A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata szombaton Nyíregyházán.

A városban a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke az elmúlt két napban meghaladta a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket.

A megyeszékhely Széna téren lévő mérőállomása pénteken köbméterenként 79,7, szombaton pedig 81,9 mikrogrammos értékeket mért.

A meteorológiai előrejelzések alapján szombaton a térségben helyenként tartósabban megmaradhat a hajnalban képződött köd és alacsony szintű rétegfelhőzet.

Magas a légszennyezettség Nyíregyházán

Az önkormányzat arra kéri a városban élőket, hogy az esti és a reggeli órákban lehetőleg kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát vagy sporttevékenységet, a lakások szellőztetését pedig a déli, kora délutáni órákban végezzék.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy

a nyíregyháziak lehetőségük szerint a személyautók használata helyett a tömegközlekedést vagy a kerékpározást válasszák, a fűtés esetében a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben, valamint ne égessék el a kerti hulladékot és a lábon álló növényzetet.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.