A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el. Az érintett Méker Kft. tájékoztatása szerint nem kaptak uniós támogatást.

A DK önkormányzati kabinetjének vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Méker kft., amelynek felét Kósa Lajos édesanyja vásárolta meg néhány éve, a közelmúltban 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert egy pályázaton. Varga Zoltán a 24.hu cikkére is hivatkozott, amelyik szerint a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaság három nagy értékű gépjárművet, egy motort és két hibrid meghajtású autót lízingel.

A DK az Unióval vizsgáltatta volna ki Kósa anyukájának cégét, de az meglepőt húzott

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy Kósa Lajost korábban lefotózták egy ugyanolyan típusú motorral, mint amit a kft. lízingel, a vagyonbevallásában viszont nem szerepel ilyen jármű. A társaság ügyvezetője azt közölte a portállal, hogy Kósa Lajos nem használta és nem is használja gépjárműveiket, mert semmilyen kapcsolatban nem áll a kft.-vel.

A Méker Kft. ügyvezetőjének szombat este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "az említett járműveket kizárólag a társaság menedzsmentje használja, a társaság céljaira".

Szilágyi Gábor közölte: társaságuk hónapokkal ezelőtt visszavonta uniós pályázatát, ennélfogva semmiféle uniós támogatást nem kaptak.

"Ezért visszautasítunk minden uniós támogatásra utaló politikai fenyegetést" – jelezte közleményében a Méker Kft. ügyvezetője.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Nem lehet ám akármilyen ócska szekérrel a trágyalébe gázolni hé! A mi kondásunk fínom ember, nem ám holmi komcsi bugris aki meztén lábon gázol a habarékba bár így is lehet.
Lali szívni fogtok nemsokára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Nem lehet ám akármilyen ócska szekérrel a trágyalébe gázolni hé! A mi kondásunk fínom ember, nem ám holmi komcsi bugris aki meztén lábon gázol a habarékba bár így is lehet.
Lali szívni fogtok nemsokára.
volvós
Elképzelem,. ahogy kósanagyi a sertéstelepen egy Harley Davidsonnal száguld a trágyadomb körül bukósisakban...Hát ez a kósalala tényleg megérett egy likvidálásra !!
kereső
"A debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy Kósa Lajost korábban lefotózták egy ugyanolyan típusú motorral, mint amit a kft. lízingel, a vagyonbevallásában viszont nem szerepel ilyen jármű. A társaság ügyvezetője azt közölte a portállal, hogy Kósa Lajos nem használta és nem is használja gépjárműveiket, mert semmilyen kapcsolatban nem áll a kft.-vel."-érdeklődöm tisztelettel, hogy a "motor" mikor került ki a gépjármű kategóriából?
Nessy
A múltkor reklamáltam a fiamnál. hogy nem segített malacfarmot venni.
Mire közölte, hogy elvégre jó pár évtizedet dolgoztam az egészségügyben, onnan mentem nyugdíjba miért nem vettem magamnak!
Csak tudnám, miért botránkozott meg, amikor hozzávágtam a papucsomat? :-))
namihami
Igaza van a Kupaknak. A malactanyának CSAK a fele anyucié. Arról Kupaknéni nem tehet, hogy az állam a biznisz MÁSIK FELÉHEZ hozzáhajított egy kis pénzecskét. Hiszen az nem az övé, az a tettestársé lett.
Addig pedig mi, földhözragadt libsi-komcsik még nem érünk fel ésszel, hogy a korszerű, 21. századi sertéstartás milyen villany- és hibridautókat, motorokat igényel.
Nem lehet benzigőzt pufogtatni a vágóállatok orra alá, hiszen azt utána éppen mi esszük meg. A trágyakezelést pedig, a telepen belül csakis villanyos szállítással írja elő a NÉHIB.
advocat
És a rendszám? Bár "baráti" alapon az is cserélhető.
Eladott Ország
Értjük szerintem, nagyon is jól értjük, és valóban nem dzsentrik ezek, hanem egy elcseszett, félfeudális rendszer agyalágyult, de annál pénzéhesebb morális pöcegödrei, akik nyolc éve mást sem tesznek, mint erkölcsi prédikációkat tartanak arról, hogy mi a tisztesség, a becsület, ki a jó ember és ki a szaralak. Miközben az édes jó anyjukra íratják az ég alját is. Ez az egész önjáróvá és természetessé vált bűzös rendszer, ezeknek az embereknek a romlott, egybites világképe erről szól: önerőből nem jutottunk semmire, ezért ellopjuk a másokét, és úgy teszünk, mintha ez lenne a világ rendje; aki ebben kételkedik, azt kikiáltjuk ellenségnek és a harc zajában tovább harácsolunk, ameddig egy egész ország bele nem fásul. Hát úgy tűnik, bejött. Az értelmes mondatokban beszélni képtelen senkik és családjaik foglyul ejtették az országot, és saját értékrendjüket erőszakolják mindenkire. Ezek az eltérített százmilliók márpedig hiányozni fognak. Már most is hiányoznak, mert nem valaki olyanhoz kerültek, aki ugyan nem Kósa anyukája, de ért hozzá és piacképes vállalkozást tudna működtetni belőle. Kósa-mama sertéstelepe évek múltán csődbe megy, mert Lajos – akit kérdezni kellene miután mindent letagadott – ahhoz is hülye, hogy a hazudozáson és a pénz számolgatásán kívül bármilyen érdemi munkát végezzen. Ami nem lenne baj, ha ez az útszéli erkölcsiségben gyökerező ocsmány mentalitás nem fojtogatna egy egész országot, nem zabálná fel a jelent, a jövőt, és néha már úgy érzem, járulékos veszteségként a múltat is. Nem Uniós pénzt loptak, hanem magyar közpénzt, az meg természetes dolog.
volvós
@Eladott Ország: 14:39
Nos, ezek ellen kellene valamit tenni a megmaradt becsületes NÉP-nek !!!
Eladott Ország
@volvós: A fideszt már csak polgári forradalommal/engedetlenséggel lehet leváltani, mert az ellenzéki pártok lóf@szt sem érnek!
Tiadams
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
Yoda69
@m73: Szerintem ignorald ezt a balfasz idiotat. Értelmes választ képtelen adni de nem is ezért tették ide habonyek. Minden webes fórumon vannak ilyen fizetett trollok akiknek az oldal lezullesztese a feladata.
Sandor44
----Itt találsz meztelen lányok környéken : Huit.Re/Lanyok
kokopelli
@Aki Én: ...lehet hogy Orbán törzséből való? A Lőrinc már futtat is?
Borsodi
Ha nem a fidesz szekerét tolná,már rég egy bukott senki lenne,de így szabad a rablás mert ő is a különlegesen védett fajok táborába tartozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.