Jobban drágul a nyugdíjasok élete, mint amennyivel a kormány számolt, amikor elkészítették a költségvetést. Nagyobb lesz a nyugdíjasok inflációja, mint amekkora nyugdíjemelést kapnak – számolta ki az Mfor. Nem elég ugyanis, hogy az infláció két hónap híján hat éve nem volt annyira magas, mint most, azok a termékek is drágulnak, amelyek a nyugdíjasok életét meghatározzák.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elviheti??? ne már kevés ennél biztosabb dolog van a világon
szaboria1
Még jóformán be sem jelentették, hogy drágulás várható az élelmiszereknél a boltok máris emeltek az árakat. Most megint erről beszélnek akkor új áremelések lesznek pl. a kenyérnél már 30-40% emelésről beszélnek.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nos a heylzet méh ennél is rosszabb

Mfor: „Nagyobb lesz a nyugdíjasok inflációja, mint amekkora emelést kapnak jövőre”

Előre kell bocsássam, hogy a cikknek akadnak hibái.
Egyfelől, a KSH a szegénységi adatokkal együtt kidobta a nyugdíjas-kosarat is,
másrészt; a törvények sem ismerik a nyugdíjas-kosár és így az infláció fogalmát,
végül meg kell jegyezzem, hogy az említett inflációs számok inkább a hivatalos MNB, KSH és szakértők számait mutatják. Ráadásul meg kell jegyezzem, hogy a cikkben bemutatott 0,7%-os lopás csak erősíti az elértéktelenedést, amit a napokban ki nem fizetett 0,8%-os kompenzáció hozott!
A rend kedvéért meg kell jegyezzem, hogy mindez a törvényi előírások és a hivatalos adatok alapján, az élet ennél sokkalta sanyarúbb! =))
RonaGyuri
@szaboria1: ami kenyeret illeti a múlt hónapban már volt egy 15-20%-os
Sziszifusz
Nem kell itt az inflációt követő nyugdíjemelés, mert a nyugdíjasok így is felélik a fiatalok jövőjét. A társadalom vérszívói örüljenek, hogy lyuk van a fenekükön.

Arról pedig szó sem lehet, hogy a bölcs vezérünk által megszüntetett, svájci indexálás módszerével történő nyugdíjemelés, kerüljön bevezetésre.

Egyébként is a Fidesz sodrában, a hatalmon levőké és a sleppjüké minden. A többieknek mint például a nyugdíjasoknak is, kuss van. Még azoknak is akik tapsolnak Orbán Viktornak.
szaboria1
@RonaGyuri: Igen de a malom ipar most akarja a liszt árát emelni. Ami miatt a pékek is emelni akarnak.
Eriksson
Alighogy megemlítették a minimálbér emelést, alighogy béreket emeltek, máris megjelent az infláció. Ez várható volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.