Az elvándorlás ma Magyarországon az aggasztó társadalmi problémák egyike. Mértéke jelentős, bár nagysága bizonytalanul mérhető, erősödése 2010-2011 óta jól érzékelhető, a jövőbeli folyamatokat viszont csak találgatni lehet - állapítja meg Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki Zrt. vezető kutatója a Társadalmi riport 2018 kötetében megjelent tanulmányában.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igazán érdekes megállapítás

A napi.hu Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki Zrt. vezető kutatója „Növekvő elvándorlás - lehetőségek, remények, munkaerőpiaci hatások” című tanulmányát szemlézte

A cikkben referált megállapítások valóban elgondolkodtatók. Azonban van egy, ami igazán mellbevágó: „a gyorsan növekvő elvándorlás és erősödő munkaerőhiány szinte érintetlenül hagyta a munkanélküliség alakulását: a tényleges munkanélküliség a támogatott foglakoztatást jelentő közmunkások létszámával együtt számolva tartósan viszonylag magas, a csökkenő piaci munkanélküliség mellett a közmunkások létszáma jelentős és állandó”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.