Az Országgyűlés ma tárgyalja a Miniszterelnökség vezetőjének azon javaslatát, amely az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgároknak is aktív választójogot adna a jövő évi európai parlamenti választáson.

A Ház aktuális ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden nyolc előterjesztés általános vitája szerepel.

Ma tárgyalnak arról, hogy a vajdasági és kárpátaljai magyarok is szavazhassan az EP-választáson

Fotó: wikipedia CC BY-SA/Rama

A képviselők egyebek mellett tárgyalni kezdik az emberi erőforrások miniszterének oktatási nyilvántartásról szóló indítványát, valamint a választási törvény módosítását. Utóbbi javaslat érinti a jövő májusi EP-választást, átvéve az Európai Unió Tanácsának azon idei határozatát, amely arra ösztönzi a tagállamokat, hogy az uniós lakóhellyel nem rendelkező állampolgáraik számára is teremtsék meg a választás lehetőségét.

A parlament ülése november 5-én, hétfőn ér véget, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Meg a jó kurva anyátok az a sángháji hastáncos!!!Huszituszik , pirézek,zulukafferok, mega bufók ne szavazzanak???!!!Szemét geci banda!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Szép... már olyan érzéseim vannak, hogy "direkt" lettek elcsatolva anno' azért, hogy a jövőben - ami most van - jól kitoljanak velünk.
Aki Én
444.hu/2018/02/11/ader-a-fidesz-nem-tamogatja-hogy-olyanok-is-szavazhassanak-akik-nem-elnek-magyarorszagon-es-nem-adofizetoi-az-orszagnak

,,Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
dr. prédikátor
Meg a jó kurva anyátok az a sángháji hastáncos!!!Huszituszik , pirézek,zulukafferok, mega bufók ne szavazzanak???!!!Szemét geci banda!!!
staro2
Milyen alapon döntenének az EP összetételéről olyan országok állampolgárai, amelyek nem EU tagok???
nevemnick
@staro2: illegitim, gránitszilárdságú alaptákolmányos repedezett orbani alapon.
Meg a jó q...va ...
Cicamama55
A lakhatási támogatásért cserébe amit a kormányunk ad nekik?!
babp1982
Lassan már a karibi emberek is szavazhatnak,ha nem csapunk oda de a magyar emberek nem fognak ahogy elnézem! A tetű meg bandàja azt csinál amit akar és meg is érdemeljük!!!
Desischado
@babp1982: Sajnos, ez így van. Nem véletlenül ajnározzák orbánék ezeket a tetveket. De az -Unió tanácsa ezt hogy engedheti?! Mert nem legyen senkinek sem kétsége, ez simán át fog menni! Hogy az isten verje meg!!! Dögöljön meg minden határon túli féreg, amelyik szavazni fog, orbánékkal az élen! Elegem van!!!
Pálinkás Pál
Ezzel eléritek határon túli tetvek,hogy a mangalica bukása után ki lesztek tiltva Magyarországról!!! Gondoljátok nincs lista melyik görény szavazott ide ??? Nyugodtan felköphet a levegőbe,és aláállhat,amelyikőtök áprilisban elküldte a szavazatát!!
terlasz
Az Unión kívüli milyen alapon szavazna az Unión belülre? Nincs aki megállítsa ezt a szarházi maffiabandát anélkül, hogy ne az ország lássa kárát?
evacica
A gátlástalanság a lopás a csalás jellemzi ezt a kormányt!
Nessy
Hát, akkor viszont minden unión kivüli állampolgár is szavazhasson!
Vagy csak az Orbán által megvásárolt szavazóknak van joguk belevau az unió dolgaiba??? Milyen alapon? Viselik a szavazatuk ódiumát? Csak a markukat tartják, akár a kedves támogatójuk, a mi pénzünkből!
solidedge
Ha Székelyföld autonómiát fog nyerni ugye oda én is szavazhatok? Nem fogják megköszönni, ha Orbán szekértolói lesznek.
Nessy
@bencemacska: Én az Osztrák Magyar Monarchia okán Ausztriába! Sőt, némi plusz nyugdíj is jól jönne! Elvégre, az őseim még ott születtek! Ja, és ha nem is sokat, de tudok németül!
bencemacska
@Nessy: ma, 18:24
Én azért akarok Erdélyben szavazni, mert még sohasem voltam ott! Én tősgyökeres hazai magyar vagyok!
(Sőt nem is leszek!)-:)))
Nessy
@bencemacska: Mi még a 70-s évek közepén csavarogtunk Erdélybe két hetet, Bulgáriába menet. Még medveboccsal is találkoztunk. Van is róla kép, hogy áll a trabant mellett. Nagyon szépek a havasok. Csak akkoriban hiába szólaltál meg magyarul, "nem értették" sem Marosvásárhelyen, sem Kolozsváron, sem a kisebb településeken.
A táj, a városok szépek voltak, a többi feledhető.
bencemacska
@Nessy: ma, 19:06
Szlovákiában éltem át ezt. Ha németül vásároltál, minden volt, ha magyarul szólaltál meg, szóra sem méltattak. Egymás között meg magyarul beszéltek!
Azt sem tudom a vajdaságiaknak elfelejteni, hogy Újvidéken egy idős cigány ember váltott át pár forintot, hogy egy q... fagylaltot vehessünk. Jó, hogy csak pár órát voltam ott!
Nessy
@bencemacska: A szlovákokhoz nekünk is volt szerencsénk!
Még a románoknál jegyeztem meg, hogy érdekes, amikor Pesten szalámit vesznek tudnak magyarul! Kapásból kezdték emlegetni a miliciát. Ezt megértették, de a kiló kenyeret nem! Nem éppen a szívem csücskei a "kettős állampolgáraink"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.