Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan is reagált azokra a meg nem alapozott sajtóhírekre, amelyek szerint a magyar miniszterelnök házában bújt el a szökésben lévő volt macedón miniszterelnök. A  hírt kacsának minősítette Havasi. 

A hírt egyébként a macedón 1TV hozta le,

de nem tudni, mire alapozták.

Mindeközben a Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy semmiképpen ne adjon menedékjogot Nikola Gruevszkinek, a hazájában körözött volt macedón miniszterelnöknek.

A DK frakciószóvivője, Gréczy Zsolt közölte:

a DK tudni szeretné, hogy hogyan jutott be a volt kormányfő Magyarországra és hogy utazott Budapestre, miközben nincs útlevele.

Valóban Orbán Viktor magyar miniszterelnök házában bujkál-e a volt macedón kormányfő

- utalt a politikus kérdésével egy, a macedón médiában megjelent hírre.

A hírt a 24.hu is szemlézte, és

megkérdezték Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét, hogy van-e a híresztelésnek igazságalapja.

Havasi a következő választ adta a lapnak:

A miniszterelnök tegnap hazament, Flóra és Róza nevű hölgyekkel találkozott, de ilyen nevű emberrel nem. Így a hírt kacsának kell minősítenünk

– reagált a sajtófőnök.

Nikola Gruevszkit májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt.

Forrás: 24.hu, Blikk, MTI

Címlapi kép: Facebook

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Érdekes, Macedóniában már "rongyos" 192 millióért is el lehet ítélni egy miniszterelnököt két évre, itthon pedig Viktor veje ellen már nyomozni is alig mernek 12 milliárd ügyében. Ez a különbség a két ország között! Nem kevesebb, mint 130 épület , tér vagy épp szobor lett átadva az elmúlt években, ami több mint félmilliárd (!) eurójába került eddig a macedón adófizetőknek. Ezen épületek és terek építésének egyharmadát egyetlen cég vitte véghez, így nincs kizárva a kormánnyal való egyértelmű összejátszás sem. Lehetne még sorolni a Magyarország és Macedónia vezetése közötti hasonlóságokat naphosszat, de szerintem már a leírtakból is egyértelműen kiderül, hogy amit Nikola Gruevszki az elmúlt évtizedben „véghez vitt” saját hazájában, az kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit Orbán Viktor immár nyolcadik éve művel Magyarországon. Talán pont ez az oka annak is, hogy az elítélt bűnöző, Gruevszki rögtön Orbán Viktorhoz rohant segítségért, hiszen tisztában van azzal, hogy pontosan ugyanazt képviselik. Kíváncsian várjuk a magyar kormány magyarázatát arra, hogy miért bújtatunk egy szökött bűnözőt a keresztény demokrácia fellegvárában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Kizárni semmit nem lehet, főleg úgy nem, hogy Orbánnak volt korábban egy az Interpol által is körözött bűnöző szomszédja, akit személyesen is ismert. A rohadt, bűnöző csúti cigánynál semmi sem kizárt!
kokopelli
@Eladott Ország: "...hogy jutott be?...eccerűen!" Orbán lányának öltözve repülőn,
mivel már senki nem meri meggyanusítani a főnökéket! ...holott "kockázat nélkül
már rizikó sincsen!"
Eladott Ország
@kokopelli: " ...hogy jutott be?..."Hát leszólt a pártközpontból az egyélő Isten, a független államigazgatási szerveknek.
simmering73
"Orbán fasiszta diktatúrája azt hazudja, hogy Gruevszki politikai üldözött, a “Soros által támogatott baloldal” politikai okokból indított támadást ellene. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európához közeledő Macedónia az EU segítségével állította fel az új ügyészségét, amely tanulja a jogállami normákat, és első nagy akciója az, hogy bíróság elé állította, és egyértelmű bizonyítékok alapján börtönbe juttatta (volna) az Orbánhoz hasonló primitív bűnözőt, egy korrupt szélhámos hazudozót, Orbán Viktor macedón klónját. A különbség legfeljebb annyi, hogy Gruevszki korrupciós ügyei gyenge másai csupán Orbán elkövetett bűncselekményeinek, és Orbánhoz képest egy kis kaliberű bűnöző."
https://nepszava.us/magyarorszagon-csak-bunoz...
Csizmás Kond
...hát igen mert sokan azt gondolják, hogy mindenki olyan mint Ferenc...migráncsokat bujtat ..
tulipan
@Csizmás Kond: Mi van? Mán' meg, titokban, átkeresztelték a mi Győzikénket Ferencre???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok