A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint a kilakoltatási moratórium májusi lejárta óta 2274 esetben történt kilakoltatás. Mások szerint ez a szám jóval több lehet.

Az atv.hu cikke szerint a májusi kilakoltatási moratórium lejárta óta 2274 kilakoltatás történt az országban, ez olvasható ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján szereplő adatokból.

Családok éve: május óta kétezernél több kilakoltatás történt

Balázs Tiborné adóst nyugtatja egyik hozzátartozója a ház előtt 2012. április 23-án, miután a nő önkéselést akart magán végrehajtani, hogy így akadályozza meg a kilakoltatását Újpesten, a Béla utcában. A végrehajtó a kilakoltatást egy hónappal elhalasztotta.

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Július óta egyébként 919 kilakoltatás történt, vagyis a nagyobb részét május és július között zavarták le.

"Az adatokból kiolvasható: július és október között (III. negyedév) a kilakoltatások csaknem kétharmadát (65%) – 601 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, de voltak egyéb okból végrehajtott kilakoltatások is. Lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 191, önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 38, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 7, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 82 kilakoltatás zajlott le.

Ha az egész évet nézzük, akkor valamivel magasabb az ingatlannal kapcsolatos végrehajtások száma, 2405. 2016-ban 3474, 2017-ben pedig 3667 kilakoltatás történt a nyilvántartás szerint. Igaz, ebbe bele kell számolni azt is, hogy a moratórium tavaly novembertől ez év áprilisának végéig volt érvényben" – olvasható a cikkben.

Sokkal több lehet a kilakoltatottak száma

A Széchenyi Hitelszövetség elnöke korábban arról nyilatkozott az ATV-nek, hogy sokkal magasabb lehet a kilakoltatottak száma, abban ugyanis nem szerepelnek azok, akik önként elhagyják az otthonukat. 

Barabás Gyula augusztusban még arról beszélt, hogy "havonta körülbelül 4-4500 otthonvesztésről beszélhetünk jelen pillanatban, ami körülbelül 10 ezer ember érinthet."

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Jól átb.szt. Orbán a jó népet! November és április végéig nem volt kilakoltatás vajon miért pont ekkor?Meg a család éve süket duma a fideszes birkák meg beveszik.Szánalmas már ez az egész kilakoltatási ügy az átb.sz.tt embereken segíteni kellene ahogy ezt az áprilisi kampányban megígérte a kedves bölcs vezér!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mindenesetre az Unióból valaki NÉVTELENÜL kifizette annak a családnak az 1.2 milliót tartozását akiket az izomsorvadásos gyermekével kiakarnak lakoltatni !!!
Nem itthonról segítettek neki !!!
silber13
@Shikari: Mondod ezt te, egy két kábon járó genitália!:-))))Csak makogsz holmi elmebeteg múdjára!:-))) Egy neandervölgyi egyetemi prof hozzád képest!:-))))
Amyranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Jozefina
Keresztényi magatartás??!! Vegyél el mindent az emberektől, tegyél hajléktalanná, rabszolgává mindenkit. Gyarapatsad a bankok és saját vagyonodat az előbb említettek kárára!!!??
silber13
@Shikari: Hja, nem tudod a genitália szó jelentését! Nem csodálom!:-))))))) Mertt az értelem tőled több parsecre található!:-)))))))))
silber13
@Shikari: Nem kötekedek én veled,ahhoz ember kell, nem egy szőröstalpú pakulár!:-))) Tanulatlan?:-)))))) Na hiszen!:-)))) Mondod ezt éppen te!:-))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.