elfogadhatatlannak nevezve, hogy 50 000 forintos nyugdíj után 11 250, a nyugdíjminimum esetén pedig csak alig több mint 6000 forint jár nyugdíjprémiumként. Sérelmezte azt is, hogy a nyugdíjasok csak akkor kapnak nyugdíjprémiumot, ha a magyar gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot.

Schmuck Erzsébet tájékoztatása szerint egy éve a 85 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjat kapók száma meghaladta a 714 ezret, és ha az elmúlt egy évben nőttek is a nyugdíjak, az idén – számításai szerint – több mint félmillióan nem kapják meg a nyugdíjprémium teljes, 18 ezer forintos összegét.

A frakcióvezető-helyettes a párttársa, Demeter Márta ellen kezdeményezett nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárással kapcsolatban, kérdésre válaszolva, emlékeztetett: a képviselő a közelmúltban esett át nemzetbiztonsági vizsgálaton, ahol semmilyen problémát nem találtak.

"Azt gondoljuk, hogy ez a helyzet nem változott" – mondta. Hozzátette: a képviselőknek joguk van kérdéseket feltenni, joguk van ellenőrizni a kormányt, mindazonáltal várják a vizsgálat eredményét.

Szintén kérdésre válaszolva a Nógrád és Pest megyei településeket érintő szemétszállítási fennakadások ügyében Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott: az LMP radikális változtatást és beavatkozást vár a kormánytól a probléma gyors kezelése és megoldása érdekében.

(MTI)

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Smukk Bözsi,,,,Ne felejts el egyeztetni Bandzsa Marissal,,,,ebben az ügyben is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Commenter: De csak nálunk, nem a világon !!!
csak úgy....
@papa.49: ennek a kollégának szeretnél magyarázni valamit ? @Eriksson: egy más tészta,neki elég ha havonta egyszer mosolyognak rá az unokák ,csak helikopterrel gyöjjenek mert az nagy port ver föl a faluba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.