Október 31-ig lehet a készpénzes vásárlások során a régi, 2017 előtt kibocsátott 1000 forintos bankjegyekkel fizetni, október utolsó napján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja a forgalomból azokat.

Szerdán lehet utoljára fizetni a régi 1000 forintossal

November 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos bankjegyeket kötelesek elfogadni a kereskedők, a régi, bevont címleteket nem – hívta fel a figyelmet kedden a jegybank.

Az október 31-ig be nem cserélt régi 1000 forintosok a bank- és postafiókokban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű törvényes fizetőeszközre.

A megújított 1000 forintosok dinamikusan terjedtek el a készpénzforgalomban, október utolsó napjaira a régi bankjegyek 81 százaléka újakra cserélődött – közölte az MNB.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán jobb kezeként unortodox gazdaságpolitikájáról elhíresült Matolcsy György jegybankelnökké történő kinevezésének hírére megrendült a piaci befektetők bizalma, és a forint mélyrepülésbe kezdett. Az alkotmánytalanítás és Matolcsy együttesen olyan robbanóelegyet alkotott, aminek hatása a nemzeti fizetőeszközön mérhető egzakt módon. Ez természetesen a magyar emberek munkájának ellenértékeként fizetett bér reálértékének csökkenésével egyenlő… Az, hogy az agyonreklámozott rezsicsökkentés ellenére romlanak Magyarország és a magyar családok kilátásai vitathatatlan, de a kormánykörök mégis a ciprusi válsággal és az ellenzék által gerjesztett nyugati bizalmatlansággal magyarázzák a történteket. Lassan valóban ciprióták leszünk a Kárpát-medencében saját kormányunk gazdaság-és társadalompolitikai vakrepülése nyomán, de ők a felelőst mindig máshol keresik.
kapcsolat.hu/sites/default/files/styles/large/public/blogszemle/negvenhetezer.jpg?itok=w7DfAX0x

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.