Emberölés bűntette miatt nem jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2016-ban beteg feleségét nem gondozta megfelelően és szobáját sem fűtötte. Az asszony később a kórházban életét vesztette.

Sörös László, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a házaspár a nyíregyházi családi házukban élt, a beteg nő 2016 novemberétől az ágyból sem tudott felkelni.

A férj italozó életmódja és házastársa sorsa iránti közömbössége miatt még felesége szobáját sem fűtötte annak ellenére, hogy volt tüzelőjük.

A tényállás szerint 2016. december 19-én a kinti fagypont körüli hőmérséklet ellenére sem volt befűtve a szobában. A vádlott délután vette észre felesége szokásosnál is rosszabb állapotát, ezért – szomszédja felszólítására – mentőt hívott.

A mentőápolók az asszonyt rendkívül elhanyagolt állapotban, ellátatlanul, kihűlve találták, megpróbálták melegíteni és újraéleszteni, kórházba szállították, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére a nő kihűlés és szívelégtelenség miatt még aznap meghalt.

A vádlott és védő enyhítés miatt jelentett be fellebbezést, az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Életfogytiglant neki, ha már nem lehet (sajnos) akasztani.
emerencia
Ha lenne Magyarországon normális szociális rendszer, nem történhetett volna meg! De ettől függetlenül remélem, hogy a férfi megkapja az adható legsúlyosabb büntetést.
vacsi
@simmering73: Már miért kellene életfogytiglan? Nem rosszindulat, hanem butaság, közömbösség vezérelte. De mi vezérli a hatóságokat, amikor embereket - köztük gyerekes családokat - lakoltatnak ki, kergetik az utcára?!
1magyar
@vacsi: Az asszony meg még mielőtt lebetegedett miért nem vált el italozó férjétől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.