A Párbeszéd feljelentést tesz bűnpártolás és hivatali visszaélés miatt azután, hogy az ügyészség megszüntette a nyomozást Kiss Szilárd volt moszkvai agrárattasé ellen – közölte Tordai Bence országgyűlési képviselő kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Párbeszéd feljelentést tesz Kiss Szilárd ügye miatt
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Úgy vélekedett: a nyomozás megszüntetésével az ügyészség kiállt egy "orosz alvilági és titkosszolgálati érdekeket szolgáló bűnöző" mellett.

Úgy fogalmazott: Kiss Szilárd az, aki

"vízumlottóval, vagyis orosz rulettbe oltott letelepedésikötvény-üggyel" bukott meg 3 és fél évvel ezelőtt. Nem mellesleg közös orosz céget birtokolt Mészáros Lőrinccel

- tette hozzá.

A vízumlottó során – folytatta – legkevesebb 5800 orosz állampolgárnak, a többi közt bűnözőknek és prostituáltaknak adott ki schengeni vízumokat a moszkvai követségen, amivel alapvetően veszélyeztette Magyarország és az EU biztonságát.

Hangsúlyozta: mindezek ellenére a Polt Péter vezette ügyészségnek nem sikerült eljutnia a vádemelésig, sőt az ügyészség "elszabotálta a nyomozást".

A többi közt "5800 bizonyítékot, a vízumok kiadásához szükséges meghívólevelet semmisítettek meg, vélhetően a magyar külügyminisztériumban"

- fűzte hozzá.

A Párbeszéd azért döntött a feljelentést mellett, mert szeretnék, ha "a bűnözők rács mögé kerülnének" – mondta Tordai Bence.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.