Ma délután úgy döntött egy 19 éves fiatalember, hogy meglátogatja beteg édesanyját. Csakhogy a fiatal férfi éppen szabálysértési elzárását töltötte a szekszárdi börtönben.

Beteg édesanyja miatt szökött meg a szekszárdi börtönből egy férfi

Fotó: Pixabay.com

A Blikk információi szerint a férfinak mindössze 61 napja lett volna még hátra a szabadulásig, csekély súlyú szabálysértése miatt alacsony biztonsági besorolásban volt, ezt használta ki és meglépett a börtönből ma délután.

Valószínűleg most már tudja, hogy nagyon rossz döntést hozott, mivel szekszárdi zsaruk és a büntetés-végrehajtás szabályszerű hajtóvadászata azonnali eredményt hozott, 2 órán belül elfogták a szökevényt, akire így akár 3 év börtönbüntetés várhat.

A büntetés-végrehajtás szakembereinek tapasztalatai szerint az ilyen rövid végrehajtási idővel rendelkező fogvatartottak szökéseinek hátterében családi problémák, gyakran magánéleti okok állnak. Jellemzően az ilyen problémákkal küzdő fogvatartottak nem mérlegelik, hogy nem érdemes szökni, hiszen a szökevényeket rövid időn belül, átlagosan néhány óra alatt vagy a büntetés-végrehajtás vagy a rendőrség munkatársai elfogják. Az elfogott fogvatartottal szemben büntetőeljárás indul. A büntetőtörvénykönyv 283. §-a alapján, aki a büntetőeljárás alatt, illetve a szabadságvesztés vagy az elzárás végrehajtása során a hatóság őrizetéből megszökik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. – mondta el alapunknak Makula György bv. alezredes,a BvOP kommunikációs vezetője.

A fogvatartottak rendszerint azzal sincsenek tisztában, hogy korlátlanul enyhíthető a fogolyszökés elkövetőjének büntetése, ha – mielőtt tartózkodási helye a hatóság tudomására jutna – önként feladja magát. Azt gondolom, hogy a rendőrség és a büntetés-végrehajtás együttműködése újfent jelesre vizsgázott, köszönjük a rendőr kollégák munkáját! – tette hozzá.

A legutóbb, Cegléden elfogott elítélt ügyét gyorsított eljárásban tárgyalta a bíróság, a szökött rab nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönbüntetést kapott.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.