Az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít az 2019. májusi európai parlamenti (EP-) választásra. Az Európa-párti erők szövetségéhez várják további pártok, civil szervezetek, szakszervezetek csatlakozását.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton Budapesten az MSZP választmányi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar választópolgárok döntő többsége támogatója Magyarország európai uniós tagságának.

Bejelentették: az MSZP és a Párbeszéd közösen indul az EP-választáson

Fotó: MTI/Mónus Márton

Hozzátette: azért küzdenek, hogy azok az erők, amelyek az EU szétverésén dolgoznak, minél kisebb arányban tudják befolyásolni az uniós döntéseket.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke örömét fejezte ki, hogy a szocialisták választmánya "óriási többséggel" kötelezte el magát a Párbeszéddel közös lista mellett. Elmondta, a Párbeszéd taggyűlése vasárnap egy hasonló javaslatot tárgyal és ő társelnökként amellett fog érvelni, hogy folytassák a közös munkát az MSZP-vel.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Addig míg az ellenzék is megélhetési politikusokból áll, s nem tudnak egy jelölt mögé felsorakozni, olyan, mintha nem is lennének!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Sajnálom, hogy nem úgy alakult a Párbeszéd útja, hogy önállóan is meg tudják magukat mérettetni. Számomra ők voltak a politika emberi, humánus arcai akikre jóérzéssel tudtam szavazni.

Az hogy szövetségre léptek az mszp-vel taktikailag érthető, de nehezen emészthető kényszerházasság ez az én szememben. Az mszp-t én dobtam volna ki a kukában országos tagsággal együtt, mivel hallani, hogy vidéken egyes mszp-s képviselők együttműködnek a fdiesszel, de legalábbis nem látszik a tenni akarás a részükről. Meg lehetne újulni persze azzal, hogy kizárják a fideszeseket a soraikból, de nem látom az erre való törekvést.
jancsipapa
Az MSZP ismét eljuttatta magát az "ostoba gazdaállat" pozícióba ...
Csizmás Kond
...", hogy folytassák a közös munkát az MSZP-vel."
...vagyis nem ma kezdték...
CsipkeRózsa
Az összes ellenzéki pártnak együtt kellene jelölnie Karácsony Gergelyt, ő a leginkább esélyes.
Cicamama55
Addig míg az ellenzék is megélhetési politikusokból áll, s nem tudnak egy jelölt mögé felsorakozni, olyan, mintha nem is lennének!
tudode
Ha az ellenzék NEM FINNYÁSKODNA, belátná a közös célt, hogy ezt a rezsimtől MEG KELL SZABADÍTANI az országot akár egy KEREKASZTAL tárgyalással!
.
Valamennyit jóvá tennének azon, hogy a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN baksissal rászabadították az országra ezt a siserehadot!
.
Volt, nincs
.
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
.
És az alkotmány, v milyen bíróság lapít!
wagabund
az emeszpének már annyi vér sincs a pucájában, hogy egyedül induljon egy megmérettetésen..?

minek közösködni? miben reménykednek?...hogy nem lesz akkora szégyen a bukás?...dehogynem...

tessék egyedül indulni...ja...értem...nincs alkalmas nyerő ember...hát kérem az szarügy...persze nem Szanyit, meg hasonlókat kell jelölni, hanem csinos, nem makogó, több nyelven is érthetően beszélő, jóarcú, jólborotvált(hölgy esetben mindig gyönyörű haj), és ne meneküljön soha méga provokatív sajtómunkástól sem...és legyen mindig kifogástalan az öltözéke...nem köldökig kigombolt ing, hanem egy stílust indító propeller, vagy szép nyakkendő(nem zöld)...

na jó, az emeszpé esetében elegendő egy idegen nyelv anyanyelvi szintű ismerete..nem hátrány az igazi angol..

ennyit kellene csak tenni.
cikicakk55
@tudode: Nekem is pont azért nem lett egyik párt sem szimpatikus,mert még arra az egyetlen egy napra sem voltak képesek összefogni a többi ellenzéki párttal,még a választás tart.Akkor még lett volna esély megbuktatni a Fideszt,de mindegyiknek volt valami baja a másikkal. Már pedig csak akkor lehetett volna nyerni,ha mind összefog mindenkivel. Sajnos már április 8 előtt egy héttel lehetett tudni,hogy nem fognak össze,tehát a Fidesz lebuktatása aránylag esélytelenné vált. A biztos párt pénz fontosabb volt nekik,mint az ország érdeke.Persze azóta megint nagyon jól tudják mit kéne tenni,de már elkéstek. Nekem is karácsony Gergely a legszimpatikusabb,de csak Ő és nem az egész pártja.
troll5
A másik 3-at miért hagyják ki? LMP, DK, Jobbik?! Nélkülük tuti nuku siker!
Nessy
@troll5: LMP, Jobbik? Ugye nem gondoltad komolyan? Pár helyen csak, a fővárosban az LMP volt szives megosztani a szavazatokat, de az elég volt a fidesz jelölt győzelméhez. Nálunk az Ungár Petike, aki aztán röhögve listáról besétált a parlamentbe! Hogy legyen impotens!
verőce21
K. Gergő a maszop lélegeztetőgépe. :)
Patmarissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Eriksson
@CsipkeRózsa: 16:44 Hogyisvanez?
Ha KariGerit delegálják egy közös pártlistán az Eu-ba, akkor kit fognak indítani a főpolgármester választáson? És ki lesz Zugló polgármestere?
Elhiszem, hogy szép derék gyerek a Geri, de nincs más épkézláb ember az egész koalícióban?
Sámannus
@human: Kíváncsi vagyok a többi pártról mi a véleményed, azoknak milyen a kapcsolatuk a fidesszel szerinted? Melyiküknek van olyan kapcsolata, mint egyes volt szadeszesnek akik most a baloldal szétverésén g@nyóznak?
A következő két évben ezek megint átlendülnek a baloldalhoz, és ott fognak kavarni. Ez mivel jobb?
tudode
.@cikicakk55: .
Előfordulhat, hogy ha így muzsikál a "csuti" KARÉNEKE által elhasaltatott ellenzék, a béke feneke alá lejáratott KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOT viselve megy nyugdíjba, ha a társadalom nem sokall be attól, hogy REPETÁZIK szinte minden szinten a hontalanoktól kezdve a tüntethetőségig, stb .!
.
Hihetetlen, de az ellenzék nem veszi észre, hogy EZEK nem csak az ország lakosságát, őket is megosztatja a jól bevált karaktergyilkolással, sőt még az EU-t is.
Rockxy
Fiatalok még, nem tudják, hogy közös lónak túrós a háta.
papa.49
@Pegero: Sajnos igazat kell adnom neked, megint ruha ...
szep napot
Gergot az anyukaja is elkiserte, vagy ki az ott abban a pirosban?
wagabund
@szep napot: hihihi...ártatlan kérdés...de jóóó...
Eladott Ország
@Pegero: Ha megfigyeled a csuti csüngőhasú fasznak a szókincsét: harc, győztünk, migránsok, soros, megvédjük, meg a kereszténység. Javaslom még: nemzet, a családok... Mindjárt megvan az a 15 szó, amiből dolgozik. A csuti csüngőhasú csak összehozza az egymillió új munkahelyet, Nyugat-Európában. uploads.disquscdn.com/images/d86a9a4dca3ba6dd72ac548b382d0149aead08514c5c88f57a9cfe7132729920.jpg?w=600&h=509
Jozefina
Igen, akik az EU-ban szeretnének maradni azoknak nem a fidesz-kdnp a megoldás!!! Ők Euroázsiát építenek a keleti diktátorokkal karöltve!!!
Tiadams
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
Lepényleső
Ugyan minek,csak statiszták lesznek a nevek,másra nem alkalmasak ezek.
wagabund
Egy politikai elemző beszélt a brazil választásokon nyert szélsőjobbos, vállaltan rasszista politikusról...a sikere origója, hogy ott is megunta a nép az alkalmatlan baloldal teszetoszaságát...az elemző szerint legalább tíz évig ő lesz hatalmon...

Az itteni bal vezetői is csak a jó fizetésért küzdenek...mert mi mást is tehetnének? Ja, igen...ígérni azt tudnak, méghozzá szép nagyokat...itt van példának a minimálnyugdíj felemelése százezer forintra...nagyon szép ígéret, főleg, hogy soha nem tudják megvalósítani...esélyük sincs.

Aztán megjelenik egy Puzsér...az végképp bebaszik a balos pártok reményeinek...pedig csak egy senki, de rombolásra pont jó.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 19:09; Számos korábbi próbálkozás után elkészült a fidesz-magyar értelmező szótár, amely segít az átlagpolgároknak eligazodni a kormánypárt sajátos nyelvezetében, ugyanakkor bonyolultnak tűnő kifejezések értelmezésében is támpontot nyújt.
Írjon be egy szót fideszül!...pédául -“Korrupciónak azt nevezzük, amiből a fidesz nem kapott pénzt.” hircsarda.hu/wp-content/uploads/2011/10/fidesz-magyar.jpg
CsipkeRózsa
@Tiadams: Hány néven ismétled beteges szövegedet?
Eladott Ország
@Pegero: Nem fejlődtél semmit sem, mert csak a fidesz. Olyan vagy mint a futsalos Szijjártó Kakadu. hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.