Azt állítják, a lemondása "felér egy beismerő vallomással"

A Fidesz keményen beleszállt a frissen lemondott Gémesi Györgybe
Fotó: Varga György/MTI

Vécsey László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint azzal, hogy Gémesi György, a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke

lemondásával elismerte a felelősségét a kialakult helyzetért.

A Zöld Híd október 25-én jelentette be, hogy leállítja az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én vette át a területen a szemétszállítás irányítását.

Vécsey László az MTI-nek hétfőn este elmondta: meghívottként vett részt a társulás hétfői ülésén, amelyen

szerinte Gémesi György érzékelte azt, hogy a többség támogatná polgármesterek kezdeményezését, amellyel visszahívnák az elnöki posztjáról, és ezért a visszahívását megelőzendő lemondott. "Ez gyakorlatilag felér egy beismerő vallomással"

- tette hozzá.

Erről Egyelőre a Gémesi György szóbeli bejelentése él – tette hozzá.

Mint Vécsey László elmondta, a "kétséges hatályú" szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva az új elnököt három hét múlva választanák meg, és addig ügyvezetőként áll a társulás élén Gémesi György.

A politikus szerint érzékelhető volt, hogy Gémesi György azért akar időt nyerni, mert ügyvezetőként egy olyan jelentést akar összeállítatni a társulás pénzén, ami valószínűleg arról szól majd, hogy

"ők semmiben nem hibásak, mindent jól csináltak, csak a körülmények és a többi szereplő hibázott".

Gémesi György hétfő este az MTI-nek azt mondta, hogy látva a kialakult helyzetet, ismerve a politikai szándékokat döntött a lemondásáról.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Vécsei te fizetett f@szkalp! Ki utalja a pénzt a szemétszállítóknak? Gémesi? Nem? Akkor miről jár a szád. Nem mindenki hülye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Érdekes,hogy a Nagykanizsán-és környékén a szemetészállitási feladatokat elvégző ÖNKORMÁNYZATI cég,is hasonló gondokkal küszködik,mint a Zöld Hid. Nekik potom 300 millát nem utalt ki a nemzethy kuka holding. Itt ki -mellik polgi lesz a felelős?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.