Kommentek és mémek születtek azóta, hogy szerdán a 444 megírta, Ferencz Orsolyát űrkutatásért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Szijjártó Péter. Pedig a helyzet az, hogy a miniszteri biztos kinevezésének van értelme, és attól függetlenül, hogy Ferencz Orsolya más közéleti tevékenységéről mit gondolunk, a témában jártas, jó kapcsolatokkal rendelkező szakemberről van szó. A kinevezése szerint Ferencz Orsolya feladatai biztosként a következőek lesznek: gondoskodjon az űrkutatási tárgyú szerződések és a szükséges szabályozás kidolgozásáról; felügyelje az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiák, szakpolitikák összehangolását és megvalósítását; képviselje a kormányt a hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon. Tehát nem magyar űrprogramot fog indítani az új miniszteri biztos, ahogy ezen sokan nevettek. Ellenben számos olyan magyar cég, kutatási projekt, illetve kormányközi egyezmény van, amelyet érint a területet, és amiben a koordináció, a jó...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Biztos hogy fontos, hogy legyen űrkutatási biztos. Az pedig még biztosabb, hogy egy hívük most kapta meg a NER-ben végzett áldozatos munkájáért a jutalmát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
@Csizmás Kond: jobb. sokkal jobb. Anetkának Nő kinézete volt. Ez vasorrú bába hozzá képest-. vagy inkább ájtatos manó.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Anettka egy együttérző, jóindulatú személy, ilyen beosztást nem vállalna Orbánnál.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...másoknál meg nem tudott...:)
Csizmás Kond
@ittott: ...akkor ezután az orr szerint fognak válogatni ?
Rockxy
Ötven éve már, hogy Magyarország benne van az európai űrkutatási programban.
De eddig ez senkit nem zavart.
nezelodo
@Rockxy: Már éppen ideje volt kinevezni egy NER társat, hogy learassa mások sikerét az űreszközökhöz készített remek magyar műszerek okán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.