A Fidesz a legfrissebb mérések szerint 13 mandátumot szerezhet a májusi EP-választáson. Az LMP most nem jutna be a parlamentbe – ez derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

A Nézőpont szerint nagyjából hárommillióan szavaznának a kormánypártokra

Fotó: Pixabay cco

A teljes felnőtt magyar népesség 38 százaléka, nagyjából 3 millió ember szavazna a kormánypártokra

- olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek az eredményeit pénteken közölték az MTI-vel.

A Nézőpont szerint nagyjából hárommillióan szavaznának a kormánypártokra

Forrás: Nézőpont Intézet

Az október 10. és 29. között 2000 ember személyes megkérdezésével készült felmérés eredménye szerint a Fidesz-KDNP megszerezné a szavazatok abszolút többségét (51 százalékát), vagyis elmondható, hogy

minden második választó Fidesz-szavazó.

A pártverseny második helyén továbbra is a Jobbik található, a múlt havival megegyező 10 százalékos táborral (800 ezer szimpatizáns). Az MSZP-P szintén megtartotta 5 százalékos népszerűségét (400 ezer szimpatizáns), míg a DK a teljes népesség 4 százalékának támogatására számíthat (320 ezer szimpatizáns).

Októberben a többi releváns párt számára csak a felnőtt magyarok 2-2 százaléka (160 ezer ember) mutatott érdeklődést. Különösen az LMP szerepelt rosszul, amely már csak a választópolgárok 2 százalékát tudhatja maga mögött. Népszerűségének mértéke így megegyezik a már hónapok óta ezen a szinten álló Momentuméval és a Magyar Kétfarkú Kutyapártéval. Az újonnan alapított Mi Hazánk továbbra is 1 százalékon áll (80 ezer ember).

A választáson részvételüket ígérő választópolgárok pártpreferenciái kis mértékben változtak a szeptemberi adatfelvétel óta. A Jobbik az előző havinál 1 százalékponttal gyengébben, 17 százalékon áll, míg az MSZP-P közös lista 10, a DK listája 8 százalékot érne el.

Nagy a tülekedés a parlamenti küszöb közvetlen közelében – fogalmaztak –, de az októberi felmérés alapján a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt továbbra sem jutna be a magyar és az uniós parlamentbe, az LMP pedig kiesne mindkét testületből.

Az 1 százalékon álló Mi Hazánk Mozgalomnak sem volt erre még esélye a Volner János csatlakozása előtt készült adatfelvétel alapján.

A Nézőpont Intézet mandátumbecslése alapján

a Fidesz-KDNP 13, a Jobbik 4, az MSZP-Párbeszéd, valamint a Demokratikus Koalíció pedig 2-2 embert küldhetne az Európai Parlamentbe, ha most lenne a választás.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
@Shikari: Mi van, kifogyott a vigyorgód? Hirtelen nagyon komoly lettél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
Haha! Fidesz által fizetett nézőpont!
Shikari
@lusta: Az OLAF megállapításokat tesz, amelyekre a kormánynak adnak egy bizonyos időt a válaszra.Nem biztos, hogy minden helytálló amit leírnak, de ez úgy tűnik kevés a vizsgálathoz! Ha a kormány ezt tételesen meg tudja válaszolni, a "tények" feltételezésekké válnak vagy rágalmakká!
Shikari
@bakcsubakka: Nincs miért futnom! Ha a liberálfasiszta férgek fellázadva a törvényre törnek, nagyon ellátjuk a bajukat! Mind az ötszáznak!
durbincs
@tulipan: maga @csak húgy...: vagy kula is ?
bakcsubakka
@Shikari: Tanulj meg számolni ! BAROM !
Shikari
@bakcsubakka: Nekünk elég a hatalom! Matekozzon a degenerált fajtád, ha akar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél