Történelemkönyvet küldött Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének szerdán Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a brüsszeli testület vezetőjének múlt heti, botrányt okozó kijelentése miatt, miszerint Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem európai ünnep is.

Ujhelyi István történelemkönyvet küldött Junckernek

Közleményében Ujhelyi leszögezte:

Juncker figyelmen kívül hagyta, hogy Erdély elcsatolása a magyarok számára nem ünnep, hanem "fájdalmas, be nem gyógyuló seb", még ha ebben az esetben valószínűleg nem is tudatos sértésről van szó, "sokkal inkább ismeret- vagy figyelemhiányból fakadó udvariatlanságról".

A képviselő ezért egy angol nyelvű történelemkönyvet küldött a bizottság elnökének, hogy "jobban megismerhesse a magyarok és Magyarország sikerekben és sorstragédiákban egyaránt gazdag történelmét".

"Ezek szerint van mit tanulnia" – mutatott rá Ujhelyi István.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Juncker "európai elhivatottságához és a közös európai értékeink iránti elkötelezettségéhez nem fér kétség, még akkor sem, ha az Európai Bizottság elnökeként végzett munkájának mérlege sok tekintetben vitatható".

"Az európai intézményeket irányító jobboldali-néppárti politikusok nem vizsgáztak túl jól a közösséget érő társadalmi problémákkal és az uniót szétfeszítő populista erőkkel szemben. Főleg nem a saját pártcsaládjukon belül épülő bomlasztókkal szemben"

- írta a szocialista politikus.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Nahát, Pisti! Ezt pont rólad nem gondoltam volna... Átigazolsz a FIDESZ-hez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
FLETÓ
Nahát, Pisti! Ezt pont rólad nem gondoltam volna... Átigazolsz a FIDESZ-hez?
Madácsi Pali
@FLETÓ: tudod nem csak a fideSS hívők magyarok. Bár ezt tényt Viktor Viktorovics Gecikov rendre figyelmenkívül hagyja.
wagabund
Junkernek utilaput kellene küldeni járókerettel.
jancsipapa
"-még ha ebben az esetben valószínűleg nem is tudatos sértésről van szó, "sokkal inkább ismeret- vagy figyelemhiányból fakadó udvariatlanságról".- Nem hinném. Szerintem szándékos,átgondolt provokációról...
sokanvagyunk
Olykor saját állapotával kapcsolatosan is tévedésben van, isiászt diagnosztizál magáról részegségében.
colibri
Semmi közöm hozzá, de tényleg jó lenne, ha már nyugdíjba vonulna. Különös tekintettel, hogy sűrűn kiújúl az isiásza...
Eriksson
Fejlődik az orvostudomány. Azonos tünetek mellett Jelcin diagnózisa részeges disznó, Juncker pedig nagybeteg isiászos, aki támogatásra szorul.
Eladott Ország
Az Európai Néppárt Orbán Viktorral kapcsolatos maszatolásának retkes poharába tiszta vizet kell önteni, vagy az egész európai álom záros határidőn belül elvérzik. Nem, már tegnap kellett volna, két éve kellett volna, hat éve kellett volna, és EP-választás ide vagy oda, ma is szinte késő lenne. Az újabb kétharmados felhatalmazásától megrészegült felcsúti Terminátort pedig így végképp nem lehet megállítani, az újabb német összeszerelőüzem projektje már úgyis sínen van. És igen, ki kell mondani, hogy miután az EPP évekig megmagyarázta, a saját jól felfogott, nem utolsó sorban gazdasági érdekei szerint védte, vagy éppen bagatellizálta Orbán demokráciát, jogállamiságot, európai eszméket sárba tipró ténykedését, ma már nincs jó döntés számukra. Ha bent tartják a soraikban, akkor azért visszaigazolást kap arra, hogy minden rendben van vele, ha kivágják, akkor meg azért maga köré gyűjti az egyébként is virágzó és sokasodó, Európa ellenében nagyra törő, gyűlöletből Orbán mintájára politikai terméket faragó, szélsőséges elmebetegeket.
kereső
Ujhelyinek egyébként teljesen igaza van! Sértően hülyeséget mondott az EB elnöke.
kokopelli
@kereső: az a szomorú,hogy igaz amit ír!!
kokopelli
@kokopelli: ..bocs "kereső",de elfelejtettem a 10:44-t hozzáírni! :-(
Jozefina
Nem kellene Junckert szapulni azért, mert felolvasott egy szöveget, amit gondolom, hogy nem ő írt!!! Ő sem érthet mindenhez!!!
kereső
@kokopelli: 10:58, igen .Nagyon igaz.Ezért húzom az orromat Merkel kancellára./bár én nagyon tisztelem Őt./
Eladott Ország
"Semmi kétség, hogy Magyarországot igazságtalanság érte, s ez az igazságtalanság olyan természetű volt, amelybe jó lélekkel nehéz volt belenyugodni: a történeti Magyarország területi állományát az etnikai elv alapján bontották széjjel, ugyanakkor azonban ezt az etnikai elvet Magyarország terhére nyilvánvalóan megsértették." – Bibó István
youtu.be/g3lod1VFxmo
"A trianoni szerződés, a történelmi Magyarország területének kétharmadának elvesztése máig élő trauma, feldolgozását nem segítette az elmúlt egy évszázad, sőt. Hogy igazságtalan volt a döntés, az tény – már ha létezik objektív igazság. Kinek mennyire fáj vagy nem fáj napjainkban Trianon, az pedig egyéni értékelés kérdése, magánügy." Karinthy ezt írta a hazáról kisfiának “Trianon emléknapjára“:
Commenter
@kereső: fel van adva a lecke. Még tanulhat, és legközelebb már nem keveri Budapestet Bukaresttel, meg miegyéb.
kokopelli
@Commenter: ..ha annyi magasabb €-s bankóm lenne,ahányan kérdezték,
hogy én Bukarestből jöttem-e,akkor gazdag ember lennék! (;-))
Eladott Ország
@Commenter: tegnap, 16:29; Lehet, hogy azért nem hívták még meg a Fehér házba a csúti csüngőhasút , mert összekeverték Budapestet Bukaresttel. Szólni kéne Magyar Levente fideszes csinovnyiknak.
Commenter
@kokopelli: akkor már az egész fórum kőgazdag lenne.Főleg az amerikaik szokták még mindig keverni,a mai napig is.
kokopelli
@Commenter: megnyugtatlak,hogy ezen nyugati ország egyszerű polgárai is,
mert még azt is úgy vették,a Net. használata előtt,,hogy M.o. a Balkán észa-
ki része! Vicc nélkül!.. dolgozni orrba-szájba,házat építeni,szabi nyugaton,gye-
rekek,unokák stb..stb!Nem csak nagyvárosokból áll N.o.!Nincsen akkora fővá-
rosa,hogy az ország vízfeje lenne! (82.5 millió lakós mellett,3,5 miliós főváros!) (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.