A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A családi otthonteremtési kedvezmény révén több mint 90 ezer család otthonteremtését támogatta, és 45 ezer gyermekvállalását segítette a kormány – fűzte hozzá.

A kormányközeli családi szervezet alapítója nagyon lelkes a csok miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kiemelte: a csok által igénybe vehető 3 százalékos, fix kamatozású hitel havi szinten 50 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak.

Emlékeztetett: a program folyamatosan bővül, a kormány a kétgyermekes családokra is kiterjesztette a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelte. A csokot igénybe vevők gyermekvállalásával foglalkozó statisztikát ismertetve elmondta, a családok 31 százaléka egygyermekes, 34 százaléka kétgyermekes, 25 százaléka nagycsaládos és 11 százalékánál nincs gyermek.

Mivel a felmérések szerint a fiatalok általában kettő vagy annál több gyermeket szeretnének, így "a kormány a csok által a vágyott gyermekek megszületését segíti elő" – mutatott rá Király Nóra.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) névre hallgató nem Soros-ügynök, nem külföldről pénzelt, ellenben fideszes honleányok részvételével/asszisztálásával gründolt, a kormány csatlósaként működő álcivil szerveződés vezetője, bizonyos Király Nóra betrappolt a Migráns1-be elújságolni, hogy nagyon lelkes a csok miatt és bejelentette, hogy az egyetemes magyarság csak úgy tud megmaradni, ha mindenki a Fidesz-KDNP-re szavaz.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/11/k%C3%A9tfark%C3%BA.jpg
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--KKqzwdtk--/w_1160/6oaNGCxEyssp8452a.gif
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001a.html
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: te meg maradj a hüséges kecskédnél ,mert van szarva -van mibe kapaszkodj ...
ganaj egy embör vagy.,..miklós ;)
namihami
Ez a véleménye?
Oké, ki van fizetve.
Desischado
Hülye ribanc, ha lenne biztos megélhetés, élhető ország, maguktól is szülnének a nők!
Hari
Havi 50 ezer megtakarítás ? Ezt már néhányszor elsütötte a tárgyban unos untig nyilatkozó nagyasszonya is. Csak azt az apró adalékot átlépve, hogy miután 10-15-20 millió saját erő hozzáadásával ( amivel természetesen egyetlen nyilatkozat sem dicsekszik, tehát úgy állítják be a képet, hogy csak igényelni kell a csokot) éshipp-hopp beköltözhet a lakásba. Namost, akinek ennyi pénze van, az csok nélkül is belevághatott valamiféle saját lakás beszerzésébe, még a csok előtti időben, mert a a csokkal sikerült elérni a lakás árak, építési költségek olyan irdatlan méretű emelkedését, hogy ez a pénz már mit sem ér. Tehát ez nem lakáshoz jutási segítség, hanem egyfajta kényszer helyzetbe hozás, de leginkább -a fidesz ki nem mondott, de gyakorlatának megfelelő- az amúgyis tehetősebbek kedvezménybe hozása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.