Olyan széles, erős középosztályt akar a Jobbik, amelyhez bárki csatlakozhat, ennek megteremtésében pedig óriási szerepe van az oktatásnak – hangoztatta az ellenzéki párt keddi budapesti sajtótájékoztatóján Ander Balázs, az Országgyűlés kulturális bizottságának jobbikos alelnöke.

Hangsúlyozta:

a Jobbik oktatási koncepciója radikálisan eltér a Fideszétől, amely az elmúlt nyolc és fél évben azon munkálkodott, hogy "anyagilag és egzisztenciálisan kézben, gondolataiban pedig pórázon tartott, propaganda által irányított" hűbéri társadalmat építsen ki.

Brenner Koloman, a Jobbik kulturális és oktatási kabinetének vezetője a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: miközben a magyar diákok bő kétötöde tervezi azt, hogy külföldön folytat felsőoktatási tanulmányokat, nem mindegy, hogy kényszer hatására vagy önszántukból tesznek így.

"Tudás- és értelmiségellenes politikát" folytat a Fidesz, amely a felsőoktatás – Orbán Viktor által 2012-ben felvetett – önfenntartóságának megvalósításával mind kevesebb szegény családból származó fiatal számára teszi lehetővé a bejutást az amúgy is egyre kevesebb felsőoktatási hely valamelyikére, és diploma szerzésére – értékelt.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csak-hát töke van a menyasszonynak! A Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions elemzőintézet felméréséből kiderül, hogy a fidesz legutóbbi kétharmados győzelme valamit végérvényesen megváltoztatott a hazai választókban. A megkérdezettek 49%-a szerint ugyanis az Orbán-kormány már nem váltható le demokratikus választáson. És akkor még a választási törvényről, mely két pártra van kalibrálva és a beépített rendszerszintű csalásról még nem is beszéltünk.
nepszava.hu/3009061_a-fideszt-a-magyarok-fele-szerint-demokratikusan-mar-nem-lehet-levaltani
Eladott Ország
És hogyan lesz az erős középosztály, a kib@szott süket dumán kívül?
Kim Lane Scheppele professzor, a Woodrow Wilson Közügyek és Nemzetközi Ügyek Iskola és a Princeton Egyetem szociológusa: "aki abban reménykedik, hogy itt bármi lehet, vagyis hogy Orbán leváltható, az vágyálmodik és nem ismeri a szabályokat". Persze utólag már tökmindegy, de amikor az elsöprő, földcsuszamlásszerű többségről óbégat a kormánypárt, akkor ezt tessék figyelembe venni, és ennek fényében érvelgetni azzal, hogy máshol is ilyen a választási rendszer, hogy a 20, 30, 48 százalék egyenlő a kétharmaddal, és miért többség a kisebbség. Aki még nem látta, annak kötelező az alábbi szűk 10 perces magyarázat az orbánista választási rendszer megértéséhez:
www.facebook.com/sevaster1/videos/1059125917560319/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.