A Kárpát-medence időjárását változatlanul anticiklon alakítja kedden is. A többnyire gyenge, mérsékelt légáramlásnak és az alacsony napállásnak köszönhetően azonban már nagyobb területre terjedhet ki a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet a reggeli órákra, mely főként a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön csak lassan zsugorodik.

Egyre több helyen veszi át az uralmat a köd

Másutt a reggeli pára-, illetve ködfoltok feloszlását napos idő követi. A nappali hőmérséklet fokozatosan csökken – egyre távolabb kerülünk tehát a rekordoktól, azonban még így is az átlagosnál jóval enyhébb lesz az idő a napos területeken.

A köd, valamint a rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, legtovább a Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön maradhat meg. Az ország nagyobb részén a pára-, illetve a ködfoltok feloszlását többnyire napos idő követi. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő gyenge szitálás. A délkeleti szél napközben több helyen is megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de a tartósan rétegfelhőzettel borított helyeken kissé hűvösebb lesz. Késő estére 6 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.