Jean-Claude Juncker az elmúlt négy és fél évben bebizonyította, hogy alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

Szijjártó: Juncker alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A tárcavezető arra reagált, hogy a román külügyminisztérium üdvözölte Jean-Claude Juncker december elsejével – Erdély és Románia egyesülésének centenáriumi ünnepségével – kapcsolatos állásfoglalását, ugyanakkor aggodalmának adott hangot a "budapesti hatóságok retorikája" miatt.

Az Európai Bizottság elnöke a nagy román egyesülés napját egész Európa ünnepének nevezte.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kifejtette: Junckernek Európa egységét kellett volna megtestesítenie, "de erre soha nem volt képes, sem a Brexitnél, sem a migrációnál, sem a román nemzeti ünnepnél".

A külügyminiszter hangsúlyozta: "Európa akkor lesz erős és egységes, ha elfogadjuk, hogy bizonyos történelmi dátumok egyeseknek örömöt jelentenek, másoknak viszont fájdalmat". Az is fontos lenne, hogy "azoktól, akik szomorúan emlékeznek egy eseményre, ne várják el, hogy örüljenek, az ilyen elvárás ugyanis erkölcstelen és tisztességtelen" – fogalmazott Szijjártó Péter.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
petike de, bátor vagy. Te meg alkalmatlan vagy a külügy vezetésére.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
petike de, bátor vagy. Te meg alkalmatlan vagy a külügy vezetésére.
Nessy
Idefigyelj, édes jó fiam Szijjártó! Amikor ti max 2 millióan + levelezőtagozatosok örültök, akkor van ám több millió, aki nem túl boldogságos! Amikor ti boldogan ellopjátok az országot, annak sem mindenki örül!
anima
Erkölcs.. Tisztesség.. Szijjártó...
Egy lapon említve?
Ez valami vicc?
Aki Én
Ez a linóleum focista, pont mint a gazdája alkalmatlan volt a focira, ezért úgy döntött, hogy a még könnyebb meggazdagodást, a politikusi pályát választja. Ahogy focista nem lett belőle, úgy politikus sem. De még kevésbé diplomata, ami a külügyhöz nélkülözhetetlen. Ezt látjuk is, mert egy neveletlen suttyó, egy arrogáns és buta pöcs. Pontosan tudja mit tesz, úgyhogy ez is egy hazaáruló bűnöző.
Eriksson
Hogy alkalmatlan? Ez már akkor is feltűnt, amikor megvédte Marxot. Mit lehet elvárni tőle a magyarok esetében? Meg úgy egyáltalán.
888-s3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2018-02-14/aeca5570738cfa58c5cfaa8e745f3553/760x0.jpg
dr. prédikátor
Zselés kakadú !!! Oszt te a szopáson és nyaláson kívül mire vagy alkalmas!!!???
balos
Ezt egy seggarc állítja,akkor mire fel képvisel ENGEM!Ki kérem a többi "haza áruló" nevében is,hogy ez kulföldőn helyettem beszéljen!Elég,ha a "tököt" rugdalja mellé!
namihami
@anima: Nem, ez röhej. Mint a teljes gárdájuk.
Csak valahogy az értelmesebbje nem látja benne a vidámságot.
kisrigó
Még szerencse, hogy nem te, illetve a gazdád döntik el az alkalmasságot! Az bizonyára tetszene nektek,ha még ennél jobban is szemet hunynának a lopások felett! Remélem egyszer csak vége lesz a nagy tolvajlásnak, mint a botnak!
RonaGyuri
s mond te szerencsétlen bugyuta segg-fej, te mire vagy alkalmas??? =))
Qqberci
Szíjrágó, ha még egy szökőkút is lenne a fejedden, tökéletes óvszer-manöken lennél...
Commenter
@Aki Én: a fene egye meg azokat az edzőket akik legalább a NB III-ban nem hagyták őket focistaként "kibontakozni" így politikusi pályára kerülhettek ezek...
nezelodo
Na ez a Jean-Claude Juncker se gondolta volna, hogy az Európai diplomácia állócsillaga, a Szíjártó rúgja ki egyszer alóla az EU sámliját!
csipetke
Szíjjártó pedig alkalmatlan külügyminiszternek.Jó sokszor bebizonyította már.Ez az ember engem egy csivavára emlékeztet,egy kis görcs,de ész nélkül megy neki mindenkinek.Ráadásul talán még azt is beképzeli magáról,hogy ő egy nagy ember,pedig csak egy kis izééé
simmering73
Ti meg az ország vezetésére. Mégis itt bitoroljátok a hatalmat.
papa.49
Futsalosszargyártó TE MIRE VAGY ALKALMAS, TUDOM SEMMIRE !!!
A születésed zsákutca volt !!!
Jozefina
Szerintem Junker áttételesen mondta, amit mondott!!! Azt, hogy a Román ünnep azért eorópai is, mert Románia EU-tag. Nem mondta azt egyértelműen, amit a szájába próbál adni az orbáni propaganda!! Ugyanojan ünnepek az EU-nak a magyar ünnepek is. Hiszen 56-ról is megemlékeztek. Nem kéne rögtön és feleslegesen a nyálveregetéssel fenyegetőzni, főleg külügy szinten!!!
papa.49
@Jozefina: Ha értene a külügyhöz picit is nem lenne ott !!!
Aki Én
@Eriksson: Az a baj, hogy a mi vezetőink ennél sokkal betegebbek, mégis bejárnak ,,dolgozni" :(
justhpeter
Mondjuk a Juncker eccer még kijózanodik. Szíjjártó mikor fog ?
Eriksson
@Aki Én: Milyen kár, hogy a józanabbja itt lebzsel naphosszat ahelyett, hogy valami értelmeset csinálna máshol.
CsipkeRózsa
Tudjuk, hogy csak Orbán lenne alkalmas az Európai Bizottság vezetésére.
anima
@Eriksson: És tényleg! A józanabbja valami értelmeset csinál máshol.
Clavigo
Petike,,,te mijaf@szomra vagy alkalmas,,,az ánuszfényesítésen ( orbán ) kívűl ??
Eriksson
@anima: Nekem meg úgy tűnik, hogy itt ossza az eszét. Ha nem is józanul. :)))
kereső
@m73: @RonaGyuri: azt kérditek mire alkalmas? Feltűrt szárú nadrágban a Balaton vizében sajtótájékoztató gyanánt hazugságot terjeszteni.
Desischado
Te futsalos ganéj, mit osztod a nemlétező eszedet?! Majd Juncker hozzád megy tanácsért mi? Az a bajotok, hogy nem orbán nótáját fújja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.