A Fidesz feljelentette Demeter Márta LMP-s képviselőt hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

A Fidesz feljelentette Demeter Mártát
Fotó: Bruzák Nomémi/MTI

Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán, mielőtt benyújtotta a feljelentést az V. és XIII. kerületi ügyészségen, a Markó utcai épület előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, arra kérik a hatóságot, indítson nyomozást.

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy Demeter Márta, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke szeptember 19-én iratbetekintésen járt a kecskeméti katonai légibázison, majd nem sokkal később

"olcsó politikai haszonszerzés céljából ártatlanokat vádolt meg és hamis hírbe hozott".

Demeter Márta egyebek mellett írásbeli kérdéseiben és Facebook-oldalán is azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kiskorú lányát katonai géppel hozták haza Ciprusról Budapestre, ám kiderült, hogy ez nem igaz. Az ellenzéki képviselő azóta sem kért bocsánatot – fűzte hozzá.

Böröcz László azt mondta, Demeter Márta

olyan katonai adatokat hozott nyilvánosságra, melyek az ENSZ ciprusi missziójáról szólnak, és amelyek honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekekből 30 évig nem nyilvánosak.

Hozzátette: ezt a képviselőnek tudnia kellett, erről az iratbetekintésen is tájékoztatták.

Demeter Márta megszegte képviselői esküjét és bebizonyította, hogy alkalmatlan képviselői munkájára, mert nem tud érzékeny adatokkal a szabályoknak megfelelően bánni – mondta.

Böröcz László közölte, a frakciójában értékelték a történteket és Kocsis Máté frakcióvezetővel, Németh Szilárd honvédelmi államtitkárral és Kósa Lajossal, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökével úgy döntöttek, feljelentést tesznek az ügyben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@fideszes gyökér: Dehogy...Ez a kretén még kuláknak is hülye lett volna.. Ezt a hülyét nem tudták volna hova deportálni...Ettől az NKVD,,meg az ÁVO is sírva fakadt volna..testületileg...:) :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
na, most nagyobb összegben fogadnék, hogy ezt a feljelentést nem teszik a fiók aljára...

a kijelölt bíróság felkészül...
Clavigo
@fideszes gyökér: Dehogy...Ez a kretén még kuláknak is hülye lett volna.. Ezt a hülyét nem tudták volna hova deportálni...Ettől az NKVD,,meg az ÁVO is sírva fakadt volna..testületileg...:) :)
justhpeter
@Clavigo: Ellested a gondolataimat. Akárhogy is volt ez az összefoglaló frankó ! Gratulálok.
Hellcat
Érdekes egyébként...emlékezzetek vissza, hogy reagáltak fideszesék amikor Rogán helikopterezett, vagy a Kósa örökösnős átverése volt...ahhoz képest, most mennyire harciasak a a lány repülőzése miatt...mindenki elgondolkodhat eselteg miért.
desiro
@Shikari: A bűnözők a te fejtársaid gorbánnal az élen társaival.
Commenter
@görbetükör: ilyen világ ez. Demeter Mártát feljelentik, Kósát védik, László Petrát felmentik.
bencemacska
Szerintetek tárgyaláson, vagy tárgyalás nélkül ítélik el?
Még sem született a közigazgatási bíróságokról szóló törvény, de már "gyúrnak rá", "előpereket" tartanak?
csak úgy....
@Shikari:bezzeg ,te tibim! bizonyíthatólag félnótás...
lópicigáspár
@bencemacska: Lehet már fel is akasztották, csak késik az ítélet...
csak úgy....
@Shikari: mindíg mondtam neked tiborom,hogy ne légy szánalmas pötsc,...
te nem hallgatsz senkire ,csak mész az üres buksid után!
RonaGyuri
ezek a bugyuta fityesznyikek ennyire buták; ebből a libából hőst csinálnak! =))
Katalina62
@RonaGyuri: hogy liba az nem biztos, a többi stimmel!
nezelodo
Ennek a gyökérnek a kérését biztos előbb teljesíti az ügyészség, mint ahogy beér az "okirat" hozzájuk, sőt, még a Matyar Idióták is előbb közzéteszik a döntést, mint az elkészült volna.
Megértem, hogy majd meghallgatják a kérését, Így volt ez Veszprém megyében is 1957-ben, amikor a népbíróságon reklamáltak az ismert nevű komcsik egy életfogytigos forradalmár ítélete miatt, annak súlyosbítását kérve.
Sámannus
Ennek a vádnak csak a fele igaz! Ugyanis, a képviselő valóban tévesen vádolt meg valakit, aki nem volt a gépen. Ennek ellenére a valódi személy felfedését a feljelentők követték el, hiszen az államtitkit akkor is védeni kéne, ha félig sikerül felfedni. Ezzel szemben itt kikotyogtaj mindent, mint ha csak és kizárólag DM derítette volna ki minden titkot. Ami nyilván nem igaz, mert amikor a fidesz lecsapott a magoslbdára akkor történt államtitok sértés.
bencemacska
@lópicigáspár: ma, 14:51
Még él! Most beszél Bolgár Györggyel!-:))))
bencemacska
@Commenter: ma, 16:05
Ez attól keményebb! Per a megkérdezésed nélkül! Átveszi az ügyész a hatalmat, a bírók csak mamelukok lesznek.
168ora.hu/itthon/vadat-emeltek-az-ujsagiro-ellen-mert-leleplezte-hogyan-hamisitott-hirt-az-mtva-158404
"...a BRFK Csúcstechnológiai Bűnözés elleni osztály (vagy alosztály) nyomozott, ott is hallgattak ki. Panasszal éltem, azt az ügyészség visszautasította. Most pedig ezek szerint vádat emeltek, bár erről még nem kaptam hivatalos értesítést – írta Dezső, aki néhány perccel később azt is hozzátette, a propagandalap cikkét végigolvasva kiderült számára: „A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozzon büntető végzést.”"
csipetke
A fidesz már annyit hazudott,hogy naponta fel lehetett volna jelenteni.A repcsiztetett kislánynak szívesen megnézném az iratait,hogy egyáltalán létezik-e?Másrészt egy kétéves mit is keresett egy katonai bázison?
justhpeter
Összeült az agytröszt ! KNK - Kocsis, Németh, Kósa és megállták röhögés nélkül.
Commenter
@bencemacska: nagyon durva!!! Itt jön a március 15-én beígért jogi értelemben vett elégtétel!! Kár hogy a Fóvám téren összegyűlt ellenzék (minusz lmp) ezt nem látta jönni.
mackoka46
Na most hogy pribékek kapják az ügyet, innen tudni lehet, hogy náci ez a tróger banda.
Commenter
@justhpeter: ez ám a négyek galerije. A fantasztikus négyes. Gratula :(
kissé felnőttem
mi meg jelentsük akkor fel az összes bandatagot aki itt fuvolázik mit veszthetünk csak beindul a poltos polt ha nem tegyünk rá poltot aztán jön az eu ügyészség majd lesz sittes bővivel
tudode
A nemzetbiztonsági átvilágítás csak annyit állapít meg, hogy az illető a VÁLLALT FELADATA ELLÁTÁSÁHOZ nem merül fel alkalmatlanság..Demeter Mártát qvára behúzták a csőbe, mivel FEL KELLETT "volna" hívni a figyelmét, hogy ez egy olyan minősített adat, amely valójában nincs is, amelyet aláírásával kellett volna igazoltatni, sőt felhívni a figyelmét, hogy a KÉT ÉVES KISLÁNY nem a 14 éves "csuti" sarja hanem EGY NEVE SINCS BAKÁÉ!
.
----- 2009. évi CLV. törvény a minősített adat védelméről * .
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0900155.TV.
.

.
""" (6) Az érvényességi idő:
a) „Szigorúan titkos!” és „Titkos!” minősítési szintű adat esetén legfeljebb 30 év,
b) „Bizalmas!” minősítési szintű adat esetén legfeljebb 20 év,
c) „Korlátozott terjesztésű!” minősítési szintű adat esetén legfeljebb 10 év"""
.
Minden rosszban van valami jó, mégpedig ebben a JELENTGETÉSBEN az, hogy valójában OLYAN ADATOKAT nem is MINŐSÍTHETNÉNEK a fiókák, amely NYILVÁNOS ADAT lenne, ha nem tolták volna TÚL A BRINGÁT, pl. az olajügyek 80 évre való titkosításával.
.
Bocsika a FELSÉGSÉRTÉSÉRT, de ehhez képest az un. OLAJÜGYEK 80 évre való titkosítása fitty "répa"!
Madácsi Pali
Az ügy kisértetiesen kezd hasonlitani az UD ZRT esetre. Ott is évek mulva mondta ki a bíróság, hogy a kiszivárogtatott titkokat a fideSS hozta nyilvánosságra, de eljátsztták a felperes vagy ügyész szerepét a nyilvánosság előtt. Azért van némi bizonytalanság az előző véleményemben (felperes vagy ügyész) mert egyik esetben sem tisztázott a fideSS prominensek szerepe.
staro2
Kocsis Máté frakcióvezetővel, Németh Szilárd honvédelmi államtitkárral és Kósa Lajossal, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökével úgy döntöttek, feljelentést tesznek az ügyben.
Az IQ kommandó.
bencemacska
@Szeparepa2: És a szaros pelenkát hova tették?
Csak nem kidobták azt is a gépből???
kulabombaafityiszre
Ebben a Zamecsnik interjúban azért van valami.Viszont,ha igaz lesz akkor shikaridurbincs leszopja magát mérgében.
www.sztarklikk.hu/kozelet/demeter-ugy-teves-adattal-nem-lehet-titkot-serteni/343872/
namihami
Még mindig nem a lényegről megy a duma.
A dolog veleje az kéne legyen, hogy nyithat-e a HM utazási irodát és ezzel együtt légitársaságot bármilyen rendű, rangú katonai család számára.
Döntsük már el, hogy ez egy KATONAI gép vagy egy charterjárat? Katonák (és felszerelésük) szállítására van kialakítva vagy két(KETTŐ)éves kislányok és anyukájuk fuvarozásához? A következő hasonló jellegű utazásnál már peldnkázóasztal is lesz a gépeken vagy azt a kicsit a gép padlóján kell majd tisztába tenni? Esetleg egy ejtőernyőt terítenek le, nehogy felfázzon? Elvégre a családok (ezzel a gyerekek is) éve van.
Csupa csupa kérdés és se a Böröcz, se a Rezsibuzi, se az államtitkár nem ad választ. Csak a feljelentés...
namihami
Még annyit: ezzel nem a széltyúkocskát próbálom kimosni. Nem kedvelem a helyzetüket túlzottan sokat változtató politikusokat. Bár van egy igen sokat és sokszor forgolódó példa a szeme előtt. És az milyen magasra jutott az állandó forgolódása által. Vele a család...
Desischado
@Szeparepa2: Nekem is ez a véleményem. És egy füst alatt Demeter Mártát is ellehetetlenítik. Ki van ez találva, kérem,
Sámannus
@Szeparepa2: Én úgy tudom, a honvédségi repülő tett gyakorló repülést, ami máskülönben nem törvényellenes, de az már a felettesek felelőssége, ha azt a gépet utasokkal engedik felszállni, ráadásul csecsemőkorúval. Ez a szédületes fidesz baromság is megérne egy feljelentést, annál is inkább, mert így hogy tudják mit teszek, a tetejébe úgy kavarnak, hogy a halmozott szabálytalanság eltűnjön a zavaros helyzetben. Az általad említett kiutaztatás nem jelent veszélyt a családra, mert egy NATO országban teljesítenek szolgálatot, ahol biztonságos az élet. Egyedül a ütközőzóna miatt kell a helyszínen békefenntartónak lenni.
Szerintem a fidesz szándékosan teregette ki az esetet, hogy beletörölhesse a lábát az ellenzékbe, de ők is hibáztak szerintem.
desiro
@Shikari: Hogy a jó édesanyád nem tett húsdarálót a 3.14csája elé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.