A Párbeszéd politikusa szerint ezzel lehet igazán érzékeltetni, hogy mennyire hiteles személy Polt.

Videó: bohócorral gúnyolták Polt Pétert, a legfőbb ügyész kiviharzott a parlamentből

Tordai Bence (Párbeszéd) arról kérdezte a legfőbb ügyészt, miért érinthetetlen Magyarországon az általa Putyin emberének nevezett Kiss Szilárd, kifogásolva, az ügyben tett feljelentésükben a nyomozást vádemelés nélkül zárták le – olvasható az MTI tudósításában.

A maguk tevékenysége az igazságszolgáltatás szégyene – jelentette ki Polt Péternek; szavai szerint

"az ügyészség egyszerűen elszabotálja a vádemelést a legfelháborítóbb fideszes bűnügyekben", ide sorolva az Elios-ügyben az Európai Unió csalás elleni hivatala által elvégzett vizsgálat dacára született döntést is.

Polt Péter legfőbb ügyész hangsúlyozta, hogy mindkét ügyben volt nyomozás. Az általa név nélkül említett "szakdiplomata" ügyében a kifogásolt vízumok kérelmeit a vizsgálat idejére leselejtezték a Külügyminisztériumban – ismertette.

Közlése szerint a másik ügyben a nyomozás során

nem talált a Nemzeti Nyomozó iroda olyan bizonyítékot, amely alapján vádemelést javasolt volna. Jelezte, hogy erről a belügyminiszter tud a képviselőnek nyilatkozni.

Viszonválaszában Tordai Bence szánalmas, semmitmondó magyarázkodásnak nevezte a választ, amiért a politikai és erkölcsi mellett büntetőjogi felelősséget visel a vádhatóság vezetője,

akit rossz bohócnak nevezett, hozzátéve, "ha van még egy szemernyi tisztesség magában, azonnal benyújtja a lemondását".

Polt Péter viszonválaszában azt közölte, az ügyészség a jogszabályoknak megfelelően működik, és vállalja döntéseiért a felelősséget; "ezek a döntések a tényeknek és a jogszabályoknak megfelelnek".

Tordai egy bohócorrot akart Poltnak átadni, a legfőbb ügyész azonban testőrei kíséretében elhagyta az üléstermet.

Az elnöklő Jakab István többször is figyelmeztette kijelentései miatt Tordai Bencét, Stummer Jánost (Jobbik) pedig azért, mert az ülésteremben nem szabad képet rögzíteniük a képviselőknek.

Később jelezte: kezdeményezi, hogy a házbizottság tárgyalja a történteket.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Húzd az orrodra Petya, Pali bá is így csinyát és mekkora népszerű lett, még a cigány prímás is külön neki bazsevál. Elhúzná a te nótádat is.
Desischado
@csak úgy...: Hát akkor én büszkén vagyok "hazaáruló" Nekem van gerincem, tisztességem, és lelkiismeretem, na meg szivem! poltnál ez mind hiánycikk! Nem csoda, hogy testőrökkel jár a nyomorék, bár én börtönőröket szivesebben látnék mellette!

@Horizont: Jól teszed, drágám, hidd el, jobban jársz! 43 év, szép idő, szívből gratulálok, és még nagyon sok boldog 43-at kívánok nektek!
kokopelli
Ja! Igen is,testőrök kellenek!Mi van ha a "Polt Pot Péter" et./úr megharap egy bámészkodót?
He...?
Borsodi
Nem bohóc orr kéne neki,hanem száműzni az országból.Szégyen ami ma Magyarországon folyik.
papa.49
,,Az igazság mindig fáj bizony,, énekelte Kovács Kati, most is igaz, a ,,kígyó tekintetű,, nem bírja ha kérdőre vonják !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.