A Párbeszéd törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ne legyen több "hatnapos" munkahét, a pihenőnapokat ne kelljen ledolgozni, a hosszú hétvégék minden napja legyen valódi munkaszüneti nap.

A Párbeszéd kezdeményezi a "hatnapos" munkahetek megszüntetését

Fotó: Tordai Bence / Facebook

Tordai Bence országgyűlési képviselő pénteken a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az év végéig még három olyan szombat van, amit "elvesznek" az emberektől, a családoktól, ráadásul ebből kettő decemberre esik.

Hozzátette, ha minden igaz, amit a Fidesz a gazdaságról állít, akkor bőven megengedhető lenne a hatnapos munkahetek megszüntetése. "Itt az ideje annak, hogy ne az emberek túlhajszolásából próbáljunk gazdasági teljesítményt kicsikarni, hanem pihent és motivált embereket láthassunk a munkahelyeken" – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Tordai Bence kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hatodik nap ledolgozásával kapcsolatban hatástanulmány nem készült. Vannak olyan becslések, amelyek a bruttó hazai termék (GDP) legfeljebb 1-1,5 százalékára teszik ennek költségvetési vagy gazdasági teljesítményt érintő hatásait – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő szerint ezek a szombatok nem teljes értékű munkanapok, mert az emberek azok nagy részét "ellógják", sokan nem is mennek be, illetve erre kell fordítaniuk fizetett szabadságaikat, ahol pedig ledolgozzák, ott is csökken a hatékonyság. Tordai Bence – szintén kérdésre – beszélt arról, hogy a Párbeszéd a jövő évi főpolgármester-választást megelőzően nagy örömmel lát mindenkit egy előválasztáson. Ha Puzsér Róbert szeretne jelöltté válni, először az előválasztáson mérettesse meg magát – mondta.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az ilyen zseniális ötletekért havonta 948 ezer forintot lehet keresni bocsánat tiszteletdíjat, alaphangon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anima
Végre sikerül megtalálni a magyarok legégetőbb problémáját, amit a a családtagokon kívül 100 fő támogatással rendelkező Párbeszéd nevű párt első és egyetlen embere abszolvált a Parlament plenáris ülésén.
"Mert a magyar embereknek jár a ... nem tudom, "A minden." ?
És nemi hovatartozástól függetlenül.

www.youtube.com/watch?v=eHuebHTD-lY
Macskaszem
Vannak gyárak, ahol nem elég, hogy 3 műszakban kell dolgozni, még a kajaszünetet is ledolgoztatják délelőttös szombatokon. Tehát minden harmadik szombat munkanap. És ugyanolyan kemény, mint bármelyik másik nap. Vagyis, aki 10-én éppen délelőttös, annak 2 napot kéne aznap ledolgoznia. Mivel ez lehetetlen, úgy dolgozik, hogy közben szabadságon is van. Ez ellen küzdjél Bence fiam, mert hatalmas a pofád, de egyelőre csak a lógáshoz értesz.
Eladott Ország
@Mirabilis: Én is beállok a párbeszéd nevű lófaszjankók soraiba a f@szomat verni ennyi pénzért!
kereső
Kedves Bence.Ezt hivják,úgy,hogy "pótcselekvés". Talán ,ha a Munka Törvénykönyvének megváltoztatásáért szólnátok-és az ellen lépnétek fel a szakszervezetekkel együtt...,vagy ez már túl nagy falat? Vagy nem akartok Ti sem bajszot akasztani a munkaadókkal?
Eladott Ország
@kereső: Ne legyen kétsége senkinek, hogy a 2018-as választás semmi másról nem szól, mint Orbán hatalmának megerősítéséről, a törvénytelen hatalom legitimálásáról, és az ellenzék egymás közötti harcáról a pénzért, amit a parlamentbe jutó pártok a választási eredmények alapján éves párttámogatás címén kapnak. Ez évi százmilliós tétel. Ezért kell elmenni szavazni, hogy melyik áruló mennyit kapjon. Ezért tart nekik Orbán egy szavazást. Akik nem támadják a rendszert, hanem hajlandók az Orbán-féle keretek között élni, az Orbán-rendszer törvényességének látszatát kelteni, azok az éves párttámogatás címén megkapják ezért az évi százmilliós állami támogatást, ami nem más, mint korrupciós pénz. Ezzel fizetik le őket. Ez a Júdás-pénz. Hogy ki mennyit kap az ellenzékből, az attól függ, mennyi szavazatot tud összeszedni a maradékból, amit Orbán nekik meghagy. Azon marakodhatnak. Mint a disznóólban, amikor a disznók közé dobnak egy kevés cukorrépát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.