A magyar kormány elutasítja az ENSZ globális migrációs csomagját, az elfogadási folyamatból kilépett, ezért a migrációs csomag nem kötelező Magyarországra nézve – tudatta az ENSZ illetékes vezetőivel levélben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: az ENSZ migrációs csomagja veszélyezteti a magyar emberek biztonságát

Fotó: Yuri KADOBNOV / AFP

A tárca államtitkára, Menczer Tamás pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek decemberi marokkói csúcstalálkozóján a tervek szerint elfogadják a globális migrációs csomagot.

A közelgő esemény miatt Szijjártó Péter levélben fordult a világszervezet illetékes vezetőihez, és megerősítette: a magyar kormány elutasítja a migrációs csomagot, az elfogadási folyamatból kilépett, ezért a csomagot nem tekinti Magyarországra nézve kötelezőnek.

Az ENSZ-közgyűlés elnökének, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főtitkárának, az ENSZ migrációért felelős különleges képviselőjének, valamint a migrációs csomagért felelős mexikói és svájci ENSZ-nagykövetnek küldött levélben Szijjártó Péter kiemelte, hogy a migrációt nem megszervezni, hanem megállítani kell.

A segítséget kell odavinni, ahol a baj van, a rászorulóknak abban kell támogatást nyújtani, hogy a hazájukhoz minél közelebb maradhassanak, és minél előbb hazatérhessenek – mutatott rá.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország nem támogatja a kontinensek közötti lakosságcserét, mert ez párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet és növeli a terrorveszélyt. A külügyminiszter azt is megerősítette, hogy a kilépéssel az ENSZ globális migrációs csomagjából "Magyarország semmilyen szinten nem tekinti magára nézve kötelezőnek annak alkalmazását".

A globális migrációs csomag elfogadási folyamatából az Egyesült Államok és Magyarország mellett Ausztria is bejelentette a kilépését, valamint Csehország is azt fontolgatja, hogy nem írja alá a dokumentumot – emlékeztettek a közleményben.

A minisztérium utalt arra is, hogy a csomag tárgyalása alatt Szijjártó Péter végig hangsúlyozta: hamis az az állítás, miszerint a migráció alapvető emberi jog, a bevándorlás pedig pozitív és megállíthatatlan jelenség. Ezzel szemben a migráció veszélyes és rossz folyamat, amelyet meg kell állítani.

Magyarország már bebizonyította, hogy a migráció megállítható, "a magyar kormány számára mindig a magyar emberek biztonsága az első, Magyarország soha nem lesz bevándorlóország" – áll a közleményben.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Agyatlanka !! TI veszélyeztitek a MAGYAR EMBEREKET !!!
Nessy
OK! Csak ha "meg kell állítani a migrációt" az pénzbe kerül. Ergo, nem jöhet migráns ( csak kötvénnyel!) viszont akkor szolidarítási alapon fizetni kell! Ezt már az Unió is elmondta!
Továbbá nem lenne egy hátrány, ha Orbán elmesélné Putyinnak és Erdogánnak, hogy abbahagyhatnák a bombázást és a civilek irtását.
Sziijártó meg írhatna Trumpnak, úgyis szeret felszólításokat küldeni!
tudode
Olyan mint Magyarország talán nincs is a világon, mivel
.
. --- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
---- Ebből tényleg rendszerváltás lett
tldr.444.hu/2018/07/27/ebbol-tenyleg-rendszervaltas-lett
.
Játszadoznának szóra, rókáznának, amely EGYIDŐS VELÜK, mert qvára túltolták a bringát!!
Clavigo
A kötvényesekre ez ugye nem vonatkozik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.