A Legfőbb Ügyészség elutasította az önmagukat hazaárulás miatt feljelentő DK-s európai parlamenti képviselők panaszát – közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselői szeptemberben, a Sargentini-jelentés megszavazása után tettek feljelentést hazaárulás miatt önmaguk ellen a Legfőbb Ügyészségen.

Sargentini-jelentés – A Legfőbb Ügyészség elutasította az önfeljelentő EP-képviselők panaszát

Niedermüller Péter. Fotó: MTI/Soós Lajos

A Központi Nyomozó Főügyészség október elején elutasította ezt, arra hivatkozva, hogy az európai parlamenti képviselőket – az európai uniós és a magyar szabályozás szerint is – "immunitás" illeti meg szavazataikkal, illetve megbízatásukkal kapcsolatban közölt tények, vélemények elhangzásával összefüggésben, így a képviselő szavazata alapján bíróság vagy hatóság előtt nem vonható felelősségre.

A Legfőbb Ügyészség közleményében tudatta: elutasította a két képviselő a határozattal szemben benyújtott panaszát, amelyben azt kifogásolták, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség érdemben nem foglalt állást arról, hogy elkövették-e a hazaárulás bűntettét.

A Legfőbb Ügyészség az elutasító határozatában megerősítette, hogy jogszabályban rögzített büntethetőségi akadály következtében

az immunitást élvező európai parlamenti képviselők bíróság vagy hatóság előtt – a képviselői megbízatásuk ideje alatt és azt követően – nem vonhatók felelősségre a leadott szavazatuk alapján.

Mindezek miatt nem indulhatott az önmagukat feljelentő képviselők ellen az általuk hiányolt tényleges nyomozás – írta a Legfőbb Ügyészség.

A közleményben hangsúlyozzák: megtévesztő minden olyan értelmezés, amely szerint az ügyészség érdemben állást foglalt volna a feljelentésben szereplő hazaárulás kérdésében.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Azért azt kikínlódták,hogy explicite nem mondtál ki,hogy nem hazaárulás.Körbeizzadták a kérdést, így aztán a gömbölyű vezér haragjától nem kell tartaniuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Tünj el mielőbb a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta!
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? Sumigatod és elalész közben???
@ durbincs: Te ugye gumbo vagy, @csak húgy...: ?vagy kupac büdös @kula..: is ,20IQ-s úgymaradott ? S gyárilag ily remek,rettenet trére teremtetett, vezekelve vérfertőző büdös-vérvonala tetteiért ? Azt ha Isten? vélretlenül rád nézne,csak eleredne a könnye,nem?mint csak nékünk a kikacagásától ?
@Durbincs: de --bo ? Azt te lehetmél a negativ kiválasztott ? A Bányakecos ? A Ploesti Júdás ?
Tünj el mielőbb a pokolban, a narancsos haverjeid közé, Te undorító, iszákos, kiherélt,, eunuch szörnyeteg idióta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.