22 évvel az ítélet után szabadulni akar Bene László, a skálás gyilkos

Az ország egyik legkegyetlenebb, többszörös gyilkosa előtt idén májusban már felcsillant annak lehetősége, hogy kijöhet a rácsok mögül: az első fokon eljáró nyomozási bíró megadta neki a kedvezményt, ám a másodfok ezt megváltoztatta.

 Mostanában nem is dolgozik a börtönben, mert azt mondja, minden idegszálával a szabadulását tervezi, és nem akarja, hogy bármi elvonja erről a figyelmét. Hónapok óta másról sem beszél, csak arról, mit csinál majd, ha szabadul. Próbál mindent kitalálni előre, nehogy megint visszakerüljön

– árulta el a Blikknek egy neve elhallgatását kérő rab.

Bene László évek óta szociális munkásnak tanul, hogy legyen munkája kint. Állítólag valami komoly kártérítési pénz is jár neki a rossz börtönkörülmények miatt, abból akar lakást venni.

Szabadulna az életfogytiglanos – már a kinti életre készül a skálás gyilkos

Fotó: Blikk

Korábban a Lokál arról írt: édesanyja nem rá, hanem testvére fiára hagyta a budapesti lakását. Pénzügyi gondok miatt azonban a lakást eladták, testvére vidéki házában pedig nincs annyi szoba, hogy befogadják a család fekete bárányát. Volt párja sem tud hajlékot nyújtani Benének, hiszen a nő eladta házát, és most lányánál él. Így nagy kérdés, hogy esetleges szabadulása esetén hol akar élni a társadalmi szabályoktól, normáktól mára teljesen elszokott férfi.

Bene László 1989 és 1994 között négy gyilkosságot is elkövetett. Társával, Donászi Aladárral először egy rendőrrel végeztek, majd a fiatal egyetemistát, Sádt Győzőt végezték ki a Skálánál. Pár hónapra rá két vadászt öltek meg.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Szociális munkás?! Majd ő megy az öregeket istápolni? Anyám, borogass!
dodóka
Aki kiengedi, az vegye is magához a házába...
vacsi
Szociális munkás?! Majd ő megy az öregeket istápolni? Anyám, borogass!
namihami
Na, már csak ő hiányozna. Csökkenne a gyilkoshiányunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.