Egyeztetésre hívta a parlamenti pártokat a kormány a közigazgatási bíróságok rendszeréről. A DK közleményben jelezte, hogy nem vesznek részt a tárgyaláson, mert úgysem vennék figyelembe a javaslataikat. 

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció. Ebben azt írják, a kormány az utolsó lépésre készül, hogy teljesen felszámolja a független igazságszolgáltatást.

Mint ismert, a kormány egy közigazgatási bíróság felállítását tervezi. Ennek szentesítésére a kormány hétpárti egyeztetésre hívta a pártokat az Igazságügyi Minisztérium épületébe.

Nem akar díszlet lenni a DK a bíróságokról szóló egyeztetésen

Fotó: MTI

A Demokratikus Koalíció közleményében úgy fogalmaz, ahogy az elmúlt 8 évben, az ellenzék álláspontját most sem fogják figyelembe venni. Úgy döntöttek, hogy a Demokratikus Koalíció nem fogja eljátszani a díszlet szerepét, ezért képviselőik nem vesznek részt a közigazgatási bíróságról szóló egyeztetésen.

(ATV)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Igaza van Gyurcsánynak!!! A kormány ad a látszat demokráciára, de semmibe veszi az ellenzéki pártokat. Egyetlen ellenzékinek magát mondó pártnak sem lenne szabad résztvállalnia és csupán aszisztálnia orbán alantas terveihez!!!??
advocat
A kéthermad mellett minek? Díszletnek? Most igaza van.
Sámannus
A lömöpö biztos ott lesz. Ők a poloskákat is képviselik.
KisGenyo2
Ennyi erővel már a választásokon sem kellett volna indulniuk. Ha egy párt indult volna a fidesszel szemben és nem 6 marakodó apró kis sz@r, akkor lehet, hogy lenne ellenzék. Így csak díszlet van, de ezt tudni is lehetett előre, sőt így pontosan úgy is tűnik, hogy az ellenzék segített ebben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.