Nem gondolkodnak negatívan a hajléktalanságról a magyarok, nem gondolják azt sem, hogy a hajléktalanok kizárólag maguk tehetnek a helyzetükről.

Az Index és a Závecz Research készített közvélemény-kutatást a hajléktalanok hazai megítéléséről, melyből többek közt kiderül, hogy:

a magyarok szerint nem kell büntetni a hajléktalanságot, a válaszadók többsége (70 százaléka) ugyanis nagyon nem ért egyet a kriminalizálással,

a válaszadók közel kétharmada szerint a hajléktalan emberek nem bűnözők, hanem elesettek, segítségre szorulnak.

55 százalék szerint a közterületi, életvitelszerű hajléktalansággal kezdeni kellett már valamit, de túl embertelennek tartják, amit a kormány kitalált,

A magyarok nem akarják büntetni a hajléktalanságot

többen vannak azok, akik valamilyen okból nem szeretnék látni a hajléktalanokat,

a Fidesz-szavazók a többieknél elutasítóbbak a hajléktalanokkal szemben,

a magyarok 56 százaléka egyetért azzal, hogy „a hajléktalan emberek ne legyenek szem előtt (az utcán, aluljárókban) a belvárosban”, mindössze 19 százalék utasítja el ezt,

a hajléktalanok látványa a magyarok 35 százalékát zavarja, a nőket, a felsőfokú végzettségűeket és a budapestieket az átlagosnál jobban, 26 százalékot nem zavar mindez.

A megoldást a válaszadók a célzott munkaprogramokban és a hajléktalanszállók fejlesztésében látják, 91 százalék szerint olyan programok kellenének, amik kifejezetten hajléktalanoknak segítenek munkát találni, 82 százalék szerint pedig több férőhely kellene a szállókon.

80 százalékban pedig egyetértenek azzal is, hogy a hajléktalanszállók nyugodt, emberhez méltó életet biztosítanak a hajléktalan embereknek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Index)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Ebből is látszik,hogy a magyar ember,nem egyenlő a fityesszel.Mivel ez a barom orbán nem tud megoldást,mert hozzá nem értő komcsi.Így erőből próbált kitalálni valami baromságot.És most úgy néz ki,hogy megint bebizonyította,hogy egy arrogáns népnyúzó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Horizont: Mi a többség vagyunk és az lesz, amit mi akarunk! Akinek ez nem tetszik, el lehet menni. Nem kell a magyarokkal együtt élni! A liberálfasiszta duma pedig nem hat meg. Nem tudtok győzni, mert nem kelletek itt senkinek. Ezen a felületen nagy a pofátok, de mikor a szavazásra kerül a sor, kiderül, hogy csak egy fasiszta, csökött kisebbség vagytok, amelyik folyton vinnyog és rágalmaz! Se eszetek, se erőtök, se jövőtök!
Horizont
@Shikari: annyira röhögök rajtad nagyon vicces vagy ezzel az agyatlan erőlködéseddel.
Menj a francba...hahahahaha de azért ez a kommneted mindent visz, még a béka segge alaltt tanyázó önmagadat is sikerült alulmúlnod. De ki vagy te ugyan,csak egy kis bolhakakinyi ember akinek a szava se számít. Tobzódj csak lelkecském ki tudja meddig teheted. Jajj még mindig úgy röhögök:)
Fasiszta elméleted van. Na ezen nem röhögök, te kis féreg.
Shikari
@Horizont: Erőlködjetek csak, jól áll nektek. Nekünk elég a hatalom és az, hogy a Fidesz fog továbbra is kormányozni. A magyarok ezt akarják, amit pedig ti, akartok, kisebbség, marhára nem érdekel!
Horizont
@Shikari: Hát én is leszarlak téged annyira nem érdekel a mondókád, jókat röhögök, ennyit megér:)
Shikari
@Horizont: Rá fogsz döbbenni, milyen lesz a jövő! :-))))))))))))))))))
m73
@vacsi: ezt a komcsizás a köteles kövér komcsi laci és orbán elvtárs nap mint nap ordítja.Lásd az 56-os megemlékezéseken.Csak úgy dőlt ki a szájukon a fos!Pont az ilyen orbánok,kövérek apja,nagyapjai csinálták azt,amiről te írtál.És ezek mind retek ávós,komcsik voltak.Nem értem,hogy mi a probléma,ha le van írva a tény,az igazság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 26., 17:54
Bruce Willis ismét oltár elé állt
Sport - 2019. March 26., 17:18
A magyar után jöhet a skót kispad
Nagyvilág - 2019. March 26., 17:01
Több ezer litert pisilt naponta a kisfiú