A kinevezés legfeljebb egy évre szól. Ezzel a magyar űrkutatásnak is lett miniszteri biztosa. A biztos feladata lesz gondoskodni az űrkutatási tárgyú szerződések, a szükséges szabályozások kidolgozása, a szerződések előkészítése, egyeztetésével kapcsolatos feladatok ellátásáról, további felügyelni az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiákat, szakpolitikák összehangolását és megvalósulását, valamint képviselni a kormányt a hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezek szerint lesz Felcsúton úrkikötő?
Bölcsebb lenne pártunkat és kormányunkat a kegyenceivel együtt kilőni a Szaturnusz felé!
Tényleg, milyen kormánybiztos nincs még?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: én még azt se, hogy levegőt vesz.
F_Viktor
@Commenter: Nem az a probléma, hogy nő, hanem az, hogy a fityesz VIII. kerületi önkormányzati képviselője, tehát egy pártkatonát neveztek ki a fityesz által 14-ben megszüntetett Magyar Űrkutatási Iroda kompenzálására.
Commenter
@F_Viktor: És tényleg volt/van ilyen:
www.hso.hu/page.php?page=1
én tényleg azt hittem hogy ez az egész űrkutatás amikor itt a földön olyan nagy a baj minden téren az országban, hogy akkor egy ilyen biztos kinevezése egy rossz halloweeni tréfa. Hát nem.
F_Viktor
@Commenter: Komolyan írtam, hogy 2014-ig létezett a Magyar Űrkutatási Iroda, "feladatát" a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vette át.
Az Európai Űrügynökségben is nem kevés magyar dolgozik, pl. egyik barátom rendszeresen publikál nekik.
Commenter
@F_Viktor: lehet még überelni jégpálya biztos is van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.