A kormány nem a bevándorlók betelepítésében, hanem a magyar családok támogatásában képzeli el a jövő Európáját – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence azt mondta,

a mostani nemzeti konzultációt azért indították, hogy megtudják, a magyarok a brüsszeli állásponttal vagy a magyar kormánnyal értenek egyet a demográfiai problémák megoldása ügyében.

Hangsúlyozta, szükség van a magyar emberek támogatására, mert ha egyértelmű felhatalmazást adnak a kormánynak, akkor jobban meg tudják védeni az országot a betelepítéstől.

Az államtitkár szerint Brüsszelben nem hisznek az európai családokban, ezért gondolják, hogy a népességfogyásra a bevándorlás a megfelelő válasz.

A családok támogatása helyett "erőszakosan, kényszerítve" arra próbálják rávenni a tagállamokat, hogy a bevándorlással pótolják a hiányzó embereket – vélekedett.

Hozzátette, ha azt látnák, hogy a kvótákra van fogadókészség, azonnal megkezdenék a betelepítést, ezzel viszont ahelyett, hogy megoldanák a problémát, újakat generálnának.

Közölte,

a kormány ezzel szemben úgy gondolja, lehet jó családpolitikát folytatni.

Emelletti elkötelezettségét mutatja, hogy 2010-ben 1000 milliárd alatt volt, jövőre pedig 2000 milliárd ft fölött lesz a családok támogatására fordított összeg.

Rétvári Bence kitért arra is,

a nemzeti konzultáció legfontosabb kérdése, hogy a családok támogatása fontos-e a magyaroknak.

Kikérik az emberek véleményét arról is, hogy részesítsék-e kétharmados védelemben a legalapvetőbb családi támogatásokat, mivel 2002 után a szocialista kormányok elvonták az Orbán-kormány biztosította családtámogatások egy részét – tudatta.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube/Fidesz

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A magyar gyermekek 15 százaléka már nem ebben az országban születik. Ők a kalandvágyók. Azt is statisztikák bizonyítják, hogy a külföldön dolgozó és élő fiatalok körében sokkal magasabb a gyermekvállalási kedv, mint az itthon tejben-vajban fürdőké. Ennek – a stabil anyagi háttér mellett – oka lehet a társadalmi környezet is. Biztos, hogy nem könnyű dolog más országban otthonra lelni, beilleszkedni egy idegen közegbe. De sok esetben nincs más mód arra, hogy ne a családi adókedvezmény-rezsicsökkentés-közmunka-éljenafidesz-hallgasmertráfázol-ingyenebéd-ingyentankönyv-éljenapárt által határolt legyélhálás-mocsárban alapítson valaki családot. Egyszerűbben szólva: sok magyar fiatal egyszerűen nem képes fogságban szaporodni. És nem is hajlandó. Élete pedig mindenkinek csak egy van. A gyermekvállalással nem lehet évtizedeket várni, ameddig kihal az az egy-két generáció, amelyik képtelen mit kezdeni a demokráciával és szabadsággal. Ráadásul nem is igazi opció, mert mindig újratermelődnek az erőskezű pártvezért vágyó, semmiért felelősséget vállalni nem hajlandó, a lehulló morzsáknak is örvendező alattvalók. És marad – pontosabban itt marad – a háborús pszichózis, az egyre tanulatlanabb, tudatlanabb, egészségileg és mentálisan is lepusztuló, folyamatos gyűlölködésben és egyre mélyebb szegénységben élő ország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@kereső: ...merjünk szépet álmodni...:)))
tudode
Ezek azt hiszik, hogy együtt bolhászkodott velük mindenki, és hülyének nézi az, aki BETONTEKNŐKBE feccőlte a jövőt:
.
www.youtube.com/watch?v=llEmY6yushQ&t=14s
.
Ezt az évet mindennek lehet becézgetni/gatni, de CSALÁDOK ÉVÉNEK nyet!
CsipkeRózsa
@Klubtag: @kereső: Lassan már az álomhoz is engedély kell.
kokopelli
Remélem,hogy ezt még nem lőtte le senki,de a jó pénzért eladott letelepedési
kötvényért a nyugatra szabadítottatok pár ezer (nemkívánatos?) akárkit!
Jó lenne,ha arról beszámolna a kúrmány!Ha EU-s hivatalnok lennék,úgy szá-
monkérném az összes "betelepedő" nevét,címét,családját,foglalkozását stb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.