A macedón rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Nikola Gruevszki ellen, akiről nem tudni, hogy sikerült Budapestig eljutnia, mivel az útlevelét már korábban elkobozták.

Egyre jobban kezd dagadni a korrupciós bűncselekmény miatt elítélt, ám kiszabott börtönbüntetése elől Budapestre szökő Nikola Gruevszki ex macedón kormányfő ügye.

A 444 cikke szerint a macedón rendőrség most már nemcsak hazájában körözi, hanem nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene. 

Hoppá: bekérették a szkopjei magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Nikola Gruevszki korábbi kormányfő, a kormányzó jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetője Ohridban 2017. szeptember 28-án

Fotó, címlapi képMTI/EPA/Aleksandar Kovacevski

Gruevszki azonban már Magyarországon van, erről ő maga számolt be a Facebook-oldalán. Ez csupán azért furcsa, mert a macedón hatóságok már korábban elkobozták az útlevelét.

Vagyis egyelőre nem tudni, milyen útvonalon és milyen segítséggel sikerült Macedóniából Magyarországra jutnia.

"Gruevszki elméletileg kérhet menekültstátuszt (ennek elbírálása Szijjártó szerint folyamatban van), de mivel Magyarország biztonságos harmadik országnak nyilvánította Macedóniát, ez igencsak nehéz lesz.

Erre az anomáliára hívta fel a figyelmet Judith Sargentini holland EP-képviselő, aki Twitterén tette fel a kérdést, hogy vajon van-e Magyaroszágon VIP-tranzitzóna, mert amikor utoljára arról érdeklődött, a Szerbia felől bevándorlók kaphatnak-e menedéket Magyarországon, azt a választ kapta, hogy nem."

A 444 az MTI-re hivatkozva arról is beszámolt, hogy "Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. Az ítélet szerint Gruevszki miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót.

A politikusnak múlt csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetésének letöltését.

Nikola Gruevszki ártatlannak vallotta magát ebben és további négy ügyben, majd közölte: az eljárások politikai indíttatásúak, és azok mögött a szociáldemokrata kormány áll."

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Alakul a nemzetközi bonyodalom, kell nekünk a saját tolvajunk mellé még egy idegent is beszerezni !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@papa.49: mért nem mondta ? hogy leépült az elméje ?
durbincs
@papa.49: igaz ha írni már nem tud,kopizgat-idézget,két ital közt meg veri ? a múló időt ?
Sandor33
--Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
Amyranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
Szeparepa2
SZARBÁNGECI MAFFIA MOST MÁRT TÉNYSZERŰEN LELEPLEZTE MAGÁT HOGY RÉSZT VESZ A NEMZETKÖZI BŰNÖZÉSBEN!!! EZ MOST ABSZOLÚT BIZONYÍTÉK, POLT ÉS A TÖBBI HAZAÁRULÓ NÁCI PATKÁNY AKÁRHOGY KAPÁLÓDZIK!!! AZONNAL LETARTÓZTATNI AZ EGÉSZ BAGÁZST!!! MAGYAROK!!! MENJÜNK A PARLAMENT ELÉ, MOST BENT VANNAK MIND!!! A NÉPFELSÉG JOGÁN BE KELL ENGEDJENEK ÉS ÉS NEM ÁLLHAT ELLEN SENKI, HOGY VÉGREHAJTSUK A NÉP AKARATÁT ÉS ÉRVÉNYESÍTSÜK A JOGGAL SZINKRONBAN LEVŐ IGAZSÁGOT!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.