A Budapesti Corvinus Egyetem 2019 július elsején kerül alapítványi fenntartásba, de ez a jövő évi felvételiket még semmiben nem befolyásolja.

A Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja egy hétfői háttérbeszélgetésen árulta el, hogy

2020-tól az alapítványi fenntartásba került intézménybe már nem lehet állami finanszírozási igényt megjelölve jelentkezni, csak önköltséges helyek lesznek

– írja az Index

Az oldal tudósítása szerint jövőre lehet utoljára az eddigi feltételek alapján jelentkezni a felsőoktatási intézménybe.

Az egyik legjobb magyar egyetemen pár év múlva nem lesznek állami helyek

A hétfői beszélgetésen a kancellár ugyanakkor azt is elmondta, hogy ugyanannyi diáknak akarnak tandíjmentes helyet biztosítani, mint eddig. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy jól kell tanulnia a diákoknak, és az eredmények alapján fizetik majd ki az önköltség összegét, melyet a Corvinus a befizetett ösztöndíjakból fizet vissza.

A beszélgetésen az is elhangzott, hogy az egyetem szociális alapon járó ösztöndíjakat is kínál majd.

Cikk- és címlapkép. Pixabay

(Index)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@m73: ..én nem ismertem a Rákosi-rendszert,de a kádári iskolarendszer tette le-
hetővé,hogy egy háromgyerekes melóscsalád tagjakét diplomát szerezhettem!Igaz
én egyedül a családban,de a két fiútesóm nem is akart!Az évfolyamtársak t.k,a tár-
sadalom teljes keresztmetszetét tükrözték,amit a szigorú felvételi rostált át,és nem
a papa brifkója! Nem irigylem a mostani generációt,ha bejön ez az "agyaszakadt" a-
kár a legbunkóbbaknak ajtót nyitó szemétség!A hűbéres rendszer feltámadása!? (:-()
justhpeter
@kokopelli: Ez is csak a végleges kivándorlást fogja növelni, hiszen aki kimegy tanulni, az már nem fog visszajönni.
hemami
@kokopelli: Én ismertem, sőt átéltem azt a rendszert, igaz, hogy az valóban diktatúra volt, de ugyanakkor nagyon sok előnye is volt a szegényebbek számára. Én nemhogy tandíjat nem fizettem az egyetemen, hanem ösztöndíjat kaptam. Az más kérdés, hogy nem tudtam befejezni a tanulmányaimat, mert férjhez mentem , jöttek a gyerekek és a kettő együtt már valóban nem ment, semmiféle segítségem, hátterem nem volt hozzá. Most a kis unokám kénytelen volt hitelt felvenni, hogy munka mellett folytassa a tanulmányait. Nagyon szomorú, hogy ezek a fiatalok már eladósodva indulnak neki a " nagybetűs életnek. " Akárcsak reménytelen helyzetbe kerülnek a másmilyen okból hitelt felvenni kényszerülők, akik , ha nem tudják fizetni a sokszorosára emelkedett hitelt, akkor a kilakoltatás réme fenyegeti őket, mintha még nem lenne elég hajléktalan, akiket meg bűnözőkként kezelnek, kriminalizálnak. Mert az rendben van, hogy a felvett hitelt vissza kell fizetni, na de, hogy annak a sokszorosát, hát az minden, csak nem igazságos és méltányos. Nem is jogos. Csak örülhetek, hogy nekem már kifelé áll a szekerem rúdja ebből az egyre csak szörnyűbbé váló világból.
TomasP
Szépen elérjük azt, hogy mindenért nagyon magas árat kell fizetni. Ebben az esetben a drága kormányunk bevezeti a fizetős, térítéses iskolarendszert. Természetes, hogy a lenyúlt állami és az ellopott pénzekből csak a holdudvaruk, a hűbér által adott juttatásból tudja majd megfizetni a taníttatását a gyermekeiknek.
E mellé még az sem felejthető el, hogy a jelenlegi ellenzék (a jóval szegényebb réteg) nem tudja majd megfizetni a taníttatását a gyermekének, ezért csak azok járhatnak majd egyetemre, akik a jelenlegi kormány kegyeltjei.
Azt sem szabad feledni, hogy ezekben az főiskolákban, egyetemeken csak a kormány részére átalakított és szerkesztett tananyagot oktatják és sulykolják a hallgatóságba. Ezzel egy olyan társadalmi réteg alakul ki hazánkban, akik a lojálisukkal, elkötelezettségükkel, hűséges és odaadó polgárai lesznek a mai kormánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.