A kormány feladata a gyerekvállalás előtt álló akadályok lebontása, ezt célozza az életkezdési támogatás – mondta Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Rétvári: a kormány lebontja a gyerekvállalás előtt álló akadályokat

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rétvári Bence felidézte, hogy

a fiatalok életkezdési támogatása akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsönnel járulna hozzá a családalapításhoz. Erről is kérdezi a kormány a nemzeti konzultációban a magyar embereket

- tette hozzá.

Magyarország családbarát, ám a fiatalok egyre később vállalnak gyereket, így a családokban többnyire eggyel kevesebb születik, mint amennyit elterveztek, szerettek volna

- emelte ki az államtitkár.

A kormány már eddig is számos eszközzel ösztönözte a gyermekvállalást: ilyen például a családi adókedvezmény, a csok, a diákhitel elengedése vagy a gyed-extra.

A családi adókedvezményt a családok 95 százaléka veszi igénybe, a csok segítségével eddig 90 ezer család, 360 ezer ember jutott összesen 250 milliárd forinthoz és közel 30 ezer gyermeket vállalt

- ismertette.

Továbbá az első gyermek megszületésekor a kormány felfüggeszti a diákhitel visszafizetését, a második gyermek megszületésekor átvállalja a diákhitel egyik felét, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a másikat is.

A lakáshitelből pedig egy-egy milliót áll az állam a harmadik és a további gyermekek után. Mindezt egészítené ki a jövőben a fiatalok életkezdési támogatása, amely akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsön is lehet – sorolta az államtitkár.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A legnagyobb akadály a kivándorlás!!! Ezt nem tudja megszűntetni, amig az itt született gyerekere csak a reménytelenség vár!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
"Továbbá az első gyermek megszületésekor a kormány felfüggeszti a diákhitel visszafizetését, a második gyermek megszületésekor átvállalja a diákhitel egyik felét, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a másikat is."

Ha ezzel végzett, (már mint a 3 gyerek megalkotásával) a diplomáját akár a kukába is hajíthatja, mert 3 gyerkőc mellett aligha tudja majd a saját karrierjét kb. 10 év múlva elindítani.
justhpeter
A magyarországi lét- és jogbiztonság mellett indulásként csak a kivándorlás maradt. Ennyi amit elértek az elmútnyócévben.
Szerintem a Novák-Rétvári csicskatandem hiába égeti magát.
papa.49
A Te LEBONTÁSODHOZ javaslom a nátronlúgot, mert az nem ismer pardont TETŰ !!!
Szeparepa2
Hát persze... te hazaáruló náci agyhalott buzeráns orbáncsicska patkány... tudod mi lesz lebontva, az összes felesleges, beteges, pazarló és hazaáruló luxusvillátok, kastélyotok és sportlétesítményetek, meg a testetek is az akasztás után a hamvasztóban... és végre a magyar nemzet javai és jövedelmei a helyükre kerülnek, a teljes magyar nemzet javára (és meg tudunk bocsátani a megtévesztett, agymosott ostoba orbánbirkának is, mert fingjuk nincs a világról és áldozatok ők is); ahelyett hogy a hazaáruló náci rablógyilkos országromboló nemzetpusztító maffiátok beteges, aljas céljaira és hasznára lenne...
Patmarissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
simmering73
Végre egy jó hír. Felszámolják a fideszt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.