A Fidesz és a KDNP szerint meg kell védeni a gyermekes családokat a baloldal és Brüsszel bevándorláspárti politikájától – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője pénteken Budapesten.

Kormánypártok: meg kell védeni a gyermekes családokat Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikájától
Fotó: Pixabay

Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját ismertetve újságírók előtt kijelentette: az ellenzék ugyanazt a családellenes politikát folytatja, mint amit kormányzásuk idején megvalósítottak.

Amikor Gyurcsányék és a szocialisták kormányra kerültek, erősen leépítették a családtámogatási rendszert, megnehezítették a gyermeket nevelő családok életét.

Elsőként elvették az egy- és kétgyermekeseknek járó családi adókedvezményt, eltörölték a családi otthonteremtési programokat, elvették a hároméves gyest, és bölcsődéket, óvodákat, iskolákat zártak be, illetve megpróbálták megadóztatni a családi pótlékot

- sorolta a kormánypárti politikus.

A KDNP országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy most, ellenzékben sem szavazzák meg a kormány által bevezetett családtámogatásokat. A programjaikban ott van a családi adókedvezmény eltörlése, leépítése, a családi otthonteremtési programok megszüntetése.

Számukra nem a gyermekek és a családok az elsők, hanem az, hogy Brüsszel programját megvalósítsák, és a migránsok betelepítését segítsék

- mutatott rá Nacsa Lőrinc.

A Fidesz és a KDNP számára ezzel szemben a családok állnak az első helyen, ezért arra kérnek mindenkit, vegyen részt a most indult nemzeti konzultáción, és válaszaival segítsen megvédeni a családoknak járó támogatásokat – mondta a kormánypárti képviselő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.