Kiterjedt bűnözői csoportra csapott le a Budapesti Nyomozó Ügyészség és a TEK, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat. A házkutatásokkor – emberhez nem méltó körülmények között – pincében tartott nyugdíjas, kizsákmányolt embereket szabadítottak ki. A bűncselekmények áldozatainak megsegítésére a nyomozó ügyészek a Budapest Főváros Kormányhivatala Áldozatsegítő Szolgálatának közreműködését kérték.

Kilenc helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósainak segítségével nyomozók és rendőrök, akik egy lakásmaffia-bűncselekmény ügyében vizsgálódtak. A csalássorozatnak tíz gyanúsítottja van, közülük négyen ügyvédek.

A TEK videót is közölt az elfogásról:

A megalapozott gyanú szerint

a gyanúsítottak idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek azzal a céllal, hogy a megtévesztésükkel velük életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek, ezáltal csalárd módon megszerezzék ingatlanjaik tulajdonjogát.

A szerződések megkötésében közreműködő ügyvédek ügyvédi kötelességüket megszegve működtek közre az iratok elkészítésében.

A nyomozás tárgyát jelenleg négy – 12 és 21 millió forint közötti értékű – ingatlan képezi.

Embertelen körülmények

A házkutatások során a hatóságok tagjai egyes gyanúsítottak ingatlanán (a ház udvarán felállított, sufniszerű épületben, egy másik helyszínen pedig az épület pincéjében)

emberhez nem méltó körülmények között élő több időskorú, kiszolgáltatott embert találtak.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig 10 gyanúsítottat hallgatott ki az ügyben. A megalapozott gyanú velük szemben:

több rendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, illetve kísérlete, az ügyvéd gyanúsítottakkal szemben pedig ügyvédi visszaélés bűntette

A nyomozó ügyészek emellett további bűncselekmények gyanúját is vizsgálják.

Az áldozatok pszichológusi segítségnyújtásban is részesültek, ketten pedig igénybe kívánták venni a védett szálláson történő elhelyezést, ahol folyamatosan megkapnak minden további segítséget a társadalomba történő sikeres visszailleszkedésük érdekében.

Forrás: Zoom.hu, Blikk

Címlapi kép: Terrorelhárítási Központ

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
gyanítom, hogy az esküszegő, haszonleső ügyvédeket udvarias levélben kérték meg, fáradjanak már be a kapitányságra...persze ha az idejük engedi...csak az alját voltak bátrak bilincsben elvinni..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
Az ügyvéd urak hamarosan szabadulnak...
wagabund
gyanítom, hogy az esküszegő, haszonleső ügyvédeket udvarias levélben kérték meg, fáradjanak már be a kapitányságra...persze ha az idejük engedi...csak az alját voltak bátrak bilincsben elvinni..
maci0427
Ebben a lakásmaffiás dologban, köztudott, hogy főleg cigányok vannak benne, de " természetesen " többszereplős is a dolog , például régebben Érden is volt ilyen, meg is írták és a televízió is mutatta ! Annyira szervezett volt ez sajnos, hogy ügyvédek és más "hivatali dolgozók " is benne voltak nyakig ! Szégyellhetik magukat az ügyvédek és minden hivatali dolgozó akik az ilyen módszerekben részt vállalnak ! A fő bűnös barna és fehér emberkék , meg dögöljenek meg, hogy képesek ilyen aljas szemét módon szegény vagy akár gazdagabb emberektől a lakásukat kicsalni vagy akár erőszakkal is elvenni, a kedves közreműködő társaikkal együtt !!! Ne feledjék, a Jó Isten nagyon megfogja őket büntetni ! Fújjjjjj!
Czibor45
--_-----_Itt Megtalálja Meztelen Lányok a te szomszédság : Huit.Re/Lanyok
Amyranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
fekete
Eszt a Amyranna BUZIT pedig ki kell tiltani erol az oldalrol. Hamar megtanultak az Amerikai butita'st.4 ugyve'd is volt kosztuk! 100 evet nekik minimum! Rohade'kok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.