Bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt. ügyében, ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Eliosszal szembeni nyomozást
Fotó: Facebook

Gál Kristóf az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte. Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek – a társhatóságok bevonásával – revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt.

Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették

- jelentette ki.

Gál Kristóf emlékeztetett: az OLAF a LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokban vélelmezte magyar vállalkozások jogellenes együttműködését, valamint feltételezte az elvégzett munkák túlszámlázását.

Az OLAF jelentésében foglaltakat "a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá"

- közölte.

Az Elios Zrt. korábban Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz tartozott, és ők korszerűsítették Hódmezővásárhely teljes közvilágítását. Az OLAF két évig vizsgálta a cég 35 közbeszerzését, mielőtt megfogalmazta volna aggodalmait.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez varhato volt. Mi tartott eddig polpotpeter? A kamu nyomozas?
Szemet korrupt fideSS
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Egy közéleti személyiség maffiakormánynak nevezte a regnálót. Tudtommal nem perelték be. Várom, hogy azt is kimondja, hogy milyen család irányítja azt...
Sámannus
Bűnüldözés hiányában megszűnik a nyomozás
.Nagyon elfáradottak, és ki kell heverni ezt a nagy stresszt amíg a mákos bejglit kisütik.
bencemacska
@Nessy: tegnap, 15:50
Ezért nem találták:
"Rogán Antal és az Orbán-kormány most leleplezte, hogy milyen szándék vezérelte a brüsszeli vizsgálatot.
„Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés. A tavaszi országgyűlési választások előtt bevándorláspárti brüsszeli politikusok kísérletet tettek a magyar választások befolyásolására. A magyar hatóságok minden ügyet kivizsgálnak. Ebben az esetben is ez történt. Az alapos hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli kampányjelentésben szereplő rágalmakat”"
KI MINT ÉL,ÚGY ÍTÉL!!!
De én úgy szeretném látni azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján ezt a következtetést levonták!!!
168ora.hu/itthon/megjelent-az-ev-kozlemenye-rogan-antal-es-az-orban-kormany-leleplezte-az-europai-csalas-elleni-hivatalt-158748

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.