"Támadják" Magyarországot, mert más véleményen van, mint a "bevándorláspárti elit".

Államtitkár: elfogadhatatlan, hogy Európa szegényebb régióitól a gazdagabbak felé csoportosítaná át a felzárkózást segítő forrásokat
Fotó: kormany.hu

Magyarország semmiféle politikai nyomásgyakorlás, vagy kötelezettségszegési eljárás megindítása ellenére sem fog változtatni álláspontján, amely szerint a tömeges migráció negatív jelentség, azt már az Európai Unió külső határánál meg kell állítani – jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára hétfőn Brüsszelben.

Az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülésén a figyelem középpontjában egyebek mellett a lengyelországi és magyarországi jogállamiság helyzetéről folytatott megbeszélés állt, amelynek keretében kitértek a Magyarországgal szemben az uniós szerződés 7. cikke szerint indított eljárásra is.

Az államtitkár az ülést követően magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta,

politikai vita zajlik az Európai Unióban, amelynek a fő témája a migráció és a bevándorlás, célkeresztjében pedig Magyarország áll.

A brüsszeli bevándorláspárti elit azért támadja Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem akarnak hazájukból bevándorló országot. Világos az is, hogy politkailag támadják azokat a tagállamokat, amelyek úgy döntöttek, hogy kilépnek az ENSZ migrációs csomagjából és nem vesznek részt annak további tárgyalásában – húzta alá.

Mint elmondta, a jogállamiságról folytatott, a közintézményekbe vetetett bizalmat vizsgáló általános éves napirendi pont tárgyalása alkalmával az ülésen hangsúlyozta, a bizalom alapja nemzeti és uniós szinten egyaránt az, hogy a döntésekbe a polgárokat mindig be kell vonni.

Noha az Európai Unió iránti bizalom uniós átlagon felüli a magyarok körében, az uniós intézményekbe vetett bizalmukat jelentősen rontja, hogy az Európai Parlamentben a valóságnak nem megfelelő állítások hangzanak el Magyarországról

- emelte ki.

Hozzátette, a közintézményekbe vetett bizalmat növeli az is, hogy Magyarország gazdasági tevékenysége jelentősen javul, már 2010-ben csökkentette az államadósságot és a költségvetési hiányt.

Takács Szabolcs a 2020 utáni hétéves uniós költségvetést érintően elmondta, addig, amíg az Európai Bizottság a következő költségvetésben az uniós intézményi bürokrácia növelését irányozza elő, addig Magyarország a kormányzati bürokrácia csökkentéséről döntött, és folyamatos lépéseket tesz a közigazgatás modernizációja érdekében.

Magyar és közép-európai szempontból aggasztó, hogy az Európai Bizottság javaslata "minden kétséget kizáróan a testület politikai ambícióit szolgálja, amelyeket az európai emberek érdeke elé helyez"

- húzta alá.

"Noha még csak a tárgyalás kezdeti szakaszban vagyunk, biztosítani kell, hogy abban minden tagállam álláspontja egyenlő mértékben tükröződjön" – fogalmazott.

A gazdagabbak felé csoportosítják át a forrásokat?

Magyarország úgy értékeli, hogy a tárgyalási keret nem kiegyensúlyozott, az jobban figyelembe veszi a nettó befizető országok elképzeléseit, ezért azt jelentősen módosítani kell – közölte az államtitkár.

"Elfogadhatatlannak és indokolatlannak tartjuk azt is, hogy az uniós bizottság Európa szegényebb régióitól a gazdagabbak felé csoportosítaná át a felzárkózást segítő forrásokat, amely elképzelés nyíltan szembe meg az uniós szerződésekkel és aláássa a belső piac és az egész unió érdekeit. Egy ilyen alapokon nyugvó többéves költségvetési keretet Magyarország nem fog tudni támogatni

- tette hozzá Takács Szabolcs.

Sargentini is megszólalt

Az Európai Parlament tájékoztatása szerint a tanácsülést megelőző, de a tanács részének nem tekinthető, az osztrák elnökség által összehívott külön ülésen Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő és Claude Moraes, az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) elnöke arra szólították fel az uniós ügyekkel foglalkozó tagállami képviselőket, állapítsák meg, hogy Magyarországon veszélyben vannak-e az uniós értékek.

Az ülésen részt vevő Judith Sargentini kijelentette, a jelentés elfogadása egyértelmű jel, hogy határozott vonalat kell húzni, amikor egy tagállamban megsértik a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok közös értékeit.

"Most a tagállamoknak kell gyorsan, nyíltan és hatékonyan cselekedniük"

- fogalmazott.

A képviselő aggasztónak nevezte, hogy Magyarországon további fejlemények történtek a jelentés elfogadása óta. Egy nemrégiben megszavazott új törvény például tovább sérti a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét – jegyezte meg. Sargentini hozzátette, arra kéri a tagállamokat, hogy hívjanak össze formális tanácsülést is a magyar jogállamiság kérdésének megtárgyalásáról.

Claude Moraes felszólalásában aláhúzta, a tagállamok képviselőivel folytatott hétfői előkészítő megbeszélés semmiképpen sem tekinthető hivatalos tanácsi ülésnek és szintén reményét fejezte ki, hogy formális ülésre is sor kerület a Magyarországot érintő ügyről.

Az Európai Parlament szeptemberben szavazta meg a magyar jogállamiságról szóló Sargentini-jelentést, amelynek alapján megindították az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást.

A dokumentum kritikát fogalmazott meg a jogállamiság magyarországi helyzetével, így többek között az alkotmányos és választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadságával kapcsolatban.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
pont az ilyen állatok böfögnek akik már a félországot szó szerint letaroltátok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
pont az ilyen állatok böfögnek akik már a félországot szó szerint letaroltátok.
nevemnick
,,...az uniós bizottság Európa szegényebb régióitól a gazdagabbak felé csoportosítaná át a felzárkózást segítő forrásokat..."

Nu mivan b+ mégsem hasít Magyarország?
Nessy
Miután a migrációtól egy vak hang sincs a jelentésben, ami a tárgyalás alapjául szolgál, talán akkor beszéljünk a demokrácia leépítéséról, az igazságszolgáltatásról, a sajtó szabadságról, stb. Hogy is van az állami ünnepekre lezárt főváros?
Mi újság a Tiborcz féle "örök világossággal"? Mi újság az oktatással egészségüggyel, szociális hálóval? A kivándorlás nem zavar?
Lőrinc barát és a többi kegyenc mérhetetlen gazdagodása nem zavar?
Az uniós pénzek ellopása nem zavar?
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak!
Nessy
@nevemnick: Még nem loptak eleget! Még sok a kegyenc, aki koncra vár!
Sandor44
Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
namihami
Megunta az Unio, hogy az Orbán klánt tömje pénzzel és az ideutalt pénzeknek csak focimeccsre járó repülőkbsn és adriai lélekvesztőkben van csak látszata?
És az álltala átadott vizsgálatok eredménye (ELIOS) még egy halk fingást se okoz a Vezérnek és csicskásainak?
Ébredeznek a kasszakulcs tulajdonosai.
F_Viktor
Ebben a takácsban orbán talált egy újabb papagájt, aki folyékonyan felmondja a kötelező hazugságokat.
Macskaszem
Ez a dagadt hernyó úgy gondolja, hogy a szegények pénzét kizárólag az ő privilégiuma átcsoportosítani gazdagékhoz, mindenki mástól elfogadhatatlan aljasság. Hát ez a miviktorunk.
papa.49
Értjük faszikám az a bajotok, hogy az Unió nem kívánja tovább finanszírozni a ,,saját lábunkon,, álldigáló csutigörényt és bandáját !!!
Erről van ugyan is szó !!!
justhpeter
Takács Szabolcs is csak egy álszent, hazudozó !
"Elfogadhatatlannak és indokolatlannak tartjuk azt is, hogy az uniós bizottság Európa szegényebb régióitól a gazdagabbak felé csoportosítaná át a felzárkózást segítő forrásokat,"

Nos, faszikám, a pofátlanságodon túlideje lenne itthon széjjel nézned. Szerinted mi folyik itthon ? Pont az, amit emlegetsz Brüsszelben. A szegényeket leraboljátok és átvándoroltatjátok a lóvét a gazdaállatodhoz, Lőrinc baráthoz, Garancsihoz, meg a többi seggnyalóhoz.
Ugyanolyan gazember vagy, mint a többi seggnyalója Orbánnak !
csipetke
Magyarország már valószínűleg nem tartozna a legszegényebb régiók közé,ha irgalmatlan-sok uniós pénzt nem nyúlnak le,hanem oda fordítják,ahová kellett volna,és a közpénzekből nem stadionokat kellett volna építeni elmebeteg módon,hanem rendbetenni pl az egészségügyet,oktatást.Orbánnak az EU-tól csak a rengeteg pénz kellett,a szabályaik nem.Már az EU-ban is tudják,hogy az eu-s adófizetők pénzén orbán,és fidesz pereputty gazdagodott,eltitkolni se tudják,olyan nyítan csaltak-loptak-hazudtak.Ennek mi fogjuk majd a levét inni,hogy egy rablóbanda vezeti az országot.
papa.49
@csipetke: @justhpeter: Az a pénz a mi csak 2010 óta érkezett az ország felzárkóztatására, felért egy Marsall tervnyi pénzzel, amit rendesen elloptak !!!
balos
EGyik szavukkal agyon ütik a másikat!Ahogy előttem is megfogalmazták!Melyik Magyarország szegény gondolom nem arra gondolsz amelyiket kifosztottátok magatoknak KÖCSÖG:nagy betű,mert kurva nagy nemzeti virág vájza!
1magyar
Mi a szegényebb átlagemberek is ezt érezzük a magyar gazdagokkal szemben.
De egyértelműen kontinensárulás amit az unió vezetői csinálnak. Önként dalolva idecsalogatják az ellenségeinket és eltartatják velünk míg túl nem szaporodnak és kinyírnak bennünket.
Micike
Azt üzenem ennek az elhülyített álomtitkárnak, nem kérem, hogy úgy gondolkodjon ahogyan én, hanem azt, hogy GONDOLKODJON! Ennél hosszabb üzenet falra hányt borsó lenne, ugyanis az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket.
kereső
Mi van, mészáros lölö még nem Európa leggazdagabb embere?Skandallum!
colibri
@justhpeter: 06:42 Egy az egyben leírtad, amit én is megtennék és mivel szó szerint így gondolom, ezért bemásolom a hozzászólásod második részét:
"Nos, faszikám, a pofátlanságodon túlideje lenne itthon széjjel nézned. Szerinted mi folyik itthon ? Pont az, amit emlegetsz Brüsszelben. A szegényeket leraboljátok és átvándoroltatjátok a lóvét a gazdaállatodhoz, Lőrinc baráthoz, Garancsihoz, meg a többi seggnyalóhoz.
Ugyanolyan gazember vagy, mint a többi seggnyalója Orbánnak !"
Eladott Ország
Semmi új: a Sargentini-jelentés „félrevezető és hemzseg a ténybeli tévedésektől”, ráadásul a „liberális fundamentalizmus és taktikus megbélyegzés” az alapja, „figyelmen kívül hagyja a magyar választókat”, és eltorzít olyan értékeket is, mint a kereszténydemokráciát vagy „Európa alapító atyjainak politikai gyökereit”. Csak ezt az ostoba gyökerezést hagynák már a fenébe, de nem hagyják. Hozzák a kötelezőt, csak már nincs kedvem röhögni se rajta: "Mi a demokráciát képviseljük, a jogállamot, a lelkiismereti szabadságot – valódi demokráciát, nem az illúziók demokráciáját." Igen, tudjuk, hogyne.
Sandor33
-=Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
Eladott Ország
Olyan szellemi mélyrepülést szerintem még az elmúlt rendszerben sem élt meg a kicsit sem tisztelt ház, mint aminek ma tanúi lehettünk. Egyszerűen nem lehet felfogni, hogy ezeknek a figuráknak milliós fizetést adunk a közösből azért, hogy olyan hülyék legyenek, amilyenek.
Tündérország. Felelős kormány. Fejlődés. Utolérjük Ausztriát. Lekörözzük. Mi leszünk Európa motorja, mi leszünk a szag a fingban. Vagy ben.
Lamberitta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Eladott Ország
Valamilyen naplopó államcsicska. És most szépen köpjél fel a levegőbe, és állj alá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.