Azt állítják, a lemondása "felér egy beismerő vallomással"

A Fidesz keményen beleszállt a frissen lemondott Gémesi Györgybe
Fotó: Varga György/MTI

Vécsey László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint azzal, hogy Gémesi György, a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke

lemondásával elismerte a felelősségét a kialakult helyzetért.

A Zöld Híd október 25-én jelentette be, hogy leállítja az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV). A katasztrófavédelem október 31-én vette át a területen a szemétszállítás irányítását.

Vécsey László az MTI-nek hétfőn este elmondta: meghívottként vett részt a társulás hétfői ülésén, amelyen

szerinte Gémesi György érzékelte azt, hogy a többség támogatná polgármesterek kezdeményezését, amellyel visszahívnák az elnöki posztjáról, és ezért a visszahívását megelőzendő lemondott. "Ez gyakorlatilag felér egy beismerő vallomással"

- tette hozzá.

Erről Egyelőre a Gémesi György szóbeli bejelentése él – tette hozzá.

Mint Vécsey László elmondta, a "kétséges hatályú" szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva az új elnököt három hét múlva választanák meg, és addig ügyvezetőként áll a társulás élén Gémesi György.

A politikus szerint érzékelhető volt, hogy Gémesi György azért akar időt nyerni, mert ügyvezetőként egy olyan jelentést akar összeállítatni a társulás pénzén, ami valószínűleg arról szól majd, hogy

"ők semmiben nem hibásak, mindent jól csináltak, csak a körülmények és a többi szereplő hibázott".

Gémesi György hétfő este az MTI-nek azt mondta, hogy látva a kialakult helyzetet, ismerve a politikai szándékokat döntött a lemondásáról.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Vécsei te fizetett f@szkalp! Ki utalja a pénzt a szemétszállítóknak? Gémesi? Nem? Akkor miről jár a szád. Nem mindenki hülye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Vécsei te fizetett f@szkalp! Ki utalja a pénzt a szemétszállítóknak? Gémesi? Nem? Akkor miről jár a szád. Nem mindenki hülye.
csipetke
A Zöld Híd tökéletesen működött,amíg a kukaholding meg nem alakult.Oda fut be a szemétszállítási díj,csak ebből a ZH nem kap annyit,amennyi a működéshez szükséges.Az nyilvánvaló,hogy a kukaholding egy teljesen felesleges cég,viszont a "nagyok" innen tudnak pénzt lenyúlni,és Gémesi a bűnbak.A kukaholding 2 év alatt sokmilliárdos hiányt produkált,ahogy olvasom,egészen Svájcig nyúlnak a szálak.Na,ezt miért nem vizsgálják?Túlságosan "fentre"nyúlnak a szálak...
bencemacska
@advocat: ma, 20:44
Amikor a problémák kezdődtek a kukaholding miatt, hiába hívták meg a gyűlésekre, nem jelent meg, azt hazudta nem hívták meg!
Ma viszont megjelent, miután előtte egyenként behívták a fidesz irodába az ülés résztvevőit, és kiosztották a feladatokat.
Rockxy
Az semmi öcsém, hogy beleszállt!
De magánrepülővel szállt bele!
Legközelebb katonai géppel fog, és lesz egy nyeretlen kétéves is a gépen.
Az lesz majd az igazi botrány, nem a bejaasszony sminkje!
solidedge
Így jár aki normálisan gondolkodik. A Fidesz gyűlöli az ilyen karaktereket. Csak a hülyék maradhatnak a NER rendszerben ebben Orbánék nagyon következetesek.
Nessy
@csipetke: Egy év alatt nem jutottak el egy normális, korrekten működő számlázó programig.
Az meg logikus, hogy ha eddig valami időben beérkező 100 egységből gazdálkodott, az egy idő után az eleve csak 80 egységből, pláne ha az hun jön, hun nem jön, ugyanazt a szolgáltatást nem tudja nyújtani. Mert ugyebár a semmire nem jó vízfejet jól kell tartani!
Én is minden "elfogultság" nélkül emlegetem a kukaholding kitalálójának a rokonságát, amikor napokig kerülgetem végig az utcán a szelektív kukákat! A falevelek meg köszönik szépen, remekül érzik magukat az utcákon!Mert ha be is gyűjtik a kutya sem viszi el.
human
@Horizont: Vagy aki csak jelzi, hogy "Van itt egy nemkis probléma." azt is lenyomják a víz alá a karaktergyilkolással. Valahol ez példastatuálás is, hogy mindenki értse, pofa be van és csak a fidesz.
justhpeter
Senki nem kérdezte meg a hulladék kormány hulladék holdingjától, hogy hol a pénz ?
Nessy
@justhpeter: Ilyet nem szabad tőlük kérdezni, mert még kiderülne az igazság!
Klubtag
Megmondta Orbnán március 15-én, hogy akiknek nem tetszik a fidesz-kdnp tevékenysége, morálja, "gazdasági" módszerei, azon a választások megnyerését követően politikai és jogi elégtételt fognak venni...NA AZ A FENYEGETÉS ÍGY NÉZ KI A GYAKORLATBAN!!!
És még sorolhatnánk az elmúlt fél év történéseit napestig, ami ebbe a koncepcióba illik...
csipetke
@Pegero: 22:20 Echo tv,és fideszes polgármester magyarázkodása?Ne röhögtess.Nézz szét máshol is.A kukaholdingnál milliárdok tűntek el,valahová Svájcba vezetnek a szálak.Azt se érti senki,hogy minek kellett a kukaholding?Teljesen nyilvánvaló,hogy kellett pár zsíros állás fideszéknél,és miután a Zöld Hídtól nem lehetett lenyúlni pénzt,megcsinálták a kukaholdingot.Érdemes máshonnan is tájékozódni,mint orbán mocsármédiája.
csipetke
@Nessy: 22:40 A Zöld Híd vezetője azt mondta,hogy sok évvel ezelőtt befagyasztották az áraikat,nem emelhettek a szállítási díjon,és ennek a tetejébe a rezsicsökkentésnél még ebből is csökkenteniük kellett, az árak közben emelkedtek,így teljesen ellehetetlenítették őket.Az már csak hab volt a tortán,hogy megkapták a nyakukba a kukaholdingot a maga átláthatatlanul katyvasz működésével.Azt mi is megtapasztalhattuk,arra is képtelenek voltak kb másfél évig,hogy a fogyasztók normálisan kapják a csekkeket.A Zöld Híd a kukaholding előtt tökéletesen működött.
kereső
@csipetke: 07:00,"Azt se érti senki,hogy minek kellett a kukaholding?"- mert a szemét az nagy üzlet- a sziciliai maffia is abban utazik.
Aki Én
@Pegero: 22:20 Azt azért még te sem gondolhatod komolyan, hogy itt bárkinek is egy echo tv a hiteles hírforrás. Ráadásul velük kapcsolatban említed, hogy ,,elfogultság nélkül"???
Még te is tudod, hogy 50-es IQ felett az emberek nem nézik és nem tájékozódnak ott. De éppen ez a link a bizonyíték, hogy hazudnak.
Közelednek az önkormányzat választások és Gémesi nem példaértékű fideszes, ezért elkezdődött a szokásos lejáratás.
Nem fizet nekik az állami cég, majd mikor jelzi a gondot, felszólítják mind a 116 önkormányzatot, hogy bontsanak velük szerződést. Logikus, mi? Állam nem fizet ki valamit, majd támad. Miért nem fizetett???
Már azt sem lehet tudni, hogy miért van szükség az állami cégre, de a jelek szerint csak lopásra kell az is. (ez költői kérdés, mert még te is tudod) Volt sajtótájékoztató az ügyben, de ott kérdezni nem lehetett. Jééééé!!!
Akkor ez mitől tájékoztató?
Ez így propaganda előadás volt, hiszen a sok kellemetlen kérdést így elkerülhették. Vagyis itt sem érdekes az emberek tájékoztatása, elég ha a propagandát ismerik.
Na ennek vagy te is áldozata.
Az már más kérdés, hogy ezt te is tudod, de hazaáruló propagandistaként erről nem beszélsz, hanem te is hazudozol.
Az meg a te értelmi szintedet mutatja, hogy hiszel abban, hogy hisz neked bárki :)
fergeteg
Gémesi egy köpönyegforgató z...akarom mondani libsi a rosszabbik fajtájából.
Aki Én
@Pegero: Nini:

ahaza.blog.hu/2018/11/05/szemetkedes_329

,,Ami meglepő, az Orbán bosszúja. A Zöld Híd ugyanis nem egy rohadt multi, aki ellen harcolni kell, hanem az érintett önkormányzatok által összedobott vállalkozás. Az önkormányzatokat tehát arra szólították föl, hogy bontsanak szerződést önmagukkal. Az eddig ráköltött pénzre, amin telephelyeket alakítottak ki és kukásautókat vettek, pedig vessenek keresztet. (Ez amúgy is illik a kereszténység fölemlegetésében sűrűsödő legújabb NER-divathoz.)
De érdekes a felszólítás másik fele is: kössenek szerződést más céggel! Nem hallottam róla, hogy Pest és Nógrád megyében egymás sarkát tapossák a szemétszállító cégek. De lehet, hogy az állami kukaholding már tud valamit. Például remek megoldás lenne, ha Orbán intézője megvenné az egész hóbelevancot"
Aki Én
@fergeteg: Te meg buta vagy és tájékozatlan :)
balos
Nem sajnálom a gémesit sem,meg aki védi!Ő is a fideSS farvizén lett aki!Más kérdés,hogy nem akart segget nyalni ennek fizeti most az árát!Ja meg akik vezető állást tarhálnak a nemzetes seggektől!Lesz itt még "dá-ridó",ha a gömböc kilukad!
Aki Én
@bencemacska: Az a szektánál nem szokás. Nincs meg ez az alapvető igényük.
bencemacska
@balos: ma, 09:26
Azt azért ne felejtsd el, hogy Gémesi vezető pozícióban volt abban a kormánypártban, amelyiket OV nyilvánosan lecsuhásozott, külügyminiszterének felszólalásakor hangos csapkodások közepette kivonultak az ülésteremből!
Később koalíciós partnere lett, hogy ME lehessen!
Aki Én
@balos: Neki ez nem állása volt, hiszen ingyen csinálta. Egészen a nemzeti kuka megjelenéséig nem is volt soha gondjuk, minden működött rendesen.
Egyébként valóban nem Gémesit kell sajnálni, hanem azt, hogy már minden így működik ebben a korrupt, aljas rendszerben.
Eriksson
@bencemacska: 12:19
"Gémesi: Aláíratták a polgármesterekkel a megbuktatásomat

A gödöllői városvezető szerint egy hónapok óta jól előkészített folyamat volt a „kinyírása”. Szerinte bármelyik ellenzéki polgármester a sorsára juthat."

Furcsa a cím és a bevezető, mert kifejezetten hatáskeltő. Gémesi csak a szemétszállító cég éléről mondott le, nem a polgármesterségről. Viszont az interjúban olyan mélységes sértődöttséget mutat, mintha legalábbis mint városvezető kapott volna útilaput. Vádol és vagdalkozik, sérteget és személyeskedik.
Ha jól értettem.
tudode
Undorító!
.
Ezek mindig abba szállnak bele, akibe a KARMESTER pipás, vagy rákenik a saját MELLÉKTERMÉKÜKET, mint a vénasszonyok a kupikuk előtt lévő KISPADON!
.
Azé a MINDENRE HATÓ tartozik a társadalomnak azzal, hogy KILENCEDIK ÉVE elterelő hadjáratot folytattat azokkal, AKIK tövig bekapják a csaliját!
Eladott Ország
Milyen jól kitalálta ezt Orbán: nem a szemétszállítást kell államosítani, csak a pénzbeszedést. Milyen nagyszerű fegyver! Nem kell a lázadozókra drága vízágyú meg rohamrendőrség. Épp ellenkezőleg: aki visszapofázik, az egyre kevesebbe kerül. De érdekes a felszólítás másik fele is: kössenek szerződést más céggel! Nem hallottam róla, hogy Pest és Nógrád megyében egymás sarkát taposnák a szemétszállító cégek, és az önkormányzatok válogathatnak köztük, mint barát a hugyos szilvában. De lehet, hogy az állami kukaholding már tud valamit. Például remek megoldás lenne, ha Orbán intézője átvenné az egész hóbelevancot – persze a kialakult válsághelyzet miatt nyomott áron. Mondjuk egy forintért, hiszen itt nem államosítanak, hanem piaci tranzakciókat bonyolítanak, ahol pénz mozog. Rögtön lenne kivel szerződni, és a zseniális gázszerelő egy nap alatt megkapná a papírt is, hogy a cég alkalmas a feladat ellátására. Ugyanazokkal a kukásautókkal. Csak egy kicsit lennének szarabbak, hiszen az amortizáció azért ketyeg, akármilyen rendszer is van itt. Akár kimentek az oroszok, akár bejöttek.
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:48
Előrebocsájtom, nem vagyok Gémesi fan. Elsősorban a pártját nem szerettem! És az idei választásoknál is helytelenítettem, hogy lepaktált az LMP-vel!
Azt viszont meg kell hagyni, hogy - ,tapasztalataim szerint - Gödöllőn rend van. Ezért ért derült égből villámcsapásként a hír, hogy Gödöllőn volt az első hajléktalan per. De nekem sem esett le akkor a tantusz, hogy az már ezeknek az eseményeknek az előszele volt. Sőt ez már az önkormányzati választások kampánya.
OV - MÉG - nem hívhat vissza polgármestert, csak a testület oszlathatja fel magát, de már mindjárt itt a választások, nincs értelme! És többsége van a testületben!
Nem jól értetted a lemondást, mert a Zöld Híd Nonprofit Kft. vezetője ma mondott le.
Gémesi György a Zöld Híd Nonprofit Kft.-t tulajdonló "Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás" elnöke volt, erről a posztjáról akarták tegnap visszahívni, de megelőzte őket a lemondással. ( Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd október 25-én jelentette be: leállítja az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től.)
Ebben a társulásban nagyon sok - minden színű - önkormányzat vesz részt. Sok a fideszes is. Ezt a saját pénzükből gründolták össze! Most nem akarják ingyen vagy bagóért odaadni a kijelölt új csókosnak!
(Anno Gémesi is fidesz támogatott polgi volt, de úgy látszik, nem táncolt elég jól.)
Újabban keveset járok arra, csak fizetem az adót, vizet, villanyt, stb
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 15:28
Tudom, hogy csak az érti, aki közel van ehhez a helyzethez, de kissé bonyolultabb, mint hogy mond fel a szerződésedet és szerződj másik céggel.
A Zöld Híd Nonprofit Kft-nek a tulajdonosa a 116 önkormányzat. Saját magának mond fel?
Ezt úgy kell érteni: LE KELL VÁLTANI az "Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás" ELNÖKSÉGÉT és a kijelölt fideszeseket megválasztani a helyükbe. Utána majd megkapjátok a támogatást (- X % -!!!)
advocat
@Shikari: Ezért mennyit fizet a megbízód? Megint megkérdezem. Ha a kukaholding nem fizeti ki a szemétszállításért járó pénzt, akkor miért Gémesi a hibás?
VÁLASZ???
Eriksson
@bencemacska: 15:33
Semmiképpen sem politikai oldalról akartam közelíteni, és nem is a szemétszállítással kapcsolatban, csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy megfogalamazásában a cikk ferdít, mintha csak Gémesit, mint polgármestert, lemondásra kényszerítették volna. Holott erről szó sincs.
Gémesivel kapcsolatban annyit, hogy politikai ügyet csinál abból, hogy innentől nem lehet két felelős beosztása csak egy, ami átlagemberéknél pont elegendő.
És, hogy ilyen veszély nem fenyegeti a többi polgármestert, mert gondolom nem mindegyik elnök a hulladékeltakarítóknál.
És, hogy ne panaszkodjon már, mert úgy tűnik, hogy jól ment a sora és nem is volt semmi baja amig kivételezettként élt. Most kicsit megpiszkálták és hirtelen mindenki szaralak lett.
Rajta kívül.
bencemacska
@Eriksson: Te sem zengenél hozsannát, ha a korábbi szövetségesed azt mondaná, add át az általad gründolt társulatot az általam kijelölt személyeknek, vagy "megbánod".
Itt van OV helye:
twitter.com/pismestrovic/status/1059424602332581888/photo/1
Eriksson
@bencemacska: Biztosan nem, de állítható-e, hogy ő gründolta össze a társulatot és annak eszközeit minden segítség nélkül?
A karikatúra jó, csak nem teljes. Hiányzik róla 1-2-3 európai.
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 08:51; A te KÁGÉBÉS , besúgó csúti cigányod az kicsoda te fideszes szarházi, gennyláda?
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
bencemacska
@Eriksson: Nem tudom, de az Ángyán jó barátja volt, közel egy időben lettek kegyvesztettek.
Eriksson
@bencemacska: Nem tudom, de nem is érdekel olyan nagyon.
Eladott Ország
@bencemacska: ma 16:01 Nem a szemétszállítást kell államosítani csak a pénzbeszedést Ezt írtam. Szándékosan padlóra vágják az önkormányzati társulást. Majd ezt is átveszi Mészáros Lölö mangalicaszerelő.
csak úgy....
@Eriksson: te csak a pár év alatt,milliárdossá lett, lölöbe nem kételkedsz...
érdekes...
Edmond Dantes
Ez a Vécsey nem Vác fideszes polgármestere? Ha igen,akkor nincs kérdésem.
csak úgy....
@Shikari: kérdi ezt egy primitív cs. laci tibi !? :)
nagyon huncut vagy lacitibike...
bencemacska
@Eladott Ország: Csak előbb le kell járatni, hogy "ócsó" legyen!!!
kokopelli
@csak úgy...: most már tudjátok,hogy a Zorbán és klikkje miért nem mond le!
Elismerné azzal,higy szétqrta az országot! Az ő logikájuk csak másokra ervényes?
csak úgy....
@kokopelli: nem én vagyok az,aki nem látja ,hogy mire megy ki itt a "játék"..
kulabombaafityiszre
Azt kívánom minden ide írsogáló fideszes trollnak,járjon be dolgozni,és kapja a megbeszélt fizetésének,csak felét,vagy semmit,ha meg pofázik a jogos jussáért akkor kapja meg ,hogy soros ügynök.
bencemacska
@Edmond Dantes: ma, 17:00
2010. óta országgyűlési képviselő. Akkor nem lehet polgármester. Lehet?
Edmond Dantes
@bencemacska: Nem lehet.De ha fideszes országgyűlési képviselő,akkor pedig pláne nincs kérdésem.
Aki Én
@Shikari a szellemi roncs: Már bocsi buta csicska, de mi inkább Gimesit hallgatjuk meg a tényekről. Te láthatóan ehhez is nagyon buta vagy.

www.atv.hu/videok/video-20181105-egyenes-beszed-kontra-gemesi-gyorgy
Edmond Dantes
@Pegero: Maga innen,Mészáros (Orbán pénztárosa) televíziójából tájékozódik? Javaslom,hogy beszéljen egy gödöllői,mogyoródi,adai...stb lakosok valamelyikével.Meg fog döbbenni!!! Én ezt a problémát már több,mint egy hónapja hallottam egy érintett kollégámtól,hát nem tudom a szavait kulturáltan megismételni.Röviden összefoglalva:nagyon nem Gémesi édesanyjának az erkölcsét kifogásolták.Igaz,ők nem az Echo tévéből tájékozódtak,türelmesen,elfogultság nélkül,hanem a kukás,szemetes melósoktól.Akiket szinte név szerint jól ismernek,akikkel több,mint tíz éve soha nem volt semmi problémájuk.Érdekes,most egyszerre gond lett velük,de főleg a szeméttel.Persze ez magát nyilván nem győzi meg,mert ugye Mészáros tévéje az megint megmondta a frankót.Aztán majd legfeljebb fizetnek egy újabb hazugság miatt elvesztett per után.
Edmond Dantes
@Pegero: Szemét ügyben kizárólag a kukásoknál érdeklődjön.Hitélesebbek,mint a maga által felsorolt médiumok,bár maga akkor is Orbán vagyonkezelőjének fog hinni,ne szégyellje.
Edmond Dantes
@Pegero: Én pedig arra bátorítom,hogy ne szégyellje az Echo tv-t,bár megértem,valóban erős gyomor kell hozzá.Azt pedig,hogy szimpatizál a Propellerrel, ne hangoztassa a barátai előtt,mert nem biztos hogy megértik a maga fergeteges humorát.
Hari
Szemét ügy az, hogy már a szemétügy is politikai ügy lett. Jelenleg itt tartunk, de lesz ez még rosszabb. Úgy hírlik a matematika elég egzakt tudomány, könnyen kiszámítható a kiadás-bevétel-egyenleg képlet, ez mindkét fél együtt, vagy külön megteheti (de hitelesebb az együtt) a konkrétumokat szigorúan kerülő szóbeli prejudikációk és vagdalkozások helyett. De ez nem módi a manapság...
Edmond Dantes
@Pegero: Ha már idézőjelet használ,legalább akkor legyen pontos." A humorban nem ismerek tréfát",azaz határozott névelővel,ráadásul felkiáltó jel nélkül,ugyanis ezzel lazán megváltoztatja a jelentését.Továbbá megismétlem,hogy ha maga a balliberális,idegenszívű,zsidó,hazaáruló,buzi..stb Propellert jelöli meg rendkívül humorosan hiteles forrásnak a vezér vagyonkezelőjének tévéjével szemben,akkor emlékeztetem arra ,hogy a maga barátai, Kubatov tetovált kopaszai nem ismerik Karinthyt.Bár maga sem annyira.
Maganarra
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
bencemacska
KATASZTRÓFAVÉDELEM!!!

Csak úgy mondom: tőlünk szerdán kellett volna elszállítani a szelektív hulladékot.
Edmond Dantes
@Pegero: Nem találom a felkiáltójelet! Azért még egy napig keresgessen,aztán megtalálja a névelőt is,ha nem megy,segítek!!! (Lapozza fel a Karinthy összest) A kóstolgatás kifejezés pedig nagyon nem stimmel,kényes a gyomrom.De azért a lényegre visszatérve :továbbra is óvnám Kubatov kopaszaitól.
kereső
Érdekes,hogy a Nagykanizsán-és környékén a szemetészállitási feladatokat elvégző ÖNKORMÁNYZATI cég,is hasonló gondokkal küszködik,mint a Zöld Hid. Nekik potom 300 millát nem utalt ki a nemzethy kuka holding. Itt ki -mellik polgi lesz a felelős?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.