A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy semmiképpen ne adjon menedékjogot Nikola Gruevszkinek, a hazájában körözött volt macedón miniszterelnöknek.

A DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján több kérdést is megfogalmazott a témában.

Gréczy Zsolt közölte:

a DK tudni szeretné, hogy hogyan jutott be a volt kormányfő Magyarországra és hogy utazott Budapestre, miközben nincs útlevele. Valóban Orbán Viktor magyar miniszterelnök házában bujkál-e a volt macedón kormányfő

- utalt a politikus kérdésével egy, a macedón médiában megjelent hírre.

Hogyan jutott túl a tranzitzónán Nikola Gruevszki, miközben egy biztonságos harmadik országból indult, ráadásul egy biztonságos harmadik országon keresztül érkezett – sorolta kérdéseit a frakciószóvivő.

Végül arra is kíváncsi volt, hogy Orbán Viktor ígért-e védelmet Nikola Gruevszkinek, illetve segítette-e bármilyen módon a szökését.

Nikola Gruevszki 2006. és 2016. között volt Macedónia miniszterelnöke, ahol a héten elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

Az ex-kormányfő kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Friss: Itt a sajtófőnök válasza arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor házában bujkál-e a volt macedón kormányfő

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Felsejlik a jövőd csúti disznó???Te putyin cárhoz fogsz menekülni,vagy az azeri testvérekhez???
Aki Én
Ez bizony izgalmas történet, és jogállamot próbáló. Mert ott ahol egy jogerősen elítélt korrupt politikust rejtegetnek, attól a perctől kezdve, még csak elméleti jogállamról sem beszélhetnének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.