A Zöld Híd Kft. a hét elején már nem szállítota el 116 településen a lakossági szemtet, mert állításuk szerint az állami kukaholdingtól sokkal kevesebb pénzt kaptak, mint amennyi járna. A kukaholding most felfüggesztette az engedélyüket.

Október 31-ei hatállyal visszavonta a megfelelőségi engedélyét a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft-nek a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV – állami kukaholding), erről tájékoztatta a céggel szerződésben lévő 116 önkormányzatot a kukaholding.

Megvonta a Zöld Híd Kft. engedélyét az állami kukaholding

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az Index cikke szerint a levél úgy fogalmazott, hogy a Zöld Híd nem alkalmas az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Tervben foglalt célok elérése, azok teljesítésére, mivel október 30-tól a Katasztrófavédelemnek kellett gondoskodnia a szemét elszállításáról.

Az NHKV arra szólította fel az érintett önkormányzatokat Pest és Nógrád megyében, hogy bontsanak szerződést a céggel, és egy olyan szemétszállító céggel szerződjenek le, amelynek van az NHKV-tól megfelelőségi engedélye.

Az Index cikke szerint "a Zöld Híd október 25-én bejelentette, nem viszi el a szemetet 116 településről, mert mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a Kukaholdingtól. Az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd levelet írt a NHKV Zrt.-nek, amelyben azonnali segítséget kért", ám Gyenes szerint utolsó két levelükre semmilyen választ sem kaptak, így ezért döntöttek a drasztikusabb lépés mellett.

Ezután a kormány politikai síkra terelte az ügyet, mondván a szemétszállítási mizéria mögött egy LMP-s poltikus boszzúja áll (Gyenes a tavaszi választáson LMP-s színekben indult, ám nem nyert a választókerületben). 

Kedden a Katasztrófavédelem egyébként kötelezte a Zöld Híd Kft-t, hogy vigye el a szemetet, a kormány pedig hirtelen 26,4 milliárd forintot csoportosított át a helyzet kezelésére. A Zöld Híd szerdától újra elkezdte elszállítani a szemetet, mert végre pénzt is kaptak a munkájukért.

Az Index cikke szerint amúgy az állami kukaholdinggal is akadnak gondok, a két éve működő cég még mindig nem tette rendbe a számlázást, emiatt sokszor féléves csúszásokkal kapja meg a lakosság a csekkeket. De a kukaholding a fővárosi szemétszállításért felelős cégnek is több milliárd forinttal lógott, és több szemétszállító cég – köztük a zöld Híd Kft. is – arról panaszkodott, hogy sokkal kevesebb pénzt kapnak vissza az NHKV-től, mint amennyi szerintük az elvégzett munkáért járna.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na, nem sokáig késett Orbán hagyományos bosszúja! Gondolom azoknak a kisteherautóknak, meg azoknak a közmunkásoknak van megfelelőségi tanúsítványuk, (annyi védőoltást kaptak pár nap alatt, amennyi beléjük sem fér, mert olyan ANTSZ bünti lesz, ha merészelik az Istent számon kérni, hogy csak na...), amelyekre borogatják a melósok a szemetet az érintett városokban, ahelyett, hogy kifizették volna a szerződött partnereket. Lefogadom, megjelenik náluk a NAV aztán meg majd rabláncon vezetik el a a Soros bérencnek kikiáltott vezetőket, szóval leszámolás lesz.
A cikkben mosdatják a szerecsent a kukaholdingot, kisebbítve a működésképtelenséget, féléves számlázási késést emlegetve. Egy év az tanult barátom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na, nem sokáig késett Orbán hagyományos bosszúja! Gondolom azoknak a kisteherautóknak, meg azoknak a közmunkásoknak van megfelelőségi tanúsítványuk, (annyi védőoltást kaptak pár nap alatt, amennyi beléjük sem fér, mert olyan ANTSZ bünti lesz, ha merészelik az Istent számon kérni, hogy csak na...), amelyekre borogatják a melósok a szemetet az érintett városokban, ahelyett, hogy kifizették volna a szerződött partnereket. Lefogadom, megjelenik náluk a NAV aztán meg majd rabláncon vezetik el a a Soros bérencnek kikiáltott vezetőket, szóval leszámolás lesz.
A cikkben mosdatják a szerecsent a kukaholdingot, kisebbítve a működésképtelenséget, féléves számlázási késést emlegetve. Egy év az tanult barátom!
CsipkeRózsa
Ez aztán a szemétség, a bosszú minielnöke mindig készen áll.
interceptor
Szarháziak bosszút állnak azon a cégen, ami a legtöbbet tette a közért szemétügyben.
Ennek a rendszernek a vége előbb-utóbb vérontás lesz.
Desischado
Nyilvánvaló, hogy rá akarják tenni a mocskos mancsukat a szemétszállításra is, ezért, és bosszúból is, kivéreztetik a cégeket. ezt csinálták a gáz cégekkel is. Ritka, aljas, mocskos társaság ez! A Zöld Híd helyében a nyilvánossághoz fordulnék, és kiborítanám a bilit! Mit veszthetnek? Semmit!
csipetke
Ez egy beteg kormány még betegebb bosszúja.Hosszabb távon ezek nem gondolkodnak,a pillanatnyi bosszú hajtja őket,nehogymá'ne mutassák meg,hogy ki a Jani.Nyilván ez hosszú távon nem fog működni,ezt a fidesz is tudja,(gondolom annyira nem nagy az elmebaj),csak ez annyira óvodás mentalitás.Na de ez a fidesz szintje,meg lehet köszönni azokak,akik ismét ránkszabadították ezt a parazita bandát.
csipetke
@Desischado: 17:29 A kukaholding előtt egyenesen a Zöld Hídtól kaptuk a csekkeket,ők intézték ezt a részét is.Aztán megcsinálták a kukaholdingot,innentől tőlük kapjuk a csekket,hozzájuk folyik be a pénz,és ők adják tovább a Zöld Hídnak.A kukaholding közbeiktatása sztem csak azért kellett,mert csináltak újabb zsíros állásokat,és innen lehet lenyúlni pénzt is.A Zöld Híd a kukaholding előtt tökéletesen működött,még az állam bele nem köpött a levesbe.Nem véletlenül mondta valaki,hogy amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá változik.Itt is bebuzonyosodott.
Jozefina
A gödöllőieknek és a környékbelieknek van annyi eszük, hogy továbbra is Gémesit fogják támogatni!! De ezt már nemcsak a szavazófülkékben, hanem igen hangosan az utcán is vállalniuk kéne!!!
simmering73
Az a fránya elempés meg a Soros. Azt se felejtsétek ki.
nezelodo
@Jozefina: Keress magadnak a trehányságod elfedésére egy ellenséget, indíts ellene háborút, és pár nap múlva már senki sem emlékezik, miből indult ki a balhé. Egyszóval nemsokára nem a bűzlő szemét és a csődtömeg kukaholding lesz az ellenség, hanem Gémesi, aki rámutatott a kormányzás abszurditására, a vezetés impotenciájára. Sebaj mindenre van gyógyír és felülírja a siker, a nemzethy vejkó szerencsésen megszerezte a rábasebesi kastélyt! Hurrá!
papa.49
Ezt beszéltük a múlt hét elején mikor kiborult a bili, MEG VAN A CSÓKOS AKI RÁTESZI A KEZÉT AZ EGÉSZRE, FÉLŐ HOGY LENYÚLJÁK A GÉPKOCSI PARKOT, ÉS A TELEPHELYET IS !!!
Az ott dolgozó emberek meg mehetnek az utcára, így az év vége előtt !!!
tothjani
Nálunk is ez megy csak itt a Stadion bezárásával fenyegetőznek, és jövőre a TramTrain lesz a támadási felület aminek Lázár nem vállalta a felügyeletét.
Majd az építkezés csuszását a polgármesterre fogják, mintha egy lezsírozott kiosztott projektbe volna beleszólása.
A fasisztákat nem érdekli ha tönkretesznek egy várost, hiszen Mussolini meghatározása szerint „a fasiszta állam nem más, mint hatalom- és uralomakarás”.
Az építkezés már így is csúszik, de arra fogják hogy a hideg és esős nyár miatt magas volt a talajvíz szintje és ezért késnek, a tervező iroda pedig 1 milliárdért ezt nem láthatta előre.
Lepényleső
A bánnal ha valaki ujjat húz,a rövidebbel tette azt. Természetesen le van sarva a sok szemét-
szállításért fizető paraszt.
bencemacska
Van a kukaholdingban egyáltalán olyan szakember, aki foglalkozott valaha az életében hulladék gazdálkodással??? Vagy miből állapítják meg a "megfelelőséget"? Aki nem tudja az oktatja???
Én még ismertem olyan veszélyes hulladékkal foglalkozó "szakembereket" is, akik még egy anyagmérleget sem tudtak elkészíteni!
papa.49
@bencemacska: Viszont KIVÁLÓAN TUDJÁK A KÖRMÜKET FESTENI, és különben is nekik van ,,hatalmuk,, !!!
bencemacska
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: De visszajön ! Nem esik le minden gép!
lusta
@Mirabilis: 2010-ig senki sem akarta megtámadni Magyarországot, azóta meg nincs olyan nap, hogy valaki le ne akarná rohanni kis hazánkat. Ki érti ezt?
Desischado
@csipetke: Egyetértek veled. Erre megy ki a játék, hogy rohadnának meg elevenen!
justhpeter
@Pegero: Le kellene már venned az álarcodat, már szorítja a fejed.
Sziszifusz
@Pegero: 21:52
Micsoda szemét dolog, hogy a Zöld Híd Kft.-t, a pénzek ki nem fizetésével, aljas módon "haza vágták".
Bevált módszer: Első lépesben tedd tönkre, utána potom pénzért, szerezd meg.
Nem csodálkoznék ha a történek vége az lenne, hogy ez a Kft. is a "Mészáros Birodalom" részévé válna.
justhpeter
@Pegero: Köszönöm ! Mindegyik nagyon jó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.