Magyarország ésszerűen érvel, amikor ragaszkodik a bevándorlás korlátozásához – írta a The Economist című brit folyóiratnak küldött levelében Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán levélben reagált a brit Economist videójára, amiben Orbán Viktor Trump, Putyin és Kim Dzsongun társaságában tűnik fel – videó

Orbán Viktor interjút ad a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A hetilap online kiadásának levelezési rovatában megjelent írással a kormányszóvivő arra reagált, hogy a The Economist Facebook-oldalán nemrégiben megjelent, Hogyan kell leépíteni a demokráciát című videóposzt készítőinek idézete szerint Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy "a muszlim migránsok lerombolják Magyarországot".

Az újabb The Economist-videóban – ami pár hete jelent meg – Orbán többek között Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Kim Dzsongun és Recep Tayyip Erdoğan társaságában tűnik fel. A kisfilm azt mutatja be, hogyan lehet négy lépésben leépíteni a demokráciát. Orbán a második lépésnél jelenik meg, ami az ellenségkép-keresésről szól.

A poszt Kovács Zoltán szerint azt is sugallta, hogy a magyar kormányfő a demokráciát aláásó autokraták közé tartozik.

Kovács Zoltán levele szerint

Orbán Viktor valójában azt mondta, hogy a migráció az európai közbiztonságra, a jólétre és a keresztény kultúrára jelent fenyegetést, és arra hívta fel a figyelmet, hogy "akik idejönnek, más vallásban nevelkedtek, és teljesen eltérő kultúrát képviselnek".

"Egy olyan évszázad után, amelyben két világháború is katasztrofális károkat okozott, és fél évszázadnyi kommunizmus után, amely igyekezett eltörölni nemzeti önazonosságunkat, Magyarország nem fog szabadkozni amiatt, hogy elsődleges fontosságú feladatai közé sorolja kultúrája megőrzését" – áll a kormányszóvivő levelében.

Kovács Zoltán hozzáteszi:

látva azokat a kihívásokat, amelyekkel Nyugat-Európa országai szembesülnek a bevándorlás miatt, az Orbán-kormány ésszerűen érvel, amikor ragaszkodik ahhoz, hogy a bevándorlást korlátozni kell.

A kormányszóvivő felidézi, hogy a válság tetőpontján, 2015-ben hozzávetőleg 400 ezer migráns lépett be Magyarország határán át az Európai Unióba, gyakorlatilag mindegyikük illegálisan, a déli határkerítés felépítése előtt a helyzet ellenőrizhetetlen volt, és Magyarország polgárai sok más európai polgárhoz hasonlóan véget akartak vetni ennek a helyzetnek.

Kovács Zoltán szerint éppen ezért "több mint ironikus", hogy a The Economist e példából kiindulva próbálja a magyar miniszterelnököt olyan autokratákkal egy csoportban láttatni, akik aláássák a demokráciát.

Az áprilisi magyarországi parlamenti választás gyakorlatilag a kormány bevándorlási politikájáról szóló népszavazás is volt, és a kormánykoalíció ismét kétharmados többséget szerzett, olyan magas választói részvétel mellett, amilyenre 2002 óta nem volt példa.

Kemény kiállásunk a migráció ügyében polgáraink akaratát tükrözik. Nem mondható el ugyanez mindazokról, akik továbbra is a még nagyobb bevándorlást erőltetik

- fejeződik be Kovács Zoltán levele.

A The Economist két hónappal ezelőtt közzétett videójában is szerepelt Orbán Viktor. Ebben az összeállításban a brit hetilap azokat vette sorra, akik a szerkesztőség véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelentik a sajtószabadságra.

Forrás: MTI, Zoom, The Economist

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"A poszt Kovács Zoltán szerint azt is sugallta, hogy amagyar kormányfő a demokráciát aláásó autokraták közé tartozik."
Mert oda tartozik, bmeg. És hiába akarod megint a migrációra terelni a szót, nem arról szólt a videó. Ha ennyit értettél meg belőle, akkor eszed annyi, mint hajad, te CEU szégyene. De inkább csak szándékosan terelsz, és ezzel pont igazolod az erre vonatkozó részt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Mi a hézeg, Te narancsos sedggnyaló, félfaroknyi Sügér?
Remek. hogy újabb firkálmányaiddal tippket adsz!!!
kapcás a kátrány száját tartogasd már a temetésedre ? azt ott kántálj csak ?
ha már sikerült kibuknod már az általános oskolából ? Csökött - falván ? 50IQ-s
hogy mért nem varrták össze az ajkaidat időben ? ahogy szokták ? arrafelé ? lehet nem ez a fő bajod ? de kiskordbna azért csak elkötöttek ? nem ? a falu orbital surmója ? meglehet repedt az agyad is ? mert még arra se,szaporítják a ilyen rettenet büdös szörnyeket?mint amilyen Te vagy : Büzös Bakikám ?@Durbincs: a Ploasti bányakecos ? Igaz is,0jól látni a betűvetés-fonás nincs a vérérfe,de a vetőmag meg hullik a szádból, ugyi?Ploesti-bánya tahó vagy ? igaz babacsuka ? mert hát az is Te vagy? S Csak Átlátszó Süvegcukor ...
/S Csak Átlátszó Süvegcukor..ez most a Shakirának / azt nehogy má még az 30IQ-dis ide fagyjon, nrtán fogyatékkal élő is vayg? na @Durbincsról a bezzeg tahóról, meg kár is beszélni ? bérmoly? mág meg döngeted is Shikarit? melegen "mert végre 1 igazi férfi ? " mondja a 1002 éves vigözvegy ? IRIGYLED MI?? de hiszen teged megint lehülyéztek ? s csak éppen szokás szerint, nemvcagy az eszednél ?
@Durbincs: Te most igazából negroid mag vagy gumbo @csak húgy...: vagy kupac @kula.-szar is?ugye, hogy az a 30IQ-s Nyűves herélt, eunuch is te vagy? Tudni mán abból a rettentő szinvonaladból is!@durbincs: Mi a hézeg, Te narancsos sedggnyaló, félfaroknyi Sügér?
Remek. hogy újabb firkálmányaiddal tippket adsz!!!
kapcás a kátrány száját tartogasd már a temetésedre ? azt ott kántálj csak ?
ha már sikerült kibuknod már az általános oskolából ? Csökött - falván ? 50IQ-s
hogy mért nem varrták össze az ajkaidat időben ? ahogy szokták ? arrafelé ? lehet nem ez a fő bajod ? de kiskordbna azért csak elkötöttek ? nem ? a falu orbital surmója ? meglehet repedt az agyad is ? mert még arra se,szaporítják a ilyen rettenet büdös szörnyeket?mint amilyen Te vagy : Büzös Bakikám ?@Durbincs: a Ploasti bányakecos...
kokopelli
@Pegero: tegnap 16.22
Mit tesz az alkohol?
Nézd meg légy szives,hogy ki írta azt a kommentet,amit megpróbálszrámerőltetni!
Nem kell bocsánatot kérned,mert nem érdekel!
simmering73
Nincs ezen mit szégyellni. Még büszke is lehet rá a "2/3". Elvégre egy ilyen mini ország vezetőjét egy lapon említeni Trumppal és Putyinnal - még ha az szégyen is - dicsőség (fidesz retorika).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.