A nyugdíjasok kosara szerint számolt infláció 3,4 százalék volt októberben, ez jóval meghaladja a 2,7 százalékot, amivel januárban emeli a kormány a nyugdíjakat – hívta fel a figyelmet az mfor.hu.

Elviszi az infláció a nyugdíjak emelését

A portál szerint felmerül a kérdés, hogy kapnak-e nagyobb nyugdíjemelést az idősek.

Emlékeztetnek: a nyugdíjakat inflációhoz kötötten állapítja meg a kormány. Tavasszal úgy számoltak, hogy 2,7 százalék lehet jövőre az éves infláció, ezért ennek megfelelően emelik a nyugdíjakat. Idén január és október között épp ennyivel nőttek átlagosan az árak a nyugdíjasok fogyasztása szerint számolva, és ha a hátralévő két hónapban ennél nagyobb lesz a nyugdíjas infláció, akkor idén inkább a 3 százalékhoz áll majd közelebb ez a mutató.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hari
Ez nem újdonság, azóta van, mióta az Orbán kormány "áttért" a csak inflációval emeljük a nyugdíjakat rendre , teljes tudatában annak,-mert nem hülye gyerekek-hogy a statisztkailag megállapított infláció mindig alacsonyabb a nyugdíjasok megélhetését szolgáló árucikkek áremelkedésénél. Ez most 2018-ban csúcsosodik ki látványosan. Tehát a jelenlegi kormány kb. 10 éve szegényiti el tudatosan a nyugdíjasokat, miközben teli tüdóvel harsogják, hogy ők azok, akik megvédik a nyugdíjasokat és a nyugdíjak vásárló értékét., meghogy "együtt sirunk, együtt nevetünk" blabla, egy szót tudatosan kerülve: papíron. Na azzal meg mehetnek vásárolni. Ha valóban akarnák a nyugdíjasokat megbecsülni a nyugdíj prémiumnak nevezett aprópénzt szó nélkül teljes összességében kifizetnék korlatozás nélkül, ha kell egy rendelet módosítással, egy nap alatt, mint ahogy már más esetben nem egyszer tették. Arról már nem beszélve, hogyha őszinte lenne a nagy megbecsülés a pár tízezres nyugdíjakat régen felemelhette volna megélhetés szintre. Ettől még a sógor- komáknak is maradt volna némi tejbe apritható.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Dugják föld az inflációt követő NYUGDÍEMELÉ-SÜKET akkor, amikor a KÉNYSZERŰ ÁTLAGBÉR növekedéssel a nyugdíjas társadalom lesz a következő, akik FELAKASZT-HATJÁK az ajtófélfára az etetőjüket.
.
Arról nem is szólva, hogy a GYÓGYSZERÁRAK ugyan nem növekednek, de kell a BETONTEKNŐK fenntartására a lóvé, és az OEP egy csomó gyógyszer "támogatásából" csipeget, hasonlóan azokhoz, akik viszik azt a CUCCOT, amit a mai nyugdíjasoknak köszönhetnék, ha lett volna gyermekszobájuk:
.
www.google.hu/search?q=NER-tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER-ta&aqs=chrome.1.69i57j69i59j0l4.5985j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ámen!
Nessy
@mackoka46: Nem én magyarázom félre, hanem a klérus, akik ma már nem Isten, hanem Orbán szolgái lettek.
tulipan
Nem neglepő, szinte természetes, hogy a narancsos haramiák, megint csak átverték a hiszékeny embereket!!!
CsipkeRózsa
Akkor is elviszi a nyugdíjak emelése, ha a valódi inflációt veszik figyelembe, mert csak az inflációt követő emelést adják. Persze, legalább abból nem kellene lehazudniuk egy részét.
wagabund
Az állami egészségügy döcög, a várólisták egyre hosszabbak, az állami oktatásnak annyi, a kulturált, jólszevezett szemétgyűjtés valamiért elakadt, a negyven-negyvenöt-negyvenhét év munkával szerzett öregségi nyugdíjak tíz százalékkal kevesebbet érnek, mint akár két évvel ezelőtt...
...ez a nyugdíj-értékvesztés évtizedek óta szándékos...akik régen jól mentek nyugdíjba, azok mára már rosszul...akik tíz évvel nem megalázó nyugdíjat kaptak, az a pénz mára már megalázóan kevés...és ez így megy minden évben...egyre lejjebb...

Miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.