Czeglédy Csaba és társai a vád szerint 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem nem fizették meg.

Czeglédy Csaba és 21 társa ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint több milliós gazdasági csalás miatt – olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

Az MTI szemléje szerint várhatóan napokon belül vádat emel a Csongrád Megyei Főügyészség az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt egykori önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba és társai ellen. Az eljárásban részt vevő két – névtelenséget kérő – védő is úgy vélekedett a lapnak:

a vádhatóság már jövő hét elején bejelentheti, hogy a vádiratot benyújtották az illetékes bíróságnak.

A Czeglédyvel szemben elrendelt letartóztatás határideje december 5-én lejár, és a büntetőeljárásról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy az ügyészség vagy 15 nappal korábban indítványozza a kényszerintézkedés meghosszabbítását vagy vádat emel.

A vád tartalma még nem ismert, ám a nyomozás során Czeglédy Csabát és 21 társát bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják,

emellett az MSZP és Gyurcsány Ferenc DK-elnök ügyvédjeként elhíresültügyvédet többmilliós gazdasági csalással is meggyanúsították

– írta a Magyar Idők.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal gyanúja szerint a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be vagy nem fizették meg.

A Magyar Idők felidézte:

a politikus március 1-jén, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt. Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztése után egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették, majd ismét letartóztatták.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Czeglédy Csaba

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Valamit nagyon tudhat Czeglédy, hogy ennyire fosnak tőle...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Valamit nagyon tudhat Czeglédy, hogy ennyire fosnak tőle...
karma1
@Qqberci: Semmit nem tud. polt most minden erejevel azon dolgozik, hogy a torvenyszabta hataridokon belul osszeallitsanak egy hazug vadiratot. Semmi nem all meg, nincsenek becsapott diakok, egyszeruen egy jo kis rakosista koncepcios pert krealnak ellene, es csak arra varnak, hogy a fiatalember megtorjon, es terhelot mondjon Gyurcsanyra. Mert akarmennyire is nem tetszik az itt libsizo futyisz-trolloknak, orbanra azonnal rajon a higfosas, ha meghallja GYurcsany neve't. Senki mas nem tudna ot legyozni, csak Gyurcsany. Az is hulye, aki ezt nem hasznalja ki orban ellen csodafegyvernek.
Es csak azert izelgetik Czegledyt, mert kapcsolatban volt/van Gyurcsannyal, es pont olyan eletkorban es elethelyzetben van, amikor hajlamos lehet arra, hogy megtorik, hiszen kicsi gyerekei vannak es eppen az eskuvoje elott tartoztattak le, tehat nala nemcsak a karrierje szetrombolasat tervezi ez a mocskos maffiabagazs, de a maganeleteben is tonkre akarjak tenni, nehogy a tovabbiakban is dolgozzon GYurcsanynak.
Nessy
Ha már az Eliost fehérre mosdatta a rendőrség, meg Polt Péter, kell valami, illetve valaki helyette!
Nessy
@Shikari: Véletlenül nem az lenne, megrendülne a Polt család anyagi helyzete!
Jozefina
Petike erre kapott utasítást a vezértől!!!??? Erre nincs mit mondani!!! Majd pár év múlva hatalmas kártérítésre köteletik az államot, amit Czeglédy számlájára szép csendben át fognak utalni!!!
Clavigo
@Shikari: Jó reggelt te anyagyász...Már korán reggel habzik a szád ,fostalicska ?
magyarbakancs
Sok idő kelet a vád emeléshez.
Mondjuk 65 évvel ezelőtt pár óra is elégvolt ,hogy valakit ki készítsenek.
Most már finomodtak a technikák.
Tanultabbak Orsósék.
human
És a károsultakat sikerült már megtalálni? Még a határidőt is meghosszabbították, hogy jelentkezzenek, mert nem voltak elegen.
kereső
@karma1: 08:33 Czeglédy ügyvédi irodája!!!, most nyert pert g.fodorék ellen Gyurcsány/dk megbizásából.És akkor egy kis adalék a pesti srácoktól- a cikk szeptemberi:

" HVG azt írta, hogy a Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottja kapott írásban tájékoztatást a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságától arról, hogy befejeződött a nyomozás, további nyomozati cselekményeket nem terveznek.

Ezt a portál úgy értelmezte, hogy egy hónapon belül akár vádat is emelhetnek. Persze erre hivatkozva azonnal sérelmezik is, hogy szegény Czeglédy Csabának megint meghosszabbították az előzetes letartóztatását, nehogy befolyásolja az eljárást, ami egyébként most már pikk-pakk véget is ér “ebben a durván átpolitizált büntetőügyben”.

Felvetik, hogy ez már csak azért is igazságtalan, és érthetetlen, mert egy másik gyanúsított esetében, a házi őrizetet is megszüntették augusztus 3-án, állítólag azért, mert a befejeződő nyomozás miatt nála még ezt a kényszerintézkedést is szükségtelennek tartották.

A valóságban arról van szó, hogy az új büntetőeljárási törvény szerint legalább egy hónappal a nyomozás lezárása előtt lehetőséget kell adni a gyanúsítottak védőinek, hogy teljes egészében megismerhessék a nyomozás során keletkezett iratanyagot, azzal kapcsolatosan indítványokkal éljenek. Olyan határidő azonban nincs, hogy az iratbetekintés után mennyi idővel kell lezárni a nyomozást.

Pontosan ez a lezárási szakasz az, amikor a gyanúsítottak még gyakorlatilag bármilyen érdemi információval, tanúval, bizonyítékkal előállhatnak, ami érdemben befolyásolhatja az ügyet. És pontosan most jön az a szakasz, amikor a legnagyobb védelemre lehet szüksége annak, aki beszél. Tehát, ha a bíróság úgy látta, hogy Czeglédy Csaba veszélyt jelent az eljárásra, mert befolyásolhatja azt, akár tanúk megfélemlítésével vagy iratok eltüntetésével, akkor pont most lenne kit, vagy kiket megfélemlíteni és hallgatásra bírni…

Egy hete írtuk meg: az egyik gyanúsított éppen erre készül. Egy nyilatkozatot helyezett letétbe az...
Nessy
Azért üzenem Polt Péternek, hogy egy - egy haveri túlárazott beruházás esetében ennek az összegnek a többszörösével "károsítják" meg a költségvetést! Ja, az törvényes!
desiro
@Shikari: és mi a véleményed simonkáról, köcsög???
Clavigo
@Shikari: Buzikám,,,leszopsz,,vagy kiiszod pohárból ? Hulladék bocskoros...
anima
Czeglédy Csaba csak erre várt.
Sokat vártak ezzel a köztörvényes bűnöző állami szervek.
Lesz ott minden, amikor ez megindul.
Magyar állam kontra Czeglédyi Csaba - lesz ott minden.
anima
Polt Péter, a legfőbb ügyész, köztörvényes bűnözőket véd.
Ennek lesz következménye.
Zeta
Az Elios ügyet kipipálták!
A jelenlegi ismeretek szerint csak elhallgattatni akarják. Akkor ebből botrány lesz, vagy mégrosszabb!
juttka
@Nessy: A 6,3 milliárd /ami nem is biztos, hogy igaz/, csekélység az Elios, Mészaros Lőrinc, Garancsi, stb. által okozott kár összegéhez.
Desischado
@Zeta: Remélem, akkora botrány lesz, hogy végre belebukik orbán és a fidesz! Czeglédy Csabától tényleg foshatnak, de az igazi cél, hogy Gyurcsányra valljon valamit, mert II ránkszarsz fáraó tőle fosik a legjobban. Remélem, Czeglédy állja a sarat!
desiro
@juttka: Ez az összeg az orbáni propaganda gépezeté, a diákok is mindig ki voltak fizetve időben csak amikor elindult a koncepciós ügy és zárolták a számláit akkor nem tudtak kifizetni 10-12-t
gyereket.
Na meg ugye Gyurcsány besározása volt a tét.
karma1
@anima: 16.21-re: Erdekelne errol a velemenyed. En lennek a legboldogabb, ha Czegledynek sikerulne megfosatnia poltpetyaekat meg az egesz maffia bagazst. Ha kifejtened, szerinted mi fog kovetkezni? Koszi...:o))))
kissé felnőttem
mi fogt következni semmi Csabától a tudása miatt félnek és sározzák huzzák aZ IDŐT MERT ANNYIVAL KORÁBBAN BUKNA A BAGÁZS, ami késik nem múlik de azért képmutató a banda mert apát anyát rendel a családba röhögnöm kell ettől !!! akkor itt mért lopták el az apát? hónapszámrana rólatok van nekem is véleményem a képmutatáshóz is sötétek vagytok a félelem igazgat ???
bence
Moderátor !Miért nem lehet Shikarit innen törölni ?! Unjuk már a közönségességét de nagyon !
evacica
Hát persze, elvégre egy baloldali liberális emberről van szó, ráadásul a Kosa haverjának kellett a jól menő vállalkozás!Na meg persze jó lett volna ha Gyurcsányra is vall valamit, hogy kicsiit meghurcolják! Bezzeg nemzet vejének,meg az Orbán barátainak viseltes dolgait nem lehet vizsgálni és felelőslégre vonni,a belügyminiszter és az főügyész aazokat elsikálja! Szégyen és gyalázat ami ebben az országban megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.