Hiába tesz meg mindent a kormány, 2001-től 2017-ig már a 400 ezer főt is meghaladta a népességfogyás – legalábbis ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Intézetének Demográfiai portré 2018 című tanulmánykötetéből. A legrosszabb forgatókönyv szerint 2070-re hatmillió magyar élhet az országban. Közben az elmúlt években stagnált a születésszám, pedig a gyermekvállalási kedv növekedett.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Még ha csak a mennyiséggel lenne probléma... de a minőség katasztrofális lesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Még ha csak a mennyiséggel lenne probléma... de a minőség katasztrofális lesz...
1magyar
Ebből 5 millió ómigráns lesz és már nem lesz aki dolgozzon a tetves gazdagoknak, mert csak a fehér ember olyan hülye, hogy robotoljon.
csipetke
Ezt a fidesz saját magának köszönheti.Ha nem takarodnak el belátható időn belül,már csak a nyugdíjasok maradnak.A bérek még mindig nem közelítik meg az átlag EU-s fizetéseket,az árak annál inkább,és lehetne sorolni az óriási bajokat,amik itt vannak,de a legbosszantóbb a fidesz-pereputty pofátlan arroganciája,amivel a hazugságaikat magyarázzák,az emberek képébe röhögve.Sokan ez miatt mentek el innen
1magyar
A következő kormány hozzátelepít 4 millió muszlimot és majd a 2 fajta nép rommá teszi az országot és jönnek a befektetők.
Sziszifusz
@1magyar: 07:02
Te ebben biztos vagy ? Én nem, hacsak nem a Fidesz marad kormányon, akinek az izraeli Likud a testvérpártja.
colibri
@1magyar: Még jó, hogy nem rád van bízva a jövő. Elárultad, hogy te mit tennél. Azt mondják, mindenki magából indul ki, vagy ez tévedés lenne?
emerencia
'56 forró őszén születtem és az életem gyakorta arról szólt, hogy túl sokan voltunk/vagyunk. Nem volt különleges pl. az iskolában a 36-40-42 fő osztálylétszám. A felsőoktatásba is kevesen kerülhettek be de legalább voltak érettségire épülő színvonalas szakmai iskolák. Kevés szakmai munkahely és kisfizetés is volt legalábbis a rendszerváltásig. Életünk teljében ismét sokan lettünk, másfél millióan az utcára kerültünk, minden korosztályból. Itt a keleti végeken '98 körül kezdtek jönni az első multik, akik kissé enyhítettek a munkanélküliségen de a nincs elég munkaerő szöveg ellenére a mai napig nem könnyű tisztességes munkahelyet találni, pláne idősebb korban. Akinek van valamilyen munkahelye, két kézzel kapaszkodik mert még idősen sem pihenhet meg Magyarországon. (Az ötvenéven felülieknek is emelték a nyugdíjkorhatárát 2009-ben, hogy ne tudjanak már felkészülni az idősbkori kényszermunkára melynek alternatívája: az egzisztenciális ellehetetlenülés vagyis az emberhez méltatlan öregkor.) A magyar munkahelyi és egészségügyi viszonyok mellett cseppet sem kell csodálkozni azon, hogy csökken a népesség és nemcsak az elvándoroltak, hanem az idő előtt elhunytak miatt is.

Ez a jövőtök fiatalok, meneküljetek valamely emberségesebb országba amíg még lehet! Gyermeket vállalni ugyanis csak ott érdemes, ahol nem a tömegek nyomorán próbálják azt kierőszakolni.
simmering73
"a gyermekvállalási kedv növekedett" - csak azt nem tették hozzá szemérmesen, hogy az improduktív lakosság körében..
1magyar
@colibri: Ha csak ennyi eszed van, hogy a hsz-ből ennyit szűrtél le akkor...
magyarbakancs
Itt csak a cigány szaporodik.
Mert úgyis eltartják őket neki ez elég.
Na pont ezért kötném munkaviszonyhoz a Csokkot is legalább 8 év, meg a gyest,gyedet és a többi szolgáltatást is
tulipan
Hurrrááá! : Végre, talán csökken ez nagyszájú, homofób, agyatlan népség!
colibri
@1magyar: Igen szerinted ennyi, de azért nyugi, nem cserélnék veled!
papa.49
Itt csak a Gangesz parti származékok szülnek nyakra,főre, ez biztos, ha az ember lát végre egy terhes nőt az utcán minden tizedik fehér ember csupán, ezt azt jelenti a mi gyermekeinknek SE LESZ MÁR NYUGDÍJA, AZ UNOKÁKNAK MEG ÉLETTERÜK SE LESZ A BOKSZOSOK MIATT !!!
Yoda69
@Shikari: A szuloket meg gazkamraba kuldened.
Yoda69
orban elhetetlenne tette ezt az orszagot. Aki teheti menekul. Mar 1 millio folott van a magyar migrancsok szama, de ujabb masfel keszul migralni.
Aki pedig otthon marad annak se kedve se penze gyereket vallalni. Eltekintve persze a ciganyoktol, de ha lehet hinni a statisztikaknak naluk is harmadara esett vissza a gyerek csinalasi kedv, miota megcsappant a tamogatas.
tulipan
@Yoda69: Shikari mostanában ÁTnyergelt Putyinra, igy már inkább Szibéria jöhet szóba! :)
Peller Anikó
A mostani 9 millióból 2 millió elmegy, 1 millió meg hal.

Tehát a nyalóhal sikeres lény lehet, teljesen el fog szaporodni.
1magyar
@magyarbakancs: Szerintem ahhoz van kötve. de pontosan nem ismerem, már nem vagyok érintett.
De éppen a fidesz köti munkaviszonyhoz bármely támogatást, a szocik alanyi jogon adták.
tulipan
@1magyar: Praktikus megoldás, mert akkor jó vérfrissités lenne! Miért pont 4 milliót? ANNYI FÉRNE EL, az oszág északi, üres falvaiban???
Peller Anikó
@Yoda69: ne hülyülj Joda, Recskre velük, ott építik a fürdőket.
tulipan
@Shikari: Nem, dehhoogy! Ez a hozzád hasonló, narancsos nácik végső "megoldása"!
1magyar
@tulipan: Mert a cikkben hatmilliót írnak, a többit meg gazdasági bevándorlókból kívánja az ellenzék feltölteni nyilván.
tulipan
@Shikari: Elvennéd, MI? A nálatok szokásos, NÁCI ÉS KOMMUNISTA módszerrel, csupa idegbajos, identitászavaros felnőttet gyártanátok belőlük!!!
tulipan
@1magyar: Igazán örülök, hogy is szoros konzultációban vagy az "ellenzékkel'", hogy ilyen pontos számadatokat tudsz! Én megnézném, hogy melyik részéról is van szó!
1magyar
@tulipan: Ó hát itt csak a ha"-ról van szól és a 10 millió magyarról. Ez csak egyenlőre feltételezés - szerencsére.
Yoda69
@Shikari: Nem. Ez az amit naci gecik csinalnanak legszivesebben.
Yoda69
@Shikari: Most naci vagy zsido? A ketto elegge kizarja egymast.
Amit tudok azt a tortenelembol ismerem. Nem kell nagy tehetseg felfedezni a parhizamot orban es hitler, vagy a fideSS es a naci SS kozott.
KisGenyo2
6 milla magyar, meg 7 milla ómigráns! ;-)
kokopelli
@emerencia: igazad van! Ha odaát rendesen dolgozol,azt legalább megbecsülik!
Úgy anyagilag,mint emberileg! Simlisek ott sem kellenek!Tudnék mesélni,de hosszú! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.