Czeglédy Csaba és társai a vád szerint 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem nem fizették meg.

Czeglédy Csaba és 21 társa ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint több milliós gazdasági csalás miatt – olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

Az MTI szemléje szerint várhatóan napokon belül vádat emel a Csongrád Megyei Főügyészség az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt egykori önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba és társai ellen. Az eljárásban részt vevő két – névtelenséget kérő – védő is úgy vélekedett a lapnak:

a vádhatóság már jövő hét elején bejelentheti, hogy a vádiratot benyújtották az illetékes bíróságnak.

A Czeglédyvel szemben elrendelt letartóztatás határideje december 5-én lejár, és a büntetőeljárásról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy az ügyészség vagy 15 nappal korábban indítványozza a kényszerintézkedés meghosszabbítását vagy vádat emel.

A vád tartalma még nem ismert, ám a nyomozás során Czeglédy Csabát és 21 társát bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják,

emellett az MSZP és Gyurcsány Ferenc DK-elnök ügyvédjeként elhíresültügyvédet többmilliós gazdasági csalással is meggyanúsították

– írta a Magyar Idők.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal gyanúja szerint a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be vagy nem fizették meg.

A Magyar Idők felidézte:

a politikus március 1-jén, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt. Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztése után egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették, majd ismét letartóztatták.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Czeglédy Csaba

(MTI)

Itthon - 2019. July 17., 06:38
Karácsony elrendezte a csődeljárást
Itthon - 2019. July 17., 06:45
Gyökeres változásokra készülhet Budapest
Nagyvilág - 2019. July 16., 19:46
Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Valamit nagyon tudhat Czeglédy, hogy ennyire fosnak tőle...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Clavigo: Kis köcsög buzi! Anyáddal társalogj!
karma1
@anima: 16.21-re: Erdekelne errol a velemenyed. En lennek a legboldogabb, ha Czegledynek sikerulne megfosatnia poltpetyaekat meg az egesz maffia bagazst. Ha kifejtened, szerinted mi fog kovetkezni? Koszi...:o))))
kissé felnőttem
mi fogt következni semmi Csabától a tudása miatt félnek és sározzák huzzák aZ IDŐT MERT ANNYIVAL KORÁBBAN BUKNA A BAGÁZS, ami késik nem múlik de azért képmutató a banda mert apát anyát rendel a családba röhögnöm kell ettől !!! akkor itt mért lopták el az apát? hónapszámrana rólatok van nekem is véleményem a képmutatáshóz is sötétek vagytok a félelem igazgat ???
bence
Moderátor !Miért nem lehet Shikarit innen törölni ?! Unjuk már a közönségességét de nagyon !
evacica
Hát persze, elvégre egy baloldali liberális emberről van szó, ráadásul a Kosa haverjának kellett a jól menő vállalkozás!Na meg persze jó lett volna ha Gyurcsányra is vall valamit, hogy kicsiit meghurcolják! Bezzeg nemzet vejének,meg az Orbán barátainak viseltes dolgait nem lehet vizsgálni és felelőslégre vonni,a belügyminiszter és az főügyész aazokat elsikálja! Szégyen és gyalázat ami ebben az országban megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. July 17., 06:09
Változékony időjárásre kell számítani!
Technika - 2019. July 16., 20:33
Ezért érdemes lesz ma éjszakázni