Közokirat-hamisítással, más nevére szóló mozgáskorlátozott parkolási engedély használatával vádol egy bírót a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte a főügyészség kedden az MTI-vel. A bíró beismerte a bűncselekményt.

Parkolási engedéllyel élt vissza egy bíró – vádat emeltek ellene

Fotó: Pixabay cco

A vádirat szerint Budapest belvárosában a kerületi rendőrkapitányság civil ruhás rendőrei vették észre, hogy a bíró hamis engedélyt rakott autója műszerfalára és parkolójegy váltása nélkül elindult munkahelye felé.

A bíró a mozgáskorlátozott parkolási igazolvány jogosulatlan használatát a helyszínen elismerte, az engedélyt az intézkedő rendőröknek átadta

- írták.

A közlemény szerint

a köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát a büntetőeljárás lefolytatása érdekében felfüggesztette.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon leadott vádirat szerint az ügyészség azt indítványozta, hogy tárgyaláson kívül, az ügyiratok alapján pénzbüntetést szabjanak ki a vádlottra.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
"jogosulatlan használat" - Magyarul és bővebben: csalás, anyagi haszonszerzés, hivatalos személy megtévesztése...
volvós
..." A Pesti Központi Kerületi Bíróságon leadott vádirat szerint az ügyészség azt indítványozta, hogy tárgyaláson kívül, az ügyiratok alapján pénzbüntetést szabjanak ki a vádlottra. "...
Hogy is van ez a " jogállamban " ??? Tetves fideszes bírókám !!! Csaltál, loptál, hazudtál A Zügyészség milyen indítványt tett ellened ??? Hiába, orbanisztánban mindent lehet, még ami törvénysértő és tilos is !!!
Lepényleső
@volvós: "Amit lehet Jupiternek,nem lehet a kis ökörnek!"
(Ám itt lehet a jól megbecsült ítészeknek,- párthűséggel meglévőknek?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.