A nemzeti konzultációban arra is felhatalmazást kér a kormány a választóktól, hogy kétharmados védelemmel "betonozhassa" be a családtámogatásokat- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a családtámogatások hosszútávon is kiszámítható megoldást nyújtsanak, és ne lehessen eltörölni őket, ahogy azt korábban a szocialista-baloldali kormány tette például a gyes harmadik évének eltörlésével, az otthonteremtési támogatás és a családi adókedvezmény megszüntetésével.

Az Orbán-kormány szerint a magyar jövő a magyar gyerekekben van, a népesedési problémákra pedig nem a migráció, nem a bevándorlók tömeges betelepítése a megoldás, hanem a gyerekes családok támogatása és a fiatalok gyerekvállalásának segítése

- hangoztatta az államtitkár.

Hozzátette, a népesedési problémára Európa országai különböző válaszokat adnak, nincs egységes európai szintű válasz, ami nem baj, de a magyaroknak saját választ kell adniuk. Ezért kérdezik meg az embereket a konzultációban arról is, hogy egyetértenek-e a kormány azon törekvésével, hogy a bevándorlás helyett a magyar családokat támogassák – mondta Novák Katalin.

Azt hangoztatta,

2010 óta az Orbán-kormány a gyereket tekinti a legnagyobb védendő értéknek, a gyerekeket helyezi a középpontba, és a gyerekes családoknak ad kiemelt támogatást.

Míg 2010-ben nem érte el az ezermilliárd forintot a családtámogatásokra fordított összeg, 2019-ben több mint kétezer milliárd forint jut erre a célra – emelte ki.

Közölte,

a családlapítást, a gyerekvállalást és -nevelést támogatják a családi adókedvezménnyel, amelyben már több mint egymillió család részesül.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a kétgyerekesek adókedvezménye, így 2015-höz képest már kétszer annyit, havi negyvenezer forintot tudnak megtakarítani.

A gyed extra 2014 óta támogatja a gyereknevelés melletti munkavállalást, a gyerekek gyors egymásutánban megszületését, és a fiatal hallgatók vagy friss diplomások családalapítását, továbbá ingyen étkezés és tankönyv is segíti a családokat – sorolta az államtitkár.

Elmondta azt is, hogy egyre többen élnek a 2015-ben bevezetett otthonteremtési program lehetőségeivel, és

úgy néz ki már idén bevezetik a kétgyerekesnek a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) járó 10 millió forintos kamattámogatott hitelt, valamint megemelik a nagycsaládosok kamattámogatott hitelét is 15 millió forintra.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Kovács Attila

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Eladott Ország: Sajnos egy kurva országnak ezer éve ilyen vezetés jutott!Aki próbált volna segíteni a kiszolgálói buktatták meg!Mert minden szarnak a saját rokonsága a legfontosabb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@papa.49: neki majd segitenek a jólelkű emberek.Meg sok mindenki másnak is.Ezek csak a szájukat tépik-kampányüzemmódban vannak 16 éve.
solidedge
Ki a fene karja elvenni a családtámogatásokat? A kormány megint kreált egy nem létező ellenséget és az ellen harcol. Don Quijote legalább egy létező szélmalom ellen harcolt.
Eladott Ország
Képzeljük el, hogy egy olyan kormányfő áll a kormány élén, aki nem kizárólag a saját defektusaitól vezérelve óhajtja beteljesíteni a tulajdon ambícióit, hanem az ország minden lakójának érdekeit szem előtt tartva irányítja a kormányt. A kormányt, amelyik szakemberekből áll és amelyben minden szakpolitikus a tulajdon területének jobbá tételén munkálkodik. A választott képviselők nem a küldetéstudatos kormányfő személyét szolgálják, hanem a választóik érdekeit. Működik a piacgazdaság, nem néhány stróman fölözi le a hasznot, hanem vállalkozások ezrei, tízezrei tudnak érvényesülni és munkát adni százezreknek, millióknak. Az olcsó magyar munkaerő vonzereje helyett a képzett magyar munkaerő csábítja ide a befektetőket, a jelenleg idecsábított összeszerelőüzemek helyett. Nem a családtámogatás nagyszerűségét propagálja a kormánypárt, mert nincs szükség családtámogatásra. Jó munkahelyekkel, versenyképes fizetésekkel, megfelelő és stabil vállalkozói környezettel bármelyik család vígan megáll a maga lábán, nincs szükség az állam kegyére, amit egyébként is az adófizetők finanszíroznak. Támogatásra az elesetteknek van szükségük. Az időseknek, betegeknek, valamiért válsághelyzetben lévőknek. Őket a jelenlegi banda az árokba, de még inkább a szakadékba rúgta, miközben éppen olyan értékes tagjai a társadalomnak, mint Mészáros Lőrinc és kiterjedt pereputtya. Mindezekhez nem kell baloldali, sem jobboldali, sem semmilyen oldali kormány. Normális, becsületes, hozzáértő kormány kell. Nem pedig az, ami jelenleg szívja az ország vérét és életerejét, miközben kormánynak hazudja magát. Ez az út sehová nem vezet, csak a pusztulásba. De oda igen gyorsan, ha engedjük.
balos
@Eladott Ország: Sajnos egy kurva országnak ezer éve ilyen vezetés jutott!Aki próbált volna segíteni a kiszolgálói buktatták meg!Mert minden szarnak a saját rokonsága a legfontosabb!
Kellymela
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Eladott Ország
@balos: Ez a nyomorék, kurva ország évek óta nem szól másról, mint néhány morális trágyadomb személyes üzleteiről. Minden törvényes és törvénytelen eszközt, minden össznépi bizalmat erre használtak fel, közben három generáció jövőjét üzletelték el. Minimum. Már régóta nem hiszem, hogy van a gödörnek alja, ilyen tényleg nincs. Akkor sincs, ha a szememmel látom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.