Háromezer forintot kért a Borsod megyei kórház a szülőszobába belépő hozzátartozóktól, arra hivatkozva, hogy ennyibe kerül a védőruha – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Az összeget a kórház egyik alapítványának kellett befizetni, de ez sok, szegényebb családot hátrányosan érinthet, és sérült az egyenlő bánásmódhoz való joguk.

Az intézményt beperelték, a bíróság pedig első fokon 5 millió forintra bírságolta a kórházat, és eltiltották attól a gyakorlattól, hogy a védőöltözetet pénzért biztosítsa.

Az egészségügyi törvény szerint a szülő nőnek joga van ahhoz, hogy mellette legyen egy kísérő, akit ő választ magának a szülés alkalmával – hangsúlyozta az alapítvány megbízott ügyvédje.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Én még az "átkosban" szültem a gyerekeimet. EGYEDÜL!!! A férjem és az édesanyám kint a folyosón vártak, reggeltől estig.
Szóba sem jöhetett, hogy átlépheti valaki is a szülőszoba ajtaját, aki nem egészségügyi dolgozó!
Most pedig - állítólag - minden jöttment bemehet, a rokonokon kívül a szomszéd, a munkatárs, sőt idegen is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@justhpeter: Ahhoz pénz és szakértelem kellene. Jelenleg az egészségügy felső vezetésében mindkettő hiánycikk.
justhpeter
@Nessy: Ez nem meglepő ! valaki kérdezzen rá, hogy a vasút vezetésében a legfelső 30 pozícióban hány vasutas múlttal rendelkező emberke van.
ila51
Lehet hogy le fogtok hurrogni , de én nem szeretném , ha a szükségesnél több toporogna ott körülöttem , ha szülök. Orvos , nővér . Ennyi elég is. Már nem fogok szülni .
Nessy
@ila51: Neked van igazad! Sőt, ha apuka, vagy anyuka, vagy ki tudja melyik rokon nem bírja a vért, meg egyebet, még azt is lehet ápolni. Nem egyszer van rá példa.! Nekem éjszaka hirtelen császárral született a gyermekem, nem hiszem, hogy a műtőbe kellett volna hozzátartozó. Édesanyám, aki ott volt főnővér, mindegyik unokája születésekor a szobájába várta az "eredményt" ( akkor még nem volt ultrahang.).
KisGenyo2
A nőgyógyász meg minimum 50 rugót kér a szülésért. Ha nincs komplikáció!!!
kereső
Nem tudom miért is hir ez.A szülőszoba nem átjáróház kérem.A kórház meg valószinűleg nem minden apukának,vagy bármely más rokonnak tudja biztositani az egyszer használatos!!! ,aztán eldobandó védőruhát. Az meg,hogy a nélkül nem lehet oda bemenni, szintén nem lehetne ujságcikk/riport tárgya, legalábbis nem ilyen felhanggal-mintahogyan ez a riportból lejön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.