Bár nem a stadionok árából csípték le.

Miután péntektől már nem szállította el 116 Pest és Nógrád megyei településen a lakossági szemetet az ottani szolgáltató, arra hivatkozva, hogy az állami kukaholding nem fizetett nekik eleget, hirtelen megmozdultak a kormányzat kerekei is. 

Hirtelen talált a kormány 26 milliárdot a szemétszállítási káosz megoldására

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedden egy belügyi sajtótájékoztatón – amin az újságírók nem kérdezhettek – Kontrát Károly már megtalálta a felelősét az ügynek Gémesi György gödöllői polgármester személyében, de még aznap este bejelentette a katasztrófavédelem, hogy intézik a szemétszállítást a térségben (ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kötelezték a korábbi szolgáltatót a szállításra).

A 24.hu cikke szerint mindez azért következhetett be, mert hirtelen a Fidesz-kormány elővarázsolt a költségvetési kalapból 26,4 milliárd forintot, amit a november-decemberi két hónapra elosztva lehet felhasználni a szemétszállítási mizéria kivédésére.

A pénzt azonban nem a nemzeti konzultációból, vagy a stadionok árából csípik le, hanem az "az innovációs minisztérium uniós fejlesztési programokra félretett keretéből, aztán a nemzeti vagyonkezelő ingatlanvásárlásra és -beruházásra félretett keretéből, aztán a maradványelszámolási alapból, a vagyonkezelőhöz tartozó társaságok támogatásából" szedik össze.

a kukaholding amúgy nemcsak a Zöld Híd Kft-nak tartozik: Budapesten például már a szelektív szemét elszállítása csúszott az utóbbi hetekben.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Éa akkor csodálkoznak, hogy sok a patkány Budapesten??? Most már csak az a kérdés, hogy anégylábúakból, vagy a kétlébúakból??!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@kereső: Ezzel én is így vagyok!

@papa.49: Ez a cél, valamelyik bélféreg el akarja lopni a céget, ahogy a gázosokkal is csinálták. Aztán lehet az árakat emelni, és lopni ebből is rogyásig. Mikor fizetnek már a sok sok bűnért amit az ország aaés a nép ellen elkövettek?! Mikor???
Commenter
A zöld bicske is kuka. Nem kellene megvárni míg a Parlament elé borítják.
Commenter
Elmennek már a fenébe. Olyan szusi bárban dolgoztam ahol nekem kellett kivinni a szemetet. na volt ott minden. Pont a Mammut plázában van. Mosogattam, a rákot pucoltam, sütöttem napi 4 órában.Majd leszakadt a lábam a nap végére. és nagyon fájt. Már csak 45 kiló voltam akkor és a lábamon is alig álltam.
Lepényleső
...miután kivették valamelyik svájci bank magánszámlájáról?
nezelodo
Remélem megveregetitek a saját vállatokat, amiért az elb...tt kukaholding (Orbán), átmenetileg megoldotta a saját magatok által generált, előre tudható katasztrófát. Persze nem számoltatok azzal, hogy azok a KFT nem mondanak le a strómanok javára a profitjukról. Gondolom, most az következik,, hogy egyenként töritek ki a nyakukat a Tállai kommandó közreműködésével. Van még üres szoba a Czeglédié mellett...
evacica
Tényleg igaz, hogy ezek amihez hozzányúlnak azt vagy ellopják, vagy tönkre teszik! Miért kellett ahhoz hozzányúlni ami jól ment? Kellett valamelyik talpnyalónak valami zsíros állás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.